Sanatate Sibiu Slider Ultimele stiri

Covid-19: Terapia cu plasmă hiperimună, posibilă și la Sibiu

Compania Besmax Pharma Distribution SRL, Consiliul Județean Sibiu și Spitalul Clinic de Urgență Sibiu au semnat un contract de sponsorizare, care prevede utilizarea gratuită timp de 12 luni a unui echipament nou de plasmafereză. Această acțiune face posibilă aplicarea terapiei promițătoare pentru tratamentul bolnavilor de Covid-19 și în județul Sibiu. 

De asemenea, conform prevederilor contractului, Besmax Distribution va acoperi suma de 5.715 euro fără TVA, din care: 2.500 euro reprezintă valoarea de amortizare a echipamentului, pentru cele 12 luni de utilizare, 1.950 euro reprezintă valoarea serviciilor de instalare – punere în funcțiune, instruirea personalului, întreţinere, reparaţii, asistenţă 24/7 pe durata de utilizare gratuită (12 luni), iar 1.365 euro fără TVA valoarea kiturilor de colectare plasmă umană. În completarea acestor eforturi, spitalul va demara achiziția pentru consumabile care să asigure continuarea tratamentului după epuizarea stocului inițial.

Echipamentul a fost instalat de către reprezentanții Besmax Pharma Distribution în data de 30 aprilie, la Centrul de Transfuzie Sangvină Sibiu, iar în data de 1 mai, reprezentanții firmei au realizat și instruirea personalului.

În cadrul Centrului de Transfuzie se vor desfășura procedurile de colectare a plasmei de la pacienții deja vindecați de COVID-19, care va fi apoi transfuzată pacienților infectați, cu precădere celor cu forme grave ale bolii.

„Este un mare câștig pentru comunitatea sibiană să poată beneficia de această formă inovatoare de tratament. Țin să mulțumesc companiei Besmax Pharma Distribution care a făcut posibil ca Sibiul să se regăsească printre județele care beneficiază de această dotare inovatoare, dar și cadrelor sanitare din SCJU Sibiu care au răspuns imediat solicitării noastre de a implementa un astfel de tratament la Sibiu, dând încă o dată dovada profesionalismului, grijii și responsabilității care-i caracterizează.” declară Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

„Terapia cu plasmă hiperimună recoltată de la convalescenții COVID-19 este folosită din ce în ce mai mult la nivel global, autoritățile sanitare din China, Statele Unite și din numeroase state din Uniunea Europeană autorizând utilizarea sa experimentală. Ne bucurăm că și România a făcut pași concreți în acest sens și că pacienții noștri vor putea beneficia de această terapie”, a declarat managerul SCJU Sibiu, Ec. Cornel Benchea.

18 județe vor beneficia de dotare cu astfel de aparate în contextul în care Besmax Pharma Distribution a decis să susțină utilizarea experimentală, în scop terapeutic, a plasmei hiperimune, recoltate de la pacienții COVID-19 vindecați (convalescenți), pentru prevenirea infectării persoanelor vulnerabile sau cu risc de infectare din România, precum şi pentru tratamentul pacienților din România aflați în stare critică, inhibați, cu forme severe de pneumonie virală COVID- 19.

Related posts

Dachim din Turda produce uleiuri presate la rece de 200.000 de euro

Stefana Muresan

Anunț Hidroelectrica: tarife mai reduse pentru consumatori casnici

redactia

Apare un nou complex sportiv la Câmpia Turzii. Cu skatepark și patinoar

Nora Dumitrescu

Primăria Oradea, investiție de peste 12 mil. lei pentru construirea ”Podului Centenarului”

redactia

Conacele dărăpănate din Sălaj devin pensiuni luxoase

Nora Dumitrescu

Fabrica din Râșnov Dexion a continuat procesul de modernizare în 2020, în ciuda crizei economice

Ion Surdu

Primăria Timișoara oferă peste 25 de milioane de euro pe 4 ani pentru servicii de salubrizare stradală

Stefana Muresan

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: Borealis L. A. T, recomandare de fertilizanți sofisticați

Ligia Voro

ELITE ÎN BUSINESS. Top 20 de companii românești din Județul Alba

Ion Surdu

Ce companii fac angajări în Bihor

Traian Dan

Primul eveniment online dedicat comerțului electronic în Republica Moldova – Pria E-Commerce Online Conference 10 iunie 2020 de la 11,30

Papuc Irina

ACI primenește rețeaua de apă-canal a Clujului

Nora Dumitrescu

Băncile au suspendat la plată, până la sfârșitul anului, circa 321.000 de credite

Traian Dan

Motivele care au dus la deficitul de Euthyrox pe piața din România: în luna aprilie s-au cerut cantități duble, față de luna martie

Papuc Irina

Program de finanțare destinat Republicii Moldova. Un ONG cere sprijinul României după ce Chișinăul a ratat ocazia de a solicita 40 de milioane de euro din partea UE

Ion Surdu

Industry 4.0 – Graniţa dintre ieri şi mâine. Angajaţii cu skill-uri în zona digitalizată vor fi tot mai căutaţi de către companii

Stefana Muresan

Noi numiri aprobate astăzi de către Consiliul ASF

Ligia Voro

Proiect european de 4,9 mil. euro pentru dezvoltarea turismului în staţiunea Băile Turda

Stefana Muresan

Consiliul Investitorilor Străini: Sănătatea economiei este oglinda deciziilor publice

Stefana Muresan

Spitalul privat „Sf. Constantin” din Brașov a fost certificat NATO

Ion Surdu

Fostul director de cercetare al Cambridge Analytica, Chris Wylie, vine la How to Web 2018

redactia

Echipa Trelleborg câștigă finala competiției Farming Simulator League, sponsorizată de Corteva

Papuc Irina

Clujul va înghiți alte două filiale ale Electrica Distribuție

Nora Dumitrescu

Globalworth begins construction of Constanta Business Park, the largest mixed-use park in Romania

Papuc Irina

Leave a Comment