Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Consiliul Aeroporturilor: “Semne de revigorare a pieței, din trimestrul III”

Actuala criză pe care o traversează industria ca urmare a epidemiei de coronavirusului și măsurile care vor trebui luate pentru relansarea activității au fost dezbătute la reuniunea boardului mondial al Consiliului Internațional al Aeroporturilor (ACI), conform directorului Aeroportului Cluj, David Ciceo.

Acesta a participat, în calitate de membru, la întrunirea organizației ce reprezintă aeroporturile din 176 țări ale lumii. Estimările ACI arată că semne de revigorare ar putea apărea din al treilea trimestru al anului, iar o relansare înspre nivelurile de dinaintea începerii crizei de-abia începând cu al doilea semestru din 2021.

Aeroporturile europene vor pierde în medie în acest an 42% din pasageri și 35% din venituri, în același registru fiind și aeroporturile de pe celelalte continente. Pierderile nu se vor distribui uniform la nivelul fiecărui aeroport din regiune, iar aeroporturile mici și mijlocii vor fi cele mai afectate. Este de așteptat ca traficul intern să se refacă mai repede decât cel extern.

Măsurile luate până acum de autoritățile naționale merg de la acordarea de asistență financiară directă pentru aeroporturi (SUA, Singapore, Hong Kong, Noua Zeelandă) la facilități fiscale sub forma scutirii sau reducerii taxelor datorate statului de către aeroporturi (Canada, Brazilia) sau facilități pentru amânarea plății ratelor și a altor obligații financiare curente.

În Europa nu au fost luate încă măsuri de susținere care să vizeze direct aeroporturile, ci doar o măsuri indirecte de care ar putea beneficia: relaxarea regulilor la ajutoarele de stat, susținerea angajaților intrați în șomaj tehnic, facilitarea unor întârzieri la plata ratelor și a taxelor datorate.

ACI Europe a prezentat un document de poziție pentru susținerea industriei aviației în Europa, convenit cu toate marile organizații de la nivel european. Ele solicită Comisiei Europene și celorlalte instituții ale UE să întreprindă demersuri pe lângă statele membre pentru a susține industria aviației în fața crizei de lichidități ce se prefigurează, acordarea de sprijin financiar pe termen scurt.

Se solicită un plan de măsuri pe termen mediu și lung pentru redresarea acestei industrii. A fost adoptată o rezoluție prin s-a decis să se intervină pe lângă Organizația Internațională a Aviației Civile și World Economic Forum pentru a acorda aeroporturilor asistență și redresare pe termen scurt, mediu și lung.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fabrica Sortilemn își suspendă activitatea temporar

Articolul următor

Loredana Pădurean: „Să repatriem românii din țările afectate masiv de Covid”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share