Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Facebook lansează Messenger Rooms: aplicația de chat devine un instrument mult mai competitiv

Facebook a anunțat că lansează aplicația Messenger Rooms, un concurent serios pentru aplicația Zoom, care e folosită în ultima perioadă de multe organizații pentru a organiza conferințe, discuții sau ședințe. Noua aplicația a rețelei de socializare transformă chatul de pe Facebook într-un instrument mult mai competitiv.

Prin intermediul Messenger Rooms (din engleză „room” înseamnă „cameră” – n.n.) utilizatorii Facebook pot găzdui apeluri în grup în care să participe până la 50 de persoane. De asemenea, în loc să invite separat pe fiecare participant la discuție, cel care a inițiat apelul poate posta linkul în fluxul de noutăți, în grupuri sau pe pagina unui eveniment. Inedit este că oricine poate participa la un apel video, fără neapărat să aibă aplicația de chat sau măcar un cont de Facebook – accesul se poate face prin intermediul browserului. Cu toate acestea, gazdele pot „închide” accesul în „cameră” pentru noi oaspeți.

Totodată, Facebook anunță că aplicația dispune și de alte facilități asemănătoare Zoom-ului. Messenger Rooms va oferi camere cu „fundaluri de 360 de grade ce te va transporta către locuri frumoase și îndepărtate, de la plaje la apartamente luxoase construite pe ape”, dar și 14 noi filtre pentru cameră, pentru a ajusta lumina din spațiu sau fața. Facebook a mai anunțat totodată că nu exisstă un timp limită pentru o sesiune de chat, care pot fi planificate și în avans.

Aplicația Messenger Rooms este disponibilă în câteva țări, iar „în următoarele săptămâni” va fi accesibilă întregii lumi, potrivit companiei.

Potrivit Facebook, actualizarea aplicației de chat a fost rezultatul firesc după ce în ultima perioadă a fost înregistrată o creștere masivă a apelurilor video prin intermediul aplicației de Messenger și WhatsApp: peste 700 de milioane în fiecare zi.

Noutatea Messenger Rooms vine la pachet și cu faptul că Facebook va permite majorarea numărului de persoane care pot participa într-un apel video pe WhatsApp: de la patru la opt oameni. Schimbările vor fi disponibile de săptămâna viitoare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Principalele companii aeriene care operează de la Timişoara pregătesc reluarea curselor, din luna mai

Articolul următor

500 de firme din Sălaj au cerut ajutor de la stat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share