Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oradea creşte capacitatea de testare Covid – 19 la peste 500 de probe pe zi

Pentru a limita răspândirea coronavirusului, cei infectaţi trebuie izolați. La Oradea, aceștia sunt identificați prin testare. „Cu cât testăm mai mult, cu atât vom avea mai puțini oameni contagioşi care, la serviciu sau în comunitate, să-i infecteze şi pe ceilalți. De aceea, creșterea capacității de testare în spitalele din Oradea a fost o prioritate în această perioadă”, a scris primarul Ilie Bolojan pe pagina sa de facebook.

Săptămâna trecută a fost instalată a treia linie de testare PCR Real Time, o donație către Spitalul Judeţean în valoare de 70.000 euro din partea companiei RCS-RDS.

Linia, a cărei capacitate de prelucrare a extractorului este de 16 probe pe şarjă, a fost instalată lângă cea de-a doua linie de testare, în laboratorul amenajat în curtea Maternităţii. Capacitatea de testare zilnică a celei de-a treia linii este de 128 de teste pe zi, în condiții normale.

În paralel, Spitalul Municipal a mărit capacitatea de prelucrare a extractorului primei linii de testare, de la 40 la 52 de probe.

A doua linie de testare are o capacitate de 48 de probe a extractorului. În condiţii normale, o linie de testare operează patru şarje pe zi, fiecare având durata de patru ore.

Cu toate cele trei linii în operare, în laboratoarele spitalelor noastre pot fi prelucrate între 500 și 660 de probe pe zi.

Pentru a menține spitalele în funcţiune şi a proteja personalul medical, toți pacienții care se internează în spitalele din Oradea sunt testați. De la sfârşitul acestei săptămâni vom putea face şi mai mult. În condiţiile în care numărul celor carantinaţi este în scădere, avem capacitatea de a realiza teste şi în afara cazurilor impuse de procedurile standard”, a precizat Ilie Bolojan.

Pentru a menține liniile de fabricaţie în funcțiune și pentru a limita răspândirea coronavirusului, la solicitarea companiilor vor fi testataţi, contra cost, angajații acestora. „Intenţionăm ca în şedinţa de consiliu de vineri să adoptăm o hotărâre care să facă operaţională această procedură. Costul pentru un test va fi de 200 de lei. În felul acesta cei depistați pozitiv nu vor mai veni în colectiv să-i afecteze pe ceilalți. Colegii lor, în loc să stea izolați preventiv acasă 14 zile, dacă vor fi negativi vor putea merge în continuare la serviciu. Susținem, în felul acesta, economia orașului și păstrarea locurilor de muncă în această perioadă dificilă”, a subliniat primarul Oradiei.

Aceste teste se vor realiza în limita spațiilor disponibile în liniile de testare, prioritate având cazurile recomandate epidemiologic.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mai multe firme din Timiş, amendate pentru probleme de mediu şi de sănătate

Articolul următor

Digital Nation lansează programul „Profesor în Online” pentru cadre didactice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share