Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

În laboratoarele Regina Maria se procesează 20% din totalul testelor PCR, efectuate zilnic în România: „Am depășit 10.000 de teste efectuate”

Rețeaua de sănătate Regina Maria a înregistrat pe 21 aprilie 10.000 de teste prelucrate în laboratoarele sale, pentru depistarea infecției cu noul tip de coronavirus. Furnizorul medical continuă să susțină eforturile de testare la nivel național, prin intermediul celor trei laboratoare acreditate și autorizate pentru a prelucra teste RT-PCR. Acestea proceseaza zilnic aproximativ 20% din totalul testelor efectuate în Romania în fiecare zi.

Până la această dată, din cele 10.000 de teste procesate în laboratoarele Regina Maria, peste 4.000 au fost realizate gratuit pentru spitalele publice, celelalte fiind prelucrate în cadrul programului național și al colaborării cu instituții publice, dar și private, cum este cazul centrelor de dializă. Regina Maria este partenerul celor mai mari centre de dializă din țară, pentru care a realizat peste 500 de teste, deopotrivă pentru pacienți și personal.

Cele peste 4.000 de teste gratuite fac parte dintr-o cantitate de peste 11.000 de testări RT-PCR gratuite, reprezentând reactivi, consumabile și sisteme de recoltare pentru depistarea COVID-19. Cele peste 11.000 de sisteme de testare au fost achiziționate și cu sprijinul partenerilor corporate ai Rețelei – companii care dețin abonamente medicale și care au ales să susțină lupta împotriva noului coronavirus, și puse gratuit la dispoziția spitalelor și instituțiilor publice din regiunile cel mai grav afectate.

Rețeaua de sănătate își testează și propriul personal medical, precum și pacienții programați pentru intervenții, conform normelor în vigoare.

„Încă de la debutul acestei situații, ne-am implicat gratuit în testarea RT-PCR, iar acum am ajuns să procesăm 20% din totalul testelor efectuate zilnic în Romania, prin intermediul celor 3 laboratoare de biologie moleculară acreditate. Până în prezent, 40 de spitale publice au beneficiat de teste gratuite, susținute atât de noi, cât și de companiile care au abonamente medicale la noi și care susțin sistemul medical în această perioadă. Mulțumesc partenerilor noștri, companii și persoane fizice care ne sunt alături și aleg să susțină financiar realizarea acestor teste, pentru ca ele să poată fi oferite gratuit celor care au cea mai mare nevoie de ele. Comparativ cu 14 aprilie, numărul de teste efectuate în Rețeaua de sănătate aproape s-a dublat, unul dintre laboratoare având program nonstop, 24/7, pentru a susține cererile în creștere”, afirmă Fady Chreih, CEO al Rețelei Regina Maria.

Furnizorul privat prelucrează testele în trei laboratoare de biologie moleculară acreditate, cu echipamentele și fluxurile necesare pentru a procesa și teste RT-PCR – două în București și unul în Cluj, având o echipă dedicată, formată din 20 de specialiști de laborator. Capacitatea totală a Rețelei este de 860 teste/zi. Prioritizarea testărilor se realizează în conformitate cu recomandările elaborate de Ministerul Sănătății.

Foto: Regina Maria

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Premieră în administrația publică: Angajații de la Fondurile Europene merg în spitalele Covid19 pentru a ajuta medicii să acceseze mai rapid finanțări: Suma disponibilă: 350 de milioane de Euro

Articolul următor

Cea mai mare universitate din țară va face cercetare avansată

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share