Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Păstrăvăria Bolloga se transformă în fermă

Fondatorii păstrăvăriei ecologice din satul clujean de la poalele Muntelui Vlădeasa au anunțat că se vor orienta către creșterea puilor de găină în regim natural.

“Spaţiul de care dispunem, aerul curat, susurul pârâului Henţ sunt factori care ne inspiră să ne lărgim orizonturile, să dăm noi valenţe crezului nostru. Carnea de pui e un aliment preţios dacă puiul e crescut în condiţii care să-i conserve caracteristicile: hrană ecologică, compusă din cereale cultivate în acelaşi regim, creşterea la sol, în aer liber şi pe spaţii generoase şi nu în ultimul rând, fără administrarea antibioticelor şi a stimulentelor de creştere.

Avem experienţa creşterii păstrăvului ecologic. De ce să nu încercăm şi cu păsările? Am adus pentru consumul propriu pui de găină. Dar avem mulţi prieteni care au nevoie şi ei de păsări crescute ca odinioară, în gospodăriile bunicilor.

Au aflat şi clienţii păstrăvăriei, ne-au transmis dorinţa lor de a găsi carne de pui curată şi sănătoasă, de la păsări nestresate şi a căror creştere şi dezvoltare nu e stimulată cu furaje combinate pe bază de hormoni”, au transmis aceștia.

Păsările vor fi crescute în țarcuri cu verdeață, fiind hrănite cu porumb, grâu și floarea soarelui, în regim liber, și vor putea fi achiziționate în termen de trei luni (când vor atinge greutatea optimă pentru consum) de la achiziționarea unor vouchere de către potențialii cumpărători.

Bazele păstrăvăriei din satul clujean au fost puse în 2013 de către antreprenorii Ovidiu Oltean și Vasilena Berfela, cu ajutorul unui proiect european de 700.000 de euro, și produce 16 tone de pește pe an. 

Aceasta cuprinde 15 bazine de incubație. Icrele sunt aduse din Danemarca, iar peștii sunt hrăniți cu mâncare ecologică din Austria. Pe terenul de 3.800 mp a fost amenajată și o zonă de relaxare.

Total
22
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fabrica Eaton Electric și-a reluat parțial producția

Articolul următor

Zalăul a accesat proiecte europene de 100 de milioane de euro

Citește și:
Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania IT Cluj (TITC) și singurul din acest domeniu care a intrat în comunitate.
Citeste mai mult

Bolt intră în Transilvania IT Cluster

Aplicația europeană de ride-hailing devine partener de mobilitate al organizației clujene. Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
22
Share