Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Materialele sanitare sosite la Oradea din China au certificat de conformitate european

Potrivit lui Mihai Jurca, directorul APTOR, coordonator al achiziției materialelor sanitare din China, acestea sunt conforme cu normele europene.

Inițial am realizat un studiu de piață în care am urmărit trei factori foarte importanți: costul materialelor, termenul de livrare al lor și termenul de plată. În acest proces ne-am bazat pe expertiza, contactele și know-how-ul unor companii multinaționale din Oradea. Totodată, am solicitat ca toate materialele să aibă certificat de conformitate european, toate materialele să fie inspectate încă din fabrică și totodată înainte de toate acestea am solicitat mostre pentru a putea fi evaluate de corpul medical orădean”, a declarat Mihai Jurca.

Pentru a garanta calitatea produselor, Primăria Oradea a solicitat inspecția materialelor în fabrică printr-o companie specializată în astfel de proceduri și transmiterea unor mostre din fiecare tip de echipament pentru ca acestea să fie verificate de corpul medical din spitalul județean și de asemenea certificate de conformitate CE pentru acestea.

După ce mostrele au ajuns la Oradea prin serviciul de curierat rapid DHL Express și s-au dovedit conforme, s-a confirmat comanda de materiale.

Valoarea totală a produselor este de 3.322.907,89 USD.

Toate materialele de protecție importate de autorități publice pentru combaterea pandemiei de COVID 19 sunt scutite de taxe vamale și TVA prin decizia CE 2020/491 din 3 aprilie 2020.

La valoarea totală a produselor se adaugă cheltuieli cu transportul, manipulare terminale cargo, taxe comisionar vamal, inspecție tehnică China în valoare totală de 712,432 USD. Luând în calcul aceste costuri, valoarea costului de transport este de 21,44% din valoarea totală a produselor. În această perioadă costurile de transport ar fi fost mult mai mari, dar am beneficiat de sprijinul transportatorilor, lucru care a redus costurile.

În final, dorim să mulțumim companiilor care ne-au susținut în derularea acestui import de echipamente medicale, transportatorilor, companiilor și persoanelor fizice care au donat bani spitalelor, au oferit materiale sau suport în diverse forme și nu în ultimul rând personalului aflat în prima linie care a depus toate eforturile necesare ca în Bihor să nu avem probleme deosebite”, a încheiat Mihai Jurca.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Direcția de drumuri a demarat lucrări de estetică pe arterele din Cluj

Articolul următor

POZITIV TB: Sorin Rotariu, Managing Director, Visma România Holding - „Industria IT este motorul economiei românești și vreau să ducem această parte a economiei la 15% din PIB”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share