Sanatate Ultimele stiri

În laboratoarele Regina Maria se procesează 20% din totalul testelor PCR, efectuate zilnic în România: „Am depășit 10.000 de teste efectuate”

Rețeaua de sănătate Regina Maria a înregistrat pe 21 aprilie 10.000 de teste prelucrate în laboratoarele sale, pentru depistarea infecției cu noul tip de coronavirus. Furnizorul medical continuă să susțină eforturile de testare la nivel național, prin intermediul celor trei laboratoare acreditate și autorizate pentru a prelucra teste RT-PCR. Acestea proceseaza zilnic aproximativ 20% din totalul testelor efectuate în Romania în fiecare zi.

Până la această dată, din cele 10.000 de teste procesate în laboratoarele Regina Maria, peste 4.000 au fost realizate gratuit pentru spitalele publice, celelalte fiind prelucrate în cadrul programului național și al colaborării cu instituții publice, dar și private, cum este cazul centrelor de dializă. Regina Maria este partenerul celor mai mari centre de dializă din țară, pentru care a realizat peste 500 de teste, deopotrivă pentru pacienți și personal.

Cele peste 4.000 de teste gratuite fac parte dintr-o cantitate de peste 11.000 de testări RT-PCR gratuite, reprezentând reactivi, consumabile și sisteme de recoltare pentru depistarea COVID-19. Cele peste 11.000 de sisteme de testare au fost achiziționate și cu sprijinul partenerilor corporate ai Rețelei – companii care dețin abonamente medicale și care au ales să susțină lupta împotriva noului coronavirus, și puse gratuit la dispoziția spitalelor și instituțiilor publice din regiunile cel mai grav afectate.

Rețeaua de sănătate își testează și propriul personal medical, precum și pacienții programați pentru intervenții, conform normelor în vigoare.

„Încă de la debutul acestei situații, ne-am implicat gratuit în testarea RT-PCR, iar acum am ajuns să procesăm 20% din totalul testelor efectuate zilnic în Romania, prin intermediul celor 3 laboratoare de biologie moleculară acreditate. Până în prezent, 40 de spitale publice au beneficiat de teste gratuite, susținute atât de noi, cât și de companiile care au abonamente medicale la noi și care susțin sistemul medical în această perioadă. Mulțumesc partenerilor noștri, companii și persoane fizice care ne sunt alături și aleg să susțină financiar realizarea acestor teste, pentru ca ele să poată fi oferite gratuit celor care au cea mai mare nevoie de ele. Comparativ cu 14 aprilie, numărul de teste efectuate în Rețeaua de sănătate aproape s-a dublat, unul dintre laboratoare având program nonstop, 24/7, pentru a susține cererile în creștere”, afirmă Fady Chreih, CEO al Rețelei Regina Maria.

Furnizorul privat prelucrează testele în trei laboratoare de biologie moleculară acreditate, cu echipamentele și fluxurile necesare pentru a procesa și teste RT-PCR – două în București și unul în Cluj, având o echipă dedicată, formată din 20 de specialiști de laborator. Capacitatea totală a Rețelei este de 860 teste/zi. Prioritizarea testărilor se realizează în conformitate cu recomandările elaborate de Ministerul Sănătății.

Foto: Regina Maria

Related posts

“Oamenii de la Star Transmission: Marius “Macku” Crîsnic – IT Operations Specialist”

redactia

ADR Centru: Colegiul Național Traian Lalescu din Reșița, fonduri nerambursabile pentru reabilitare energetică

Stefana Muresan

Transilvania Broker de Asigurare se va lista la bursa

Stefana Muresan

Poziționarea în mintea clienților

redactia

Michelin, la 40 de ani de existenţă a fabricii de la Zalău: investiţii de 33 milioane de euro și 100 de noi locuri de muncă

Stefana Muresan

Singurul oraş cu tren de mare viteză de 160 km/h vrea să mai cumpere 28 de tramvaie

Stefana Muresan

Doi clujeni produc mezeluri vegetale și le exportă în Europa

Stefana Muresan

Concernul Guhring, parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj

Nora Dumitrescu

Medlife și Signal Iduna lansează un serviciu de consultanță medicală la distanță

Papuc Irina

Topul investitorilor in real estate, 2015-2019

Papuc Irina

O nouă companie low-cost deschide rute pe Aeroportul Iași: din iunie, Ernest Airlines operează zboruri directe spre Nordul Italiei, în Verona și Cuneo

Stefana Muresan

Gazprom, vastă campanie de explorare petrolieră în Bihor şi Timiş

Stefana Muresan

Inteligența artificială – pârghia cu care România ar putea urca în topul mondial

Stefana Muresan

Vești bune: Uzinele Dacia sunt gata să reia progresiv activitatea industrială

Papuc Irina

COO Purcari: Noi am accelerat producția și exportul de vinuri. Am făcut față multor crize și am ieșit puternici din ele

Ion Surdu

Investiție de peste 40 mil. euro într-un spital pentru copii din Arad

Stefana Muresan

Se reiau cursele TAROM pe ruta Tîrgu Mureș – București!

redactia

Centrul IT DRÄXLMAIER Timișoara își mută birourile în ISHO Offices

Papuc Irina

POZITIV TB – Dinu Meșter, președintele Federației Patronilor Bihor: „Criza Covid-19, oportunitate pentru Umanitate”

Traian Dan

Secția de Cardiologie a Spitalului Județean Arad, dotată cu un aparat ultraperformant

redactia

Complex de recuperare dedicat copiilor cu dizabilități, la Oradea

Traian Dan

Asociația țăranilor: “Economia locală, nu supermarketurile reprezintă soluția la criză”

Nora Dumitrescu

Autoritățile s-au răzgândit – exportul de cereale poate fi reluat: Ordonanța militară nr. 9

Ion Surdu

OECD și Comisia dau ca exemplu UVT pentru antreprenoriat și inovație

Ligia Voro

Leave a Comment