Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Continental Automotive pregăteşte o nouă investiţie la Timişoara

Germanii de la Continental se pregătesc să îşi extindă investiţiile de la Timişoara. Conform intenţiilor companiei, se doreşte realizarea unei hale de producţie, a unei hale pentru sectorul logistic, dar şi o pistă de testare auto.

Investiţia ar urma să fie realizată în locaţia deţinută de Continental Automotive România în zona de sud a Timişoarei, pe strada Siemens. Aici există fabrica de componente electronice, dar şi centrul de cercetare al companiei, aici activând câteva mii de specialişti.

Proiectul „Hală producţie, servicii, depozitare, hală logistică, parcare, pistă testare, pasarelă între clădiri pe drum public”, a fost supus dezbaterii publicului. Conform documentaţiei, „pe terenul prezentat, beneficiarul doreşte realizarea mai multor obiective: – a unei clădiri cu functiuni mixte (birouri, producţie, depozitare) – o parcare pentru angajaţi – o pista de testare masini – un corp de legătură între caldirile propuse şi cele existente, peste drumul public”.

La noua clădire „înalţimea maximă la cornişa nu va depăşi 23.00m, iar înalţimea totală (maximă) nu va depăşi 25.00m, respectiv un regim de înalţime de (S)+P+5E”, se mai spune în documentaţia proiectului de extindere.

Investiţia pare să fie una cu timp de bătaie mai lung, mai precis se precizează că extinderea reţelelor utilitare din zonă ar urma să aibă loc în anul 2022.

Deocamdată, cei de la Continental nu au oferit informaţii suplimentare legate de investiţie, dar am fost asiguraţi că vom fi informaţi asupra acesteia în perioada următoare.

Grupul german Continental are în Timişoara peste zece mii de angajaţi, dintre care mai mulţi specialişti activează în centrul de cercetare existent în locaţia unde va fi realizată investiţia. De asemenea, aici mai există o fabrică de componente electronice pentru domeniul automotive, iar în oraş compania mai deţine o unitate de producţie în domeniul anvelopelor, dar şi o fabrică specializată în domeniul curelelor de transmisie, tot pentru acelaşi sector de activitate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

FOTO: FORD România reia producția etapizat, cu măsuri de protecție

Articolul următor

Mai multe firme din Timiş, amendate pentru probleme de mediu şi de sănătate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share