Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Mai multe firme din Timiş, amendate pentru probleme de mediu şi de sănătate

O firmă din Timiş care activează în domeniul deşeurilor s-a ales cu o amendă de o sută de mii de lei după ce a efectuat o serie de schimbări la sediul unde îşi desfăşura activitatea, fără să anunţe aceasta la Agenţia pentru Protecţia Mediului. De asemenea, o altă amendă de 40.000 de lei a fost primită de o societate pentru că a predat deşeurile rezultate din activitate către o societate care nu era autorizată în acest sens.

De la începutul anului, în doar patru luni, Garda de Mediu Timiş a alimentat bugetul cu nu mai puţin de 690.000 de lei. Luna martie a însemnat impunerea de sancţiuni de 155.000 de lei.

Astfel, 100.000 lei a fost amenda pentru nerespectarea prevederilor autorizației de mediu, respectiv pentru lipsa notificării către Agenția pentru Protecția Mediului Timiș, emitentă a autorizației de medu, cu privire la modificările intervenite pe amplasamentul unei societăți cu profil

colectare şi sortare deșeuri. Alte 10.000 lei au fost acordate ca amendă pentru funcționarea fără autorizație de mediu a unui centru de colectare a deșeurilor în Lugoj, deținut de o persoană fizică. S-a dispus și măsura complementară de sistare a activității până la obținerea autorizației de mediu.

Cu 40.000 lei a fost amendată o firmă pentru predarea deșeurilor rezultate din activitate către o societate neautorizată din punct de vedere al protecției mediului, iar cu 5.000  lei pentru afectarea mediului inconjurator prin depozitarea necorespunzatoare și dezmembrarea de vehicule și componente ale acestora de către o persoana fizică.

Conform informaţiilor furnizate de Garda de Mediu Timiş,  de la începutul anului 2020, până în prezent, valoarea totală a amenzilor aplicate de către instituţie a ajuns la 695.000 lei, fiind aplicate și 6 avertismente, 2 măsuri de sistare a activități, precum și măsuri de remediere a neconformităților constatate.

Tot în domeniul comercial, o firmă a fost amendată de inspectorii Direcției de Sănătate Publică pentră nu a verificat zilnic starea de sănătate a angajaților.

„Cu ocazia inspecțiilor efectuate de Servicul Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș s-a constatat faptul că o societate comercială cu activitate de alimentație publică de tip catering la domiciliu nu a respectat obligația privind verificarea zilnică a stării de igienă individuală și de sănătate a angajaților, motiv pentru care aceasta a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.600 lei”, trasnmit reprezentanții Direcției se Sănătate Publică Timiș.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Continental Automotive pregăteşte o nouă investiţie la Timişoara

Articolul următor

Oradea creşte capacitatea de testare Covid - 19 la peste 500 de probe pe zi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share