Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Timişoara pregăteşte majorarea taxele şi impozitelor locale

Consiliul Local Timişoara va vota la proxima şedinţă de plen un proiect de hotărâre prin care va fi acceptată indexarea impozitelor şi taxelor locale din Timişoara. Vizate sunt şi amenzile, iar creşterea ar urma să fie de 3,8%.

Aşadar, în anul fiscal 2021 vom plăti cel puţin 3,8% în plus la impozitele şi taxele locale percepute de Primăria Timişoara. Decizia este una legală şi se referă la majorarea sumelor, cu rata inflaţiei.

„Se aprobă indexarea pentru anul fiscal 2021, cu rata inflaţiei de 3,8% a impozitelor şi taxelor locale care constau într-o anumită sumă în lei sau care sunt stabilite pe baza unei anumite sume în lei, precum şi a limitelor amenzilor prevăzute la art. 493 alin.3, alin.4 şi alin.4^1 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, conform Anexei nr.1, parte integrantă din prezenta. Prezenta hotărâre va fi avută în vedere la stabilirea impozitelor şi taxelor locale în Municipiul Timişoara pentru anul fiscal 2021”, se spune în proiectul de hotărâre lansat de municipalitate.

Eventualele majorări punctuale, pentru impozitele percepute la nivel local, altele decât cele egale cu majorarea din cauza inflaţiei, pot fi decise în altă hotărâre, dacă aceasta se va dori. Vizate de actuala creştere sunt impzitele pe clădiri şi autovehicule, dar sunt avute în vedere şi cele pe teren sau amenzile.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

POZITIV TB: Elena Birtoc, CEO Carel Woodworks - „Virusul va fi și el, până la urmă, un profesor bun. Dacă nu vom reuși să învățam nimic de la el, ne-am oprit degeaba!”

Articolul următor

Ministrul Transporturilor solicită deschiderea lotului 3 din autostrada Lugoj - Deva pentru traficul greu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share