Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

FOTO// Cum arată Unitatea de Suport Medical Bucureștii Noi, amenajată de Leroy Merlin și Auchan

Leroy Merlin România și Auchan România, cu sprijinul a 50 de companii, au finalizat în 19 zile amenajarea Unitatății de Suport Medical Bucureștii Noi și au predat-o astăzi autorităților române. Unitatea va fi preluată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) și Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”. 

La începutul lunii aprilie, companiile Auchan Retail România și Leroy Merlin România, cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), au demarat organizarea unui centru de spitalizare pentru persoane noncritice, prin punerea la dispoziție a unui spațiu de 7.500 m2 în Bucureștii Noi, respectiv amenajarea și echiparea lui pentru a fi predat, ulterior, autorităților. Unitatea are o capacitate de 350 de paturi, containere de cazare pentru medici, containere sanitare și dușuri pentru pacienți, zone distincte de luat masa pentru cadre medicale și pacienți, asigurându-se astfel condiții decente de îngrijire pentru cazurile noncritice. De asemenea, pacienții și personalul medical vor avea mesele zilnice asigurate, precum și toate serviciile conexe de funcționare a spațiului (utilități, wi-fi, curățenie, etc.). În cele 3 săptămâni de la inițierea proiectului, peste 50 de companii au răspuns apelului de implicare.

Astăzi, 24 aprilie, Unitatea de Suport Medical Bucureștii Noi a fost predată oficial autorităților, la eveniment fiind prezenți președintele României, Klaus Iohannis, premierul, Ludovic Orban, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, și șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

„Ne bucurăm că am reușit să facem acest centru de suport medical în 19 zile și mulțumim tuturor companiilor care au răspuns apelului Auchan și Leroy Merlin precum și autorităților partenere. As vrea să salut, încă o dată, extraordinara implicare și solidaritate, exact când a fost nevoie. În același timp, colaborarea foarte bună și permanentă avută cu Ministerul Sănătății și DSU, încă din primul moment al realizării acestui proiect, ne permite astăzi să le predam clădirea conform standardelor. Noi ne continuăm misiunea asumată în această perioadă, pregătind, în paralel, unitatea de suport medical din Cluj, împreună cu autoritățile de acolo.”, a declarat Ionuț Ardeleanu, director general Auchan Retail România.

„Am pornit acest proiect doar o formă de ajutor din partea a două companii prietene, cărora le place să lucreze împreună, și a peste 50 companii care au răspuns pozitiv și prompt la apelul nostru de implicare. Suntem mândri” a declarat și Frédéric Lamy, director general Leroy Merlin.

Foto: Leroy Merlin România

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior
healtheuropa.eu

Dependentă de medicamentele din China și India, UE vrea reconfigurarea pieței pharma: „Trebuie să readucem producția de medicamente în Europa”

Articolul următor

Universitatea Tehnică va produce roboți sociali

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share