Bihor Sanatate Slider Ultimele stiri

Materialele sanitare sosite la Oradea din China au certificat de conformitate european

Potrivit lui Mihai Jurca, directorul APTOR, coordonator al achiziției materialelor sanitare din China, acestea sunt conforme cu normele europene.

Inițial am realizat un studiu de piață în care am urmărit trei factori foarte importanți: costul materialelor, termenul de livrare al lor și termenul de plată. În acest proces ne-am bazat pe expertiza, contactele și know-how-ul unor companii multinaționale din Oradea. Totodată, am solicitat ca toate materialele să aibă certificat de conformitate european, toate materialele să fie inspectate încă din fabrică și totodată înainte de toate acestea am solicitat mostre pentru a putea fi evaluate de corpul medical orădean”, a declarat Mihai Jurca.

Pentru a garanta calitatea produselor, Primăria Oradea a solicitat inspecția materialelor în fabrică printr-o companie specializată în astfel de proceduri și transmiterea unor mostre din fiecare tip de echipament pentru ca acestea să fie verificate de corpul medical din spitalul județean și de asemenea certificate de conformitate CE pentru acestea.

După ce mostrele au ajuns la Oradea prin serviciul de curierat rapid DHL Express și s-au dovedit conforme, s-a confirmat comanda de materiale.

Valoarea totală a produselor este de 3.322.907,89 USD.

Toate materialele de protecție importate de autorități publice pentru combaterea pandemiei de COVID 19 sunt scutite de taxe vamale și TVA prin decizia CE 2020/491 din 3 aprilie 2020.

La valoarea totală a produselor se adaugă cheltuieli cu transportul, manipulare terminale cargo, taxe comisionar vamal, inspecție tehnică China în valoare totală de 712,432 USD. Luând în calcul aceste costuri, valoarea costului de transport este de 21,44% din valoarea totală a produselor. În această perioadă costurile de transport ar fi fost mult mai mari, dar am beneficiat de sprijinul transportatorilor, lucru care a redus costurile.

În final, dorim să mulțumim companiilor care ne-au susținut în derularea acestui import de echipamente medicale, transportatorilor, companiilor și persoanelor fizice care au donat bani spitalelor, au oferit materiale sau suport în diverse forme și nu în ultimul rând personalului aflat în prima linie care a depus toate eforturile necesare ca în Bihor să nu avem probleme deosebite”, a încheiat Mihai Jurca.

Related posts

PressHUB market – o premieră absolută în presa românească

Ligia Voro

Analiză Frames: afacerile cu lemn ating în România un nivel istoric de 2,5 miliarde de euro

Papuc Irina

Teraplast, o nouă investiție: secție de reciclare a deșeurilor PVC

Stefana Muresan

România a coborât pe locul 45 în clasamentul mondial privind calitatea vieţii şi bunăstarea socială

Papuc Irina

Prof. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMF Tîrgu Mureș: ”UMFST va trebui să găsească soluții de interacțiune cu producătorii și cu beneficiarii de tehnologie”

Stefana Muresan

Coplata serviciilor medicale private a fost adoptată

Stefana Muresan

Carmen Neagu, director general EnergoBit: Centrala de la Luduş, un proiect în care putem arde gazul cu o eficienţă dublă

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Adventure Tourism and Ecotourism in Pădurea Craiului Mountains

Traian Dan

E.ON își mută activitatea pe internet. Magazinele fizice, închise

Nora Dumitrescu

Planurile Paralela 45: Creştere a afacerilor de 20%, deschiderea a cinci agenţii și pachete pe zbor charter spre Antalya din Târgu Mureş

Stefana Muresan

Livadă ecologică de aluni, investiție cu fonduri europene în Ilva Mică

Stefana Muresan

Businessmenii din Maramureș vor să schimbe legislația privind telemunca

Nora Dumitrescu

Bihoreanul Zoltan Teszari, pe locul șase în Topul celor mai bogați români

Traian Dan

Terasele s-ar putea deschide la 1 iunie, sezonul estival pe litoral la 15 iunie

Traian Dan

POZITIV TB: Mihai Tătăran, manager general Avaelgo – „Analizăm cum va arăta lumea și investim în produse noi ce vor putea fi vândute în 6-12 luni din momentul acesta”

Ion Surdu

AFI Brașov Mall începe construcția cu 80% din spații deja alocate

Ionut Oprea

Se dau tichete valorice pentru cei care reciclează aparatură electronică veche

Traian Dan

Combinatul Chimcomplex va fabrica un igienizant anticoronavirus

Nora Dumitrescu

EMS – supplier of the best flooring systems

redactia

Antreprenoarele din Ardeal, la forumul de leadership din Polonia

Nora Dumitrescu

Președintele CJ Maramureș și CEO ATP Exodus, la Forumul Mondial al Capacității de Producție și Cooperare de Afaceri din China

redactia

Cădere istorică pentru prețul petrolului: s-a prăbuşit la 30 de dolari pe baril

Papuc Irina

Orange aduce inovaţia 5G la UNTOLD

Ligia Voro

Rețeaua The Cheesecake House se va extinde în două mari orașe

Nora Dumitrescu

Leave a Comment