Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Consiliul Județean Cluj a închiriat spitalul privat Polaris cu 80.000 lei/lună

Forul județean clujean și Spitalul Polaris Medical (SPM) au anunţat încheierea contractului de colaborare în vederea combaterii coronavirusului.

A fost semnat documentul prin care SPM devine o extensie a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase (SCBI) Cluj-Napoca. Adresabilitatea către serviciile medicale destinate pacienţilor cu coronavirus va crește cu 180 de locuri.

„Oficializarea acestei colaborări reprezintă o garanție în plus că sistemul medical clujean este și va fi pregătit pentru a face față luptei cu noul coronavirus. CJ nu are nicio rezervă din a lua toate măsurile necesare protecției sănătății clujenilor și nu numai”, susține vicepreședintele instituției, Marius Mînzat.

„Este o chestiune de responsabilitate faptul că putem contribui major la consolidarea încrederii populației în actul medical și în faptul că unitatea noastră medicală va fi recunoscută ca fiind una la standarde înalte, ca parte a efortului nostru de a susține comunitatea”, a menționat directorul general al SPM, Tudor Socea.

Valoarea chiriei lunare ce va fi plătită de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj, potrivit evaluării unui expert al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România, este de 80.000 lei lunar, plus taxa pe valoarea adăugată, echivalentul a 2 euro/mp.

Suma reprezintă închirierea spitalului şi cedarea spaţiilor și dotărilor de care spitalul dispune, urmând ca utilizarea echipamentelor  să fie gratuită, ele nefăcând obiectul evaluării realizate de expertul autorizat. Personalul medical, organizarea și susținerea activității vor fi asigurate și gestionate de către SCBI.

Conducerea spitalului va pune la dispoziţie, fără niciun cost suplimentar, computerul tomograf, aparatura de radiologie medicală (stație de oxigen și aer comprimat medical, ecografie abdominală și echipamente pentru monitorizarea pacienților).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Birourile Moebius și K&K au proiectat reabilitarea Palatului Banffy

Articolul următor

48 de proiecte ale ONG-urilor finanțate în prima sesiune de către DSC Bihor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share