Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Birourile Moebius și K&K au proiectat reabilitarea Palatului Banffy

Compania K&K Studio s-a ocupat de proiectarea generală, iar Moebius Engineering, de proiectarea de rezistență și de scanarea 3D la proiectul de reabilitare a fațadei Palatului Banffy din Cluj-Napoca.

Construit între anii 1774 și 1785 de către contele Gyorgy Banffy, palatul ce îi poartă numele este opera arhitectului și pietrarului german Johann Eberhard Blaumann. Palatul este considerat ca fiind cel mai reprezentativ imobil în stil baroc din Transilvania. 

Programul iconografic special al clădirii ilustrează totalitatea şi echilibrul simbolic al lumii. Moebius a realizat scanarea cu tehnologie 3D a fațadei renumitului palat. Ulterior scanării, un amplu proiect de reabilitare a fațadei a fost demarat sub coordonarea K&K. 

“Echipa noastră s-a ocupat de proiectarea aspectelor ce țin de rezistență din cadrul proiectului de reabilitare. Lucrările fiind în curs, dorim să împărtășim puțin din frumusețea acestei reabilitări semnificative pentru comunitate”, a precizat conducerea Moebius.

Edificiul este considerat drept cel mai reprezentativ imobil în stil baroc din Transilvania. Între golurile balconului au fost amplasate tablele de comemorare ale vizitelor imperiale. Din 1951, Palatului Banffy i s-a conferit rolul de spațiu expozițional, aici funcționând Muzeul de Artă, al cărui impresionant patrimoniu de pictură, grafică și artă decorative atrage turiștii an de an. Proiectul de reabilitare are valoarea de 1 milion de euro. 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rețeaua de mobilă Kiraly se reactivează în Sălaj și Cluj

Articolul următor

Consiliul Județean Cluj a închiriat spitalul privat Polaris cu 80.000 lei/lună

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share