Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Baia Mare va avea prima fabrică de textile medicale din România

Investiția de 20 de milioane de euro vizează construirea unei fabrici noi, de 16.000 mp, care să asigure necesarul pentru producția strategică de echipamente de protecție medicală și de igienă personală.

Proiectul a fost demarat de grupul Taparo, cu sediul în Târgu-Lăpuș, iar termenul de finalizare a investiției societății Techtex este de 8-10 luni. Aceasta a pus în funcțiune două linii tehnologice automatizate pentru producția de măști chirurgicale.

Activitatea se desfășoară în patru schimburi pentru a crește capacitatea de producție la 300.000 de bucăți/zi. Fabrica va fi utilată și cu o linie de producție de măști FFP 2 (clasă superioară de protecție), iar până la sfârșitul lunii va intra în producție încă o linie de măști chirurgicale.

Prin compania 4 Brands, Taparo produce 4.000 de combinezoane, halate, bonete, botoși pe zi, dar și lenjerie de pat, urmând să crească cu 25% capacitatea fiecărei linii de produs.

Techtex este singurul producător de material nețesut din țară și poate asigura cantitatea necesară pentru producția a două dintre cele trei straturi ale măștilor chirurgicale, dar și pentru combinezoane, halate, bonete și lenjerii de pat de unică folosință.

Taparo a început producția de echipamente de protecție și livrarea lor către românii aflați în prima linie în lupta împotriva coronavirusului. 

Managementul Techtex a decis să producă în țară și materialul filtrant. Aceasta va realiza materiale compozite pentru halate, combinezoane, lenjerii de pat, toate cu bariere antimicrobiene, precum și material textil pentru scutece și șervețele. 

În această perioadă, producția de textile medicale, echipamente de protecție sanitară și de igienă se desfășoară în spațiile deja amenajate în cadrul grupului sunt situate în Oradea și Târgu Lăpuș. Taparo produce obiecte de mobilier capitonate, cu învelitoare textile, din piele și din imitație de piele.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aeroportul Cluj își reactivează cursele internaționale. Revine Blue Air

Articolul următor

Investițiile continuă: CBRE gestionează proiecte de construire și amenajări interioare de peste 80 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share