Auto Industrie POZITIV TB Ultimele stiri

FOTO: FORD România reia producția etapizat, cu măsuri de protecție

Ford România a reluat producția astăzi, la Craiova, cu o listă de măsuri de protecție a sănătății angajaților care s-au întors la muncă. Producția va fi reluată etapizat, într-un singur schimb de lucru, atât în Fabrica de Asamblare Vehicule cât și la Fabrica de Motoare, au anunțat astăzi reprezentanții companiei.

 

Angajații vor fi anunțați de către supervizorul/team leader-ul lor daca este cazul să vină la muncă. Persoanele care nu vor veni la muncă, vor rămâne în șomaj tehnic, în baza unei decizii formale.

Mai jos sunt câteva dintre măsurile anunțate de companie și comunicate angajaților Ford Craiova, în cadrul planului de revenire la serviciu pe data de 4 mai:

 

  • Completarea zilnică a unui formular online de autoevaluare a sănătății pentru a se permite accesul în uzină. Pentru a reduce potențialul risc de expunere a angajaților noștri, compania a decis să solicite angajaților să completeze un chestionar online sau pe hârtie înainte de a se deplasa la Ford și de a intra într-o unitate Ford. Acesta este un chestionar simplu privind starea de sănătate individuală. Dacă răspunsul este NU la toate aceste întrebări, angajatul poate veni la serviciu; dacă răspunsul este DA la una (sau mai multe) dintre întrebări, angajatul NU poate veni la serviciu și va primi informații suplimentare pe care trebuie să le urmeze.
  • Instalarea dispozitivelor de scanare a temperaturii la fiecare poartă de acces pentru a identifica persoanele care au febră. Nu toată lumea care are febră are COVID-19. Cu toate acestea, febra este frecvent unul dintre simptomele infectării cu acest virus. Pentru a proteja pe toți cei care lucrează în uzina Ford Craiova, persoanelor cu o temperatură corporală ridicată nu li se va permite accesul în uzină.
  • Măsuri de distanțare socială – Angajații sunt rugați să păstreze o distanță de cel puțin 2 m față de cei din jur și să evite formarea unor grupuri mai mari de 3 persoane. Angajații sunt sfătuiți să nu cumpere alimente neambalate și toate cantinele din secții, automatele, bucătăriile unde se prepară mâncarea și facilitățile din zona de odihnă, adică frigidere sau cuptoare cu microunde nu vor fi puse în funcțiune. Cu toate acestea, chioșcurile din interiorul uzinei vor fi redeschise în timp ce plățile cu cardul sunt încurajate.
  • Acțiuni sanitare – Întreg personalul din incinta companiei va fi obligat să poarte mască de față și, în plus, în anumite situații, o vizieră, pentru a reduce riscul de răspândire a infecției în fabrică. Compania a suplimentat nu numai materialele de curățare, dar și frecvența acestor activități în întreaga fabrică, începând cu luna trecută. Angajaților li se va oferi, de asemenea, acces la materiale de curățare corespunzătoare, pentru a se asigura că își pot păstra curate propriile zone de lucru și că pot păstra o igienă personală corespunzătoare.
  • Asigurarea unor “truse de îngrijire personală” – compania va oferi tuturor angajaților echipamente de protecție personală la locurile lor de muncă. Acestea includ măști pentru față, un termometru reutilizabil și alte obiecte de igienă.
  • Transport către/ de la Ford – Compania a contactat furnizorii de transport interni și externi și le-a comunicat să asigure suficiente autobuze / tramvaie pentru transportul public cât și curse speciale suplimentare, deoarece este recomandat ca gradul de ocupare al mijlocului de transport să fie sub 50%. În cazul transportului personal, compania a recomandat deplasarea a cel mult 2 persoane într-o mașină: șoferul și o persoană pe bancheta din spate, în partea opusă șoferului.

 Ford a suspendat producția la Craiova începând cu 19 martie. 

Related posts

Terenurile agricole lucrate ar putea fi scutite de la plata impozitului local

Stefana Muresan

O asociere din cinci firme va reabilita Baza La Terenuri din Cluj

Nora Dumitrescu

Oxygen clădește relații de încredere

Transilvania Business

CTP investește în facilitățile și infrastructura din CTPark Bucharest West

Stefana Muresan

Felix Stroe, președintele Asociației Române a Apei: „Necesarul total de investiții la nivel național depășește 20 de miliarde de euro”

Ion Surdu

Burse școlare pentru elevii orădeni prin programul „Make IT in Oradea”

Traian Dan

Business cu petale de trandafiri în Sălaj

Nora Dumitrescu

Cities of Tomorrow #6: Reconversie și revitalizare

Ionut Oprea

Zacaria oferă gratuit spații industriale ONG-urilor și instituțiilor care luptă împotriva COVID-19

Ion Surdu

Coaliția pentru Dezvoltarea României, îngrijorată de noua Lege a dialogului social

Ligia Voro

Dedeman își deschide un magazin de 12 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Încă un chiriaș în Clădirea One Victoriei Center

Ligia Voro

EuropaProperty announces short-list for the 13th annual SEE Real Estate Awards

Ionut Oprea

Soluțiile Fomco pentru industria auto

Ioan Sandor

Luni se deschide parcarea supraetajată de pe strada Brașovului cu 395 de locuri

Traian Dan

Investiții de peste 58 de milioane de lei în Sibiu: trasee pietonale și piste pentru bicicliști

Papuc Irina

Sibiu: Viitoarea Regiune Gastronomică Europeană, finanțare europeană de 160.000 de euro

Stefana Muresan

Birourile din primul parc industrial al Clujului, scoase la închiriere

Nora Dumitrescu

Turismul și patrimoniul cultural în regiunea transfrontalieră Banat, în dezbatere la UVT

Stefana Muresan

One team, one KUKA

Ligia Voro

Startup-ul brașovean Frisbo atrage o investiție de 1,2 milioane de euro

Papuc Irina

Aeroportul Internațional Timișoara, investiții de 10 milioane de euro în domeniul securității, din fonduri europene

redactia

Mercure Timișoara – primul hotel Accor din oraș, deschis pe 5 octombrie

Papuc Irina

Carbochim şi-a majorat profitul de aproape 40 de ori, în primul trimestru

Stefana Muresan

Leave a Comment