Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Motociclete de intervenție urbană pentru Brașov, Cluj și Timișoara

Operatorul de supermarketuri Lidl România și Fundația pentru SMURD au demarat un proiect național de dotare a celor mai aglomerate orașe din țară cu motociclete de intervenție urbană capabile să scurteze timpul de răspuns la cazurile grave.

„Scăderea timpului de răspuns pe care aceste două unități ne-o va permite va duce, cu siguranță, la salvarea mai multor vieți în Brașov și la crearea unei comunități mai sigure în care intervențiile salvatoare de viață vor putea fi efectuate de către paramedicii SMURD într-un timp mult mai redus. Suntem convinși că acest proiect va putea să continue și ne propunem să fie implementat în toate marile orașe ale țării”, a spus Raed Arafat, șef al Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Proiectul a fost demarat inițial în București de Fundația pentru SMURD prin achiziționarea primelor două motociclete cu ajutorul fondurilor strânse din campania de redirecționare a 2% din impozitul pe venit. Ulterior, cu sprijinul Lidl, s-a reușit achiziționarea a altor cinci motociclete pentru București și a două pentru fiecare din orașele Cluj, Timișoara, Iași și Constanța.

La nivelul capitalei, timpul mediu de răspuns înregistrat de echipajele moto de numai 3-5 minute face o mare diferență în special în cazurile extrem de grave, cum ar fi stopul cardiorespirator. Sprijinul financiar oferit de Lidl România pentru extinderea acestui proiect în Brașov este de 60.000 de euro, Fundația pentru SMURD. oferind o cofinanțare de 10.000 de euro.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Anca Rarău: “Reinventarea este o mișcare antreprenorială naturală”

Articolul următor

Hotelurile Clujului își revin la viață. Transilvania face primul pas

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share