Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Țăranii din Transilvania au centru de desfacere în mijlocul Clujului

Un centru de livrare al produselor agroalimentare aduse din toată regiunea a fost activat chiar în mijlocul orașului. Criza sanitară impune însă unele restricții de funcționare, sistemul practicat fiind precomanda cu ridicare din magazin.

Printre produsele comercializate se numără fasole tărcată, usturoi verde, ridichi, spanac, tarhon, salată, pătrunjel și țelină din satele Călărași, Mociu, Jucu sau de la Desaga cu Legume, ceapă de la Moldovenești, cartofi albi din Viișoara, ouă de casă.

Dintre cele prelucrate sunt pâine artizanală de Feleacu, lactate de la Cooperativele Târnava și Csengo, tăiței de casă de la Sic, slănină mangalița, griș de grâu, murături, pateu din ciuperci.

Printre deserturi se află batoane din fructe uscate și nuci, ciocolată de casă, pulbere din cătină, coacăze și fructe de la munte, dulceață de afine, zmeură cu lavandă, miere de mană și salcâm, silvoiță, polen din Maramureș.

“Prin organizarea târgurilor Satul vine la Oraș sau prin magazin scopul nostru e susținerea producătorilor mici și autohtoni cu produse de calitate, să ajungă la clienți care apreciază munca lor. 

Pentru că nu tot ce este local e și bun, am ales cele mai bune colaboratori din regiune. Fără susținerea statului sau alte finanțări nerambursabile am construit totul de la zero. Am făcut totul împreună cu producătorii, antreprenorii”, au transmis promotorii inițiativei.

Centrul de livrare de la Cluj adună produse locale din toată Transilvania, însă proprietarii săi admit că în această situație aprovizionarea magazinului este foarte dificilă, fiind nevoiți să lucreze cu precomenzi cu ridicare de la magazin.

Aceștia au inițiat și un sistem de vouchere de 30-50 de lei, cumpărabile prin transfer bancar și livrate apoi prin e-mail, care se pot folosi după luna iunie fără termen limită, un ajutor pentru ei în perioada actuală.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

New financing package of circa 205 million euros with IFC to support business plan of WDP Romania

Articolul următor

Impactul măsurilor din perioada stării de urgență: 8 din 10 IMM-uri propun modificarea Codului Muncii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share