Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Austriecii nu au anunţat pe nimeni din România asupra trenului cu asistenţi medicali

Declaraţiile lansate de oficiali austrieci, referitor la organizarea unei curse feroviare, operate cu mijloacele companiei OBB, prin care să se transporte în această ţară personal care să se ocupe de îngrijirea bătrânilor, nu sunt susţinute în practică, în România, de nicio cerere oficială. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, la Timişoara, că nu a existat nicio solicitare lansată pentru operarea unei asemenea curse speciale.

Enigmă mare în ceea ce priveşte „trenul asistenţilor medicali” de pe ruta România – Austria, cu plecare din 2 mai, de la Timişoara. Declaraţiile oficialilor austrieci, care au anunţat joi un asemenea mod de a duce persoane specializate la lucru în domeniul social în Austria, nu au ajuns la Ministerul Transporturilor decât prin intermediul unor informaţii de presă.

„Eu am văzut această comunicare publică din partea unui oficial austriac. Vreau să vă zic că la Ministerul Transporturilor nu există niciun document, nicio solicitare oficială, din partea vreunui oficial austriac, pentru acel tren, care să plece, să pornească din Timişoara pe data de 2 mai. Aşadar, pe drum am discutat cu colegii meu, le-am cerut să facă demersuri şi am transmis adresă oficială către Ministerul Afacerilor Externe, către Ambasadă, către Ministerul Afacerilor Interne, să ne spună dacă la ei a ajuns o astfel de solicitare. La noi nu a ajuns”, a declarat Lucian Bode, vineri după-masă, la Timişoara.

„În această perioadă avem obligaţie zero de a implementa tot ceea ce s-a stabilit prin ordonanţele militare pentru a proteja populaţia, pentru a respecta măsurile sanitare şi să ne gândim în acelaşi timp cum menţinem în viaţă toate sectoarele economice. Dacă vom ajunge la un acord guvernamental (cu Austria, n.r.), fiţi convinşi că nu va veni cine va dori în România cu trenul să ia pe cine va dori din România, în gară, să-i ducă unde doresc ei. Dacă se va ajunge la operaţionalizarea unui astfel de tren, această activitate se va desfăşura după regulile statului român. Deocamdată nu avem nicio solicitare oficială, ci doar o declaraţie a unui politician din Austria, pe care o tratăm ca o declaraţie. Din punctul nostru de vedere, nimic concret”, a mai spus ministrul.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clusterul Mobilier Transilvania pregătește scaunul inteligent

Articolul următor

Principalele companii aeriene care operează de la Timişoara pregătesc reluarea curselor, din luna mai

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share