Auto Industrie POZITIV TB Ultimele stiri

FOTO: FORD România reia producția etapizat, cu măsuri de protecție

Ford România a reluat producția astăzi, la Craiova, cu o listă de măsuri de protecție a sănătății angajaților care s-au întors la muncă. Producția va fi reluată etapizat, într-un singur schimb de lucru, atât în Fabrica de Asamblare Vehicule cât și la Fabrica de Motoare, au anunțat astăzi reprezentanții companiei.

 

Angajații vor fi anunțați de către supervizorul/team leader-ul lor daca este cazul să vină la muncă. Persoanele care nu vor veni la muncă, vor rămâne în șomaj tehnic, în baza unei decizii formale.

Mai jos sunt câteva dintre măsurile anunțate de companie și comunicate angajaților Ford Craiova, în cadrul planului de revenire la serviciu pe data de 4 mai:

 

  • Completarea zilnică a unui formular online de autoevaluare a sănătății pentru a se permite accesul în uzină. Pentru a reduce potențialul risc de expunere a angajaților noștri, compania a decis să solicite angajaților să completeze un chestionar online sau pe hârtie înainte de a se deplasa la Ford și de a intra într-o unitate Ford. Acesta este un chestionar simplu privind starea de sănătate individuală. Dacă răspunsul este NU la toate aceste întrebări, angajatul poate veni la serviciu; dacă răspunsul este DA la una (sau mai multe) dintre întrebări, angajatul NU poate veni la serviciu și va primi informații suplimentare pe care trebuie să le urmeze.
  • Instalarea dispozitivelor de scanare a temperaturii la fiecare poartă de acces pentru a identifica persoanele care au febră. Nu toată lumea care are febră are COVID-19. Cu toate acestea, febra este frecvent unul dintre simptomele infectării cu acest virus. Pentru a proteja pe toți cei care lucrează în uzina Ford Craiova, persoanelor cu o temperatură corporală ridicată nu li se va permite accesul în uzină.
  • Măsuri de distanțare socială – Angajații sunt rugați să păstreze o distanță de cel puțin 2 m față de cei din jur și să evite formarea unor grupuri mai mari de 3 persoane. Angajații sunt sfătuiți să nu cumpere alimente neambalate și toate cantinele din secții, automatele, bucătăriile unde se prepară mâncarea și facilitățile din zona de odihnă, adică frigidere sau cuptoare cu microunde nu vor fi puse în funcțiune. Cu toate acestea, chioșcurile din interiorul uzinei vor fi redeschise în timp ce plățile cu cardul sunt încurajate.
  • Acțiuni sanitare – Întreg personalul din incinta companiei va fi obligat să poarte mască de față și, în plus, în anumite situații, o vizieră, pentru a reduce riscul de răspândire a infecției în fabrică. Compania a suplimentat nu numai materialele de curățare, dar și frecvența acestor activități în întreaga fabrică, începând cu luna trecută. Angajaților li se va oferi, de asemenea, acces la materiale de curățare corespunzătoare, pentru a se asigura că își pot păstra curate propriile zone de lucru și că pot păstra o igienă personală corespunzătoare.
  • Asigurarea unor “truse de îngrijire personală” – compania va oferi tuturor angajaților echipamente de protecție personală la locurile lor de muncă. Acestea includ măști pentru față, un termometru reutilizabil și alte obiecte de igienă.
  • Transport către/ de la Ford – Compania a contactat furnizorii de transport interni și externi și le-a comunicat să asigure suficiente autobuze / tramvaie pentru transportul public cât și curse speciale suplimentare, deoarece este recomandat ca gradul de ocupare al mijlocului de transport să fie sub 50%. În cazul transportului personal, compania a recomandat deplasarea a cel mult 2 persoane într-o mașină: șoferul și o persoană pe bancheta din spate, în partea opusă șoferului.

 Ford a suspendat producția la Craiova începând cu 19 martie. 

Related posts

L.I.F.T. 2019, prima conferință a creatorilor de conținut online din România

Ligia Voro

ATENOR announces the obtaining of the Building Permit for @EXPO project

Ionut Oprea

Producătorul de anvelope Michelin, cu fabrică în Zalău, cifră de afaceri de peste 2,5 mld. lei

Stefana Muresan

Eveniment de brokeraj internațional, dedicat companiilor din industria agro-alimentară, organizat de ADR Vest

Stefana Muresan

Metode moderne de predare pe bază de jocuri (gamification), dezbătute la UVT

Stefana Muresan

Mihai Daraban: Ar trebui să stopăm orice ieșire de buștean sau cherestea din România

redactia

Primul magazin de tip mall din Brașov se închide de astăzi. Angajații își vor primi salariile

Papuc Irina

[Enjoy Transylvania!] Adventure Tourism and Ecotourism in Pădurea Craiului Mountains

Traian Dan

Asocierea Straco Grup-Specialist Consulting-Total Road – 2,23 milioane lei pentru lucrări din autostrada Ogra-Câmpia Turzii

Stefana Muresan

Investiție de peste 40 mil. euro într-un spital pentru copii din Arad

Stefana Muresan

EMS Floor înființează o școală de meserii pentru tinerii din Ardeal

Nora Dumitrescu

FOTO: Promisiuni de încă 33,5 km din Autostrada Transilvania

Ligia Voro

Cea de-a V-a ediție a expo-conferinței Smart Cities of Romania

Ligia Voro

[Enjoy Transylvania!] Atracțiile turistice Băile Figa și Sîngeorz-Băi

Transilvania Business

Americanii de la Cognizant instruiesc în IT tinerii din Baia Mare

Nora Dumitrescu

Chirurgia laparoscopică pediatrică cu multiple beneficii pentru pacienți, posibilă la Spitalul de Urgență Târgu Mureș

Transilvania Business

A fost semnat Contractul Colectiv de muncă la nivel de sector de activitate

Papuc Irina

Continental a întrerupt temporar activitatea unor unităţi din România. Specialiştii centrului de dezvoltare muncesc la domiciliu

Robert Bloancă

Teraplast şi-a majorat capitalul social cu 21 de milioane de lei

redactia

Grupul Banca Transilvania valorează peste 10 miliarde de lei

Stefana Muresan

Peste 1.000 de arbuști și plante, în cadrul Vox Vertical Village

Stefana Muresan

Centru modern de relații cu clienții, inaugurat de SDEE Transilvania Nord la Oradea

Traian Dan

Raiko Transilvania debutează la bursă în toamnă

Nora Dumitrescu

Cea mai mare universitate din țară își face proiect cloud de 5 milioane

Nora Dumitrescu

Leave a Comment