Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cea mai mare universitate din țară va face cercetare avansată

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca a devenit membru al organizației academice internaționale GUILD, alăturându-se celor 19 universități membre.

GUILD reunește unele dintre cele mai importante universități europene de cercetare avansată din 14 țări, având drept scop promovarea intereselor instituțiilor academice, cercetătorilor și studenților acestora, menținerea excelenței, construirea încrederii ca bază a vieții publice, precum și punerea cunoașterii în slujba comunității, a evoluției sociale, economice și culturale.

În urma unui proces de analiză bazat pe criteriile proprii ale GUILD (poziționarea în topurile internaționale, atragerea de fonduri, reprezentativitate academică națională), UBB a fost invitată să facă parte din GUILD, urmând să devină membru începând din iunie.

„UBB este membră în multe organizații sau asociații reprezentative ale universităților și în consorții de prestigiu, la nivel național și internațional, dar GUILD este altceva, o comunitate academică cu un număr limitat de parteneri, în care se intră pe bază de analiză a calității academice și de invitație. Prin prezența în GUILD, vocea UBB se va auzi mult mai puternic, nu doar în țară, ci și la nivel internațional”, a declarat rectorul UBB, Daniel David.

Lansarea oficială va avea loc la Bruxelles, unde se află oficiul GUILD, în momentul în care condițiile pandemiei de coronavirus vor permite acest lucru. UBB reprezintă o comunitate academică de 50.000 de persoane (fiind cea mai mare universitate din țară.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

În laboratoarele Regina Maria se procesează 20% din totalul testelor PCR, efectuate zilnic în România: „Am depășit 10.000 de teste efectuate”

Articolul următor

Banca Transilvania s-a implicat cu 1 milion € în bătălia cu coronavirusul

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share