Industrie Ultimele stiri

Clusterul Mobilier Transilvania pregătește scaunul inteligent

Munca de cercetare și de dezvoltare a unor prototipuri de scaun static-dinamic se desfășoară în plină criză de pandemie, a anunțat Clusterul Mobilier Transilvan (CMT).

“Din fericire munca în acest proiect al clusterului a însemnat din start multe ore de învățare, de proiectare, de lucru cu imprimanta 3D și de testare și mai puține interacțiuni directe între grupuri de oameni.

Tot ceea ce presupunea contact uman am putut muta în online și astfel am reușit să ajungem la etapa de a finaliza și primul model de scaun cu spătar segmentat, cu vertebre și plăci flexibile, în cadrul proiectului. Scaunul este acum e în faza de testare și analiză”, conform CMT.

Scaunul de birou inteligent MyTesla, conceput de societatea Antares România și de CMT, își propune să corecteze postura utilizatorului pe scaun prin notificarea sa cu ajutorul unei aplicații care poate fi rulată de pe telefonul mobil sau de pe computer.

În 2018 Antares România a lansat scaunul de birou ergonomic, accesorizat cu mecanism automat. Acesta se ajustează și adaptează fiecărui utilizator fără a mai fi necesar să fie reglat scaunul când este folosit de o altă persoană.

Antares și CMT au încercat să îl perfecționeze prin dezvoltarea scaunului ergonomic Tesla într-unul inteligent. MyTesla beneficiază de șase senzori special poziționați să înregistreze postura și obiceiurile utilizatorului. Scopul este de a corecta postura și șezutul nesănătos, care pe termen lung pot avea urmări medicale nedorite.

Obiceiurile individuale de ședere pot fi urmărite după calibrarea celor șase senzori prezenți pe scaun (patru pe spătar, doi pe șezut). Senzorii transmit datele înregistrate în timp real prin internet Wi-Fi către un computer, unde sunt stocate și interpretate.

CMT a fost înființat în 2012 cu 22 de membri fondatori, iar în prezent se apropie de 100: firme, instituții și universități – cu interese diverse în industria mobilei, de la furnizori la producători și de la distribuitori la specialiști în activități conexe, de suport pentru industrie.

Acesta include membri din Regiunea Nord-Vest (Cluj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu-Mare, Sălaj). El deține eticheta Gold, fiind prima entitate din România certificată astfel la nivel europen pentru excelența managementului. CMT este membru fondator al Consorțiului Clusterelor din Transilvania de Nord.

 

Related posts

Cel mai important proiect pe fonduri europene în valoare de de 45,8 de mil. de euro din istoria Consiliului Județean Arad

Stefana Muresan

Cea mai mare seră din țară, de 17.000 mp, în Timiș

Stefana Muresan

Clusterele din Transilvania atrag investiții publice pentru inovare și job-uri

redactia

Aparatură ultramodernă de imagistică dentară la Facultatea de Medicină Dentară din Târgu Mureș

Ligia Voro

Aerogara din Cluj a primit acreditarea internațională de sănătate

Nora Dumitrescu

Strabag începe lucrările la autostrada Târgu-Mureș – Ungheni

Nora Dumitrescu

Crește numărul incubatoarelor de afaceri din Regiunea Centru

Ligia Voro

9 SOLUȚII PENTRU UN ORAȘ INTELIGENT, DEZVOLTATE ÎN CADRUL HACKATHONULUI CODE4CLUJ 2018

Stefana Muresan

Globalworth a închiriat peste 25.000 de metri pătrați în ultimele 3 luni în România

Papuc Irina

 AFI Europe a pus piatra de temelie a celui de-al treilea centru comercial al companiei in Romania

Ionut Oprea

David Ciceo, membru în Consiliul Director al Airport Council Europe

Stefana Muresan

S-a semnat contractul pentru înființarea Parcului Științific și Tehnologic Bihor

Traian Dan

Cemacon intră spectaculos în era Dedeman

Stefana Muresan

Percepția și comportamentul populației cu privire la consumul responsabil de energie și eficiența energetică în clădiri – Partea I

Ligia Voro

CAMPANIE DE COLECTARE A DEȘEURILOR ELECTRICE ȘI ELECTRONICE ÎN SATU MARE

Gruita Ienasoiu

Încep lucrările la Terminalul de pasageri al Aeroportului Brașov: „Se vor desfăşura cu respectarea strictă a tuturor măsurilor de prevenţie”

Ion Surdu

Castrul de la Porolissum va fi mai atractiv pentru turiști

Nora Dumitrescu

În Brașov poate începe construirea Sălii Polivalente pe fostul Stadion Municipal cu o capacitate de peste 10.000 de locuri

Papuc Irina

Germanii de la Ara Shoes își restructurează producția în România

Nora Dumitrescu

Teraplast a inaugurat fabrica de producţie de panouri sandwich din Serbia, singura deţinută de o firmă românească în afara graniţelor ţării

Stefana Muresan

Kromberg & Schubert caută chiar și peste graniță 250 de oameni pentru fabrica din Arad

Stefana Muresan

Brasov: Continental, Premium Aerotec, Elmas, Electroprecizia sau Stabilus caută personal

Stefana Muresan

CJ Cluj: Licitație de peste 13 mil. lei pentru restaurarea castelului Bánffy din Răscruci

redactia

Autostrada Sebeș-Turda, între datele de pe hârtie și realitatea de pe teren la începutul anului

Papuc Irina

Leave a Comment