Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Șimleu Silvaniei are proiecte europene de 10 milioane de euro

Majoritatea proiectelor cu finanțare europeană din orașul sălăjean Șimleu Silvaniei vizează creșterea eficienței energetice a instituțiilor din localitate.

Proiectul privind creșterea eficienței energetice a clădirii Spitalului Orășenesc Ioan Pușcaș vizează un contract de 21 de milioane de lei, semnat în 7 aprilie. Termenul de execuție este de 32 de luni, din care patru luni pentru proiectare.

Un al doilea proiect adresat acestei instituții prevede dotarea cu echipamente medicale a ambulatoriului, cu o valoare de 8 milioane de lei. Echipamentele au început să fie livrate, iar licitația pentru dotare cu echipament de tehnologia informației va avea loc în perioada următoare.

Tot un proiect energetic este la Colegiul Simion Bărnuțiu, de 2,2 milioane de lei, realizat în proporție de 70%, finalizarea proiectului urmând a avea loc într-un termen relativ scurt.

Pentru reabilitarea, extinderea, modernizarea și dotarea cu echipament și mobilier la Grădinița cu program prelungit nr. 2, valoarea contractului de lucrări fiind de 3,5 milioane de lei. Proiectarea a fost finalizată și va începe execuția la începutul lunii mai, construcțiile pline de igrasie urmând a fi demolate și reconstruite.

În cazul reabilitării Grădiniței nr. 3, a fost dat ordinul de începere a proiectării, contractul fiind semnat la 24 februarie, două luni fiind prevăzute pentru proiectare, iar alte 12 luni, pentru execuție.

La proiectul privind modernizarea pieței agroalimentare, contractul este de 7 milioane de lei, termenul de începere a lucrărilor este 4 mai, iar finalizarea lucrărilor, în noiembrie 2021. 

Contractul a fost semnat cu compania Inter Invest Grup, în asociere cu Grup 4 Instalații. În timpul desfășurării lucrărilor, activitatea de piață va fi mutată în altă locație, care va fi desemnată în perioada imediat următoare.

Crearea unor spații cu internet gratuit se va derula în Parcul Bathory, Piața Agroalimentară, Parcul de pe Hoia, Stadionul de Fotbal, Parcul Brădet, pistele de pe malul râului Crasna, complexul Cubic, Parcul Central, Grădina Măgura, Cehei,  Muzeul Holocaustului, Policlinica de la Spitalul Nou.

Un proiect care se așteaptă a fi semnat cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest va include trei investiții la Grădina Măgura, lângă Cimitirul Reformat. O parte a investiției vizează clădirea cunoscută ca “Spitalul de contagioase”, acum părăsită, care va fi reabilitată, acolo urmând a se desfășura activități ale tinerilor.

A doua parte a proiectului vizează jumătate din clădirea cunoscută drept “Spitalul Pușcaș”, unde vor fi amenajate spații de bibliotecă, care funcționează acum în condiții necorespunzătoare. A treia componentă vizează construirea unor spații de joacă pe dealul de lângă Capela Reformată.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Universitatea Tehnică va produce roboți sociali

Articolul următor

Aeroportul Cluj își reactivează cursele internaționale. Revine Blue Air

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share