Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul a cumpărat 24 de tramvaie Siemens de la Astra Arad

Uzina Astra Arad va livra 24 de garnituri de tramvai Siemens Imperio în urma unui contract de 40 de milioane de euro cu municipalitatea clujeană. Primul dintre acestea a sosit la Cluj-Napoca.

Viceprimarul Dan Tarcea a precizat că în acest an vor fi văzute pe șinele din oraș șase asemenea garnituri deoarece contractul este unul etapizat. Astra a fost declarată drept câştigătoare a licitaţiei organizate de Primăria şi de Compania de Transport Public Cluj-Napoca privind livrarea a 24 de asemenea unități.

Preţul unei garnituri este de 1,95 milioane de euro. Cea mai mare parte a banilor necesari provin din fonduri europene nerambursabile. Tramvaie Imperio sub licenţă Siemens circulă în prezent la Arad. Cele 24 de tramvaie similare care vor circula pe străzile Clujului vor avea culorile violet-gri.

Tramvaiul Imperio este prezentat pe site-ul Astra drept cel mai recent produs al firmei. Este primul tramvai modern, cu podea 100% joasă produs în România. Acesta este destinat să înlocuiască vehiculele actuale uzate fizic şi moral din depourile din România.

Imperio este produs în cooperare cu Siemens şi are un design modern la standardele tehnice actuale. Cu operare uni sau bidirecţională are un interior spaţios în culori deschise, modificabil conform cerinţelor beneficiarului

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Covid-19: Terapia cu plasmă hiperimună, posibilă și la Sibiu

Articolul următor

Uzinele Fujikura își reiau activitatea în România

Citește și:
Sălajul are nevoie de autostrăzi pe bune, nu doar pe hârtie.
Citeste mai mult

Autostrăzile pe hârtie ale Sălajului

În teorie, județul din Nord-Vestul României trebuia să aibă finalizate trei secțiuni din Autostrada Transilvania (A3), practic încă…
În cadrul galei de decernare a Premiilor Progresiv 2023, eveniment care premiază inovația și performanța în piața de retail & FMCG, Farmec a ridicat trofeul la categoria Best New Non-food Product, pentru cea mai recentă gamă lansată: Gerovital Must Have.
Citeste mai mult

Farmec ia premii în serie la București

Trei distincții au fost obținute, în ultima perioadă, de către fabricantul de produse cosmetice din Cluj-Napoca. În cadrul…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share