Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiect pentru extinderea pistei de aterizare-decolare a Aeroportului Transilvania Târgu Mureș

Consilierii județeni mureșeni au votat, astăzi, proiectul de hotărâre care urmărește modernizarea Aeroportului Transilvania Târgu Mureș, prin extinderea pistei decolare-aterizare, extinderea platformei de parcare aeronave și extinderea terminalului de pasageri existent.

 

Potrivit datelor tehnice, pista de decolare-aterizare urmează să fie extinsă la 2580 de metri, de la 2000 metri în prezent, platforma de parcare aeronave va fi extinsă astfel încât să poată găzdui mai multe aeronave de dimensiune mare, iar terminalul se dorește a fi extins astfel încât să fie dublat numărul ghișeelor de check-in pentru a se putea procesa un număr de 750 de pasageri/oră.

Valoarea estimată a investițiilor se ridică la aproximativ 328 milioane lei, inclusiv TVA, iar sursa de finanțare identificară este Programul Operațional Infrastructură Mare, Axa prioritară 2. Obiectivul specific 2.3 Creşterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroporturilor.

„Proiectul aprobat astăzi dă undă verde pentru pregătirea cererii de finanțare în vederea accesării de fonduri europene pentru dezvoltarea Aeroportului Transilvania. (…) Este important ca investițiile de la Aeroport să continue, atât pentru mobilitatea locuitorilor județului, cât și pentru dezvoltarea economică”, a declarat președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc.

Consilierii au aprobat, de asemenea, declanşarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică, și anume o suprafață de teren de 57.124 mp. Suma aprobată pentru despăgubire se ridică la 262.641,60 lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Gheorghe Boţoman, în ajutorul producătorilor de cartofi

Articolul următor

A fost aprobat bugetul Programului Național Apicol pentru următorii 2 ani: 150,6 milioane lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share