Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Industria textilă la nivel mondial, o afacere de 154 de miliarde de euro în 2019. Cine sunt cei mai mari importatori și exportatori de haine din lume

Statele membre ale UE au importat haine în valoare de 154 miliarde EUR în 2019, puțin peste jumătate din acestea provenind din state membre non-UE (52%, sau 80 miliarde EUR). În ultimul deceniu, importurile de îmbrăcăminte în statele membre ale UE au crescut ca și valoare cu 62%. În același timp, haine în valoare de 115 de miliarde EURO au fost exportate de statele membre ale UE, majoritatea fiind destinate altor state membre ale UE (69% sau 79 de miliarde de euro). Aceasta reprezintă o creștere de 68% a valorii exporturilor intra-UE ale statelor membre din 2009, potrivit Eurostat.

Deși comerțul cu textile a crescut semnificativ în ultimul deceniu, închiderea fabricilor și restricțiile de transport legate de pandemia coronavirusului actual pot afecta această tendință.

Germania, cel mai mare importator de haine

În 2019, Germania a importat haine în valoare de aproape 19 miliarde de euro din state din afara UE (23% din totalul importurilor extra-UE). Acest lucru face ca Germania să fie cel mai mare importator de îmbrăcăminte din țările din afara UE, în fața Spaniei (13 miliarde EUR, 16%), Franța (11 miliarde EUR, 14%), Olanda (10 miliarde EUR, 13%) și Italia ( 8 miliarde de euro, 10%).

China, principala origine a hainelor importate

Importurile de haine din țări din afara UE provin în principal din China (23 de miliarde de euro sau 29% din totalul hainelor extra-UE), Bangladesh (15 miliarde de euro, 19%) și Turcia (9 miliarde de euro, 11%), urmate de Marea Britanie (5 miliarde EUR, 6%), India (4 miliarde EUR, 5%), Cambodgia și Vietnam (ambele 3 miliarde EUR, 4%).

Italia, cel mai mare exportator de haine

Printre statele membre ale UE, Italia a exportat haine în valoare de 12 miliarde de euro către statele membre din afara UE în 2019. Acest lucru face ca Italia să fie cel mai mare exportator de haine extra-UE, în fața Germaniei (6 miliarde EUR, 16%), Spaniei (5 miliarde EUR, 15%), Franței (4 miliarde EUR, 13%) și Olandei (2 miliarde EUR) , 5%).

Foto:Adoga.com

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cosmin Moldovan: “Industria alimentară resimte cel mai puțin efectele crizei”

Articolul următor

Aproape 1.600 de firme din Bihor au trimis oamenii în șomaj tehnic

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share