Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitatea Babeș-Bolyai va avea centru de industrii creative în Cluj Innovation Park

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca își va concentra resursele specifice într-un centru de industrii creative ce va funcționa în Cluj Innovation Park, de pe Dealul Lomb, în conexiune cu Centrul Regional de Excelență în Industrii Creative (CREIC). 

Centrul UBB  va include mai multe unități care, dincolo de aspectele disciplinare, se vor coordona. Unitățile care vor intra în componența centrului există deja în structura UBB și vor fi relocate în momentul în care condițiile pandemiei vor permite acest lucru.

Acestea sunt tehnologii psihologice pentru sănătate; digital media/ radio UBB / TV UBB; Digital Humanities; arte interactive digitale; film documentar; tehnologia informației / gamification; astronomie și astrofiză; produse video ale UBB. Aici va fi amenajat și Muzeul de Tehnologie Psihologică Florian Ștefănescu-Goangă.

„UBB s-a angajat să-și concentreze maximal și inovativ diversitatea academică în două platforme: InfoBioNano4Health și Centru UBB de Industrii Creative, ambele cu rol de educație, de cercetare și de transformare inovativă a mediului socio-economic, într-o logică a deschiderii bidirecționale către societate.

Dincolo de membrii comunității UBB, sperăm să avem implicați în centru contributori la cunoaștere, care, pe baza regulilor unităților din centru vor putea accesa infrastructura independent sau în colaborare cu membrii unităților respective”, a declarat rectorul UBB, Daniel David.

UBB vrea prin aceste platforme să valorifice atât interesele și calitățile membrilor comunității sale, cât și să ofere societății soluții de viitor avansate pentru a crește bunăstarea și calitatea vieții.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

48 de proiecte ale ONG-urilor finanțate în prima sesiune de către DSC Bihor

Articolul următor

Digitalizare națională: Trei măsuri propuse de patronatul din IT pentru contracararea efectelor crizei economice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share