Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitatea Tehnică va produce roboți sociali

Un program european care vizează crearea unei platforme bazate pe roboți sociali pentru administrarea îngrijirii și tratării persoanelor în vârstă la domiciliu după externarea din spital va fi coordonat de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN).

Ca urmare a contextului european actual, întâlnirea de lansare a proiectului European Active Assisted Living – H2HCare a fost organizată online de către coordonatorul proiectului – UTCN. Toți partenerii de proiect au participat, au discutat despre viziunea proiectului și au planificat activitatea de cercetare si inovare pentru lunile următoare.

Programul AAL se desfășoară sub umbrela programului cadru Orizont 2020, în colaborare cu Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării.

Proiectul va fi implementat pe durata a trei ani (aprilie 2020 – martie 2023), are un buget de 1,6 milioane de euro, fiind coordonat de Tudor Cioară, membru al Laboratorului de Cercetare în Sisteme Distribuite din Facultatea de Automatică și Calculatoare.

Consorțiul H2Hcare este compus din UTCN (Coordonator), Tellu IoT (Norvegia), University Hospitals of Geneva (Elveția), ConnectedCare Services (Olanda), Seniornett (Norvegia), No Isolation (Norvegia).

H2HCare își propune să sprijine persoanele în vârstă cu insuficiență cardiacă în tranziția de la îngrijirea de urgență din spital la îngrijirea la domiciliu, dezvoltând un sistem de asistență digitală bazat pe roboți pentru a-i ajuta să implementeze și să adere la tratamentul medicamentos și nonfarmacologic recomandat (schimbarea stilului de viață).

Utilizând roboți sociali, senzori internetul lucrurilor (IoT) și inteligența artificială, sistemul va oferi monitorizare precisă și urmărirea aderenței la tratament după externare pentru a preveni respitalizarea; sprijin pentru creșterea aderenței la tratamentul recomandat după externare prin asigurarea unei legături directe cu medicii, care să le permită oamenilor în vârstă să își gestioneze eficient recuperarea acasă; evaluarea riscurilor de reinternare și ajustarea nivelului de suport oferit de robotul social.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

FOTO// Cum arată Unitatea de Suport Medical Bucureștii Noi, amenajată de Leroy Merlin și Auchan

Articolul următor

Șimleu Silvaniei are proiecte europene de 10 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share