Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Covid-19: Terapia cu plasmă hiperimună, posibilă și la Sibiu

Compania Besmax Pharma Distribution SRL, Consiliul Județean Sibiu și Spitalul Clinic de Urgență Sibiu au semnat un contract de sponsorizare, care prevede utilizarea gratuită timp de 12 luni a unui echipament nou de plasmafereză. Această acțiune face posibilă aplicarea terapiei promițătoare pentru tratamentul bolnavilor de Covid-19 și în județul Sibiu. 

De asemenea, conform prevederilor contractului, Besmax Distribution va acoperi suma de 5.715 euro fără TVA, din care: 2.500 euro reprezintă valoarea de amortizare a echipamentului, pentru cele 12 luni de utilizare, 1.950 euro reprezintă valoarea serviciilor de instalare – punere în funcțiune, instruirea personalului, întreţinere, reparaţii, asistenţă 24/7 pe durata de utilizare gratuită (12 luni), iar 1.365 euro fără TVA valoarea kiturilor de colectare plasmă umană. În completarea acestor eforturi, spitalul va demara achiziția pentru consumabile care să asigure continuarea tratamentului după epuizarea stocului inițial.

Echipamentul a fost instalat de către reprezentanții Besmax Pharma Distribution în data de 30 aprilie, la Centrul de Transfuzie Sangvină Sibiu, iar în data de 1 mai, reprezentanții firmei au realizat și instruirea personalului.

În cadrul Centrului de Transfuzie se vor desfășura procedurile de colectare a plasmei de la pacienții deja vindecați de COVID-19, care va fi apoi transfuzată pacienților infectați, cu precădere celor cu forme grave ale bolii.

„Este un mare câștig pentru comunitatea sibiană să poată beneficia de această formă inovatoare de tratament. Țin să mulțumesc companiei Besmax Pharma Distribution care a făcut posibil ca Sibiul să se regăsească printre județele care beneficiază de această dotare inovatoare, dar și cadrelor sanitare din SCJU Sibiu care au răspuns imediat solicitării noastre de a implementa un astfel de tratament la Sibiu, dând încă o dată dovada profesionalismului, grijii și responsabilității care-i caracterizează.” declară Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

„Terapia cu plasmă hiperimună recoltată de la convalescenții COVID-19 este folosită din ce în ce mai mult la nivel global, autoritățile sanitare din China, Statele Unite și din numeroase state din Uniunea Europeană autorizând utilizarea sa experimentală. Ne bucurăm că și România a făcut pași concreți în acest sens și că pacienții noștri vor putea beneficia de această terapie”, a declarat managerul SCJU Sibiu, Ec. Cornel Benchea.

18 județe vor beneficia de dotare cu astfel de aparate în contextul în care Besmax Pharma Distribution a decis să susțină utilizarea experimentală, în scop terapeutic, a plasmei hiperimune, recoltate de la pacienții COVID-19 vindecați (convalescenți), pentru prevenirea infectării persoanelor vulnerabile sau cu risc de infectare din România, precum şi pentru tratamentul pacienților din România aflați în stare critică, inhibați, cu forme severe de pneumonie virală COVID- 19.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Forestierii trag un semnal de alarmă asupra economiei forestiere a României

Articolul următor

Clujul a cumpărat 24 de tramvaie Siemens de la Astra Arad

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share