Educatie IT&C Slider Ultimele stiri

Digital Nation lansează programul „Profesor în Online” pentru cadre didactice

În contextul suspendării cursurilor din unitățile de învățământ și continuării parcursului educațional în regim online, Digital Nation a lansat programul național Profesor în Online”. Acesta pregătește cadrele didactice pentru a preda cu succes în mediul virtual și îi sprijină în dezvoltarea de abilități și competențe digitale recunoscute la nivel european, printr-un curs intensiv de 7 zile, oferit în mod gratuit. „Profesor în Online” reprezintă cel mai mare program de dezvoltare de competențe digitale ale profesorilor din România, la care sunt așteptați să participe peste 35.000 de profesori. Înscrierile pentru următorul curs sunt deschise până pe 8 mai, pe site-ul digitalnation.ro.

Profesor în Online” este un curs de educație digitală accelerată, care are loc în mediul online și care este bazat pe o metodologie de predare și formare recunoscută la nivel european. Prin intermediul acesteia, profesorii navighează principalele provocări în predarea online și învață rapid cum să organizeze și să gestioneze o teleconferință, să își digitalizeze materialele de predare, să genereze teme, să dea teste și să pună note în catalogul virtual, dar și să se familiarizeze cu conduita de online, într-un simulator de clasă digitală. Peste 8.500 de profesori au participat cu succes la o sesiune pilot a cursului, în perioada 7-13 aprilie.


„Am dezvoltat programul ‹Profesor în Online› ca un simulator de clasă digitală la scară mare, care încorporează toate valențele pe care un profesor le îndeplinește de obicei la ore – predare, mentorat, asistență, stimulare, motivare – dar care în același timp îi familiarizează pe profesori cu provocările și nevoile unui cursant într-un mediu virtual. În urma rezultatelor obținute până acum, o creștere a competențelor digitale de 67% conform testelor noastre și de 88% conform aprecierilor cursanților noștri, suntem încrezători că acest program va determina parcursul digital viitor al educației în România”, declară Armina Sîrbu, arhitect de învățare digitală la Digital Nation.

Programul vine în întâmpinarea nevoii de pregătire a cadrelor didactice cu competențe de predare online și a eforturilor autorităților de elaborare a unei metodologii de continuare a cursurilor în mediul virtual, în contextul în care nivelurile competențelor digitale de bază și avansate ale românilor sunt cele mai scăzute în rândul statelor membre ale UE, potrivit Indicatorului European DESI 2019.
„Profesor în Online” propune o metodă de educație la distanță adaptată nevoilor și preferințelor tinerilor de azi de predare eficientă, conectare, colaborare și lucru în echipă. Profesorii parcurg un proces de pregătire accelerată de 7 zile, o experiență completă de învățare cu componente de predare, practică asistată, suport tehnic, interacțiune și colaborare între participanți. Cursanții care au testat programul au apreciat utilitatea informațiilor, calitatea formatorilor, suportul individual primit, materialele, formatul intensiv, aplicat și colaborativ de învățare, care a facilitat un progres rapid.

Programul „Profesor în Online” este realizat în cadrul National Continuity Program (NCP), o suită de cursuri și soluții practice de accelerare digitală dezvoltat de Digital Nation pentru sectoarele cheie ale României. Acesta se bucură de sprijin din partea Google, UiPath Foundation, OMV Petrom, Graffiti PR, Oradea TechHub, Eucom, P4Cards și a unei comunități de peste 100 de tineri implicați voluntar în procesul de implementare.
Digital Nation este o organizație românească ce dezvoltă programe disruptive de formare accelerată în competențe digitale recunoscute la nivel european. În cadrul programelor sale de educație digitală, Digital Nation îmbină o arhitectură de învățare proprie cu metodologia RDEM (Remote Digital Education Model) și DigComp (EU Digital Skill Framework) pentru a pregăti noua generație de specialiști calificați digital, recunoscuți pe piața europeană a muncii.

Related posts

Raport: rezultatele proiectelor imobiliare ale SIF Moldova

Ionut Oprea

Asociaţiile civice care militează pentru autostrada Iaşi-Târgu Mureş solicită declararea autostrăzii drept obiectiv de interes strategic naţional

redactia

Produsele de Cluj, din nou în aer liber

Nora Dumitrescu

Sibiu: Strabag modernizează drumul județean Copşa Mică-Motiş, investiție de 4,5 mil. euro

Stefana Muresan

FOTO: Zile spectacol la Oradea, a fost celebrat fenomenul Art Nouveau

Ligia Voro

Duminică, 21 iunie 2020, se deschide Centura Oradiei pentru trafic ușor

Traian Dan

Împrumut de 21 mil. de euro pentru dezvoltarea municipiului Oradea

Stefana Muresan

Cum vrea Primăria Sibiu să modernizeze transportul public din oraș: aproape 100 de milioane de lei pentru reînnoirea flotei de autobuze

Papuc Irina

Continuă înscrierile pentru „Capitala europeană a inovării”: 1 milion de euro este premiul pentru orașul câștigător

Papuc Irina

Peste 35 de milioane de lei pentru coridorul de mobilitate urbană din Oradea

Traian Dan

“Această poziție îți oferă extraordinare oportunități de cunoaștere, dar, mai ales, de autocunoaștere”

Ligia Voro

Alfredo Seafood: Piața locală de pește crește cu circa 10% în 2018

Stefana Muresan

Complexul Bonavilla, cele mai multe voturi la Gala Turismului Bihorean

Traian Dan

Business Accelerator – un concept B2B premium pentru companiile din sectorul industrial

Stefana Muresan

UiPath, rundă de finanţare de 568 de milioane dolari. Compania, evaluată la 7 miliarde dolari

Stefana Muresan

Startup-ul ce produce la Cluj purificatoare de apă, câștigătoare în finala Central European Startup Awards din Sofia

Stefana Muresan

Un grup de antreprenori români a investit peste 300.000 de euro într-o reţea de 60 de magazine agricole

redactia

Start la lucrările Parcului Industrial Săcueni Bihor

Traian Dan

Clujenii sunt invitați să petreacă o noapte albă în compania artei contemporane

Ligia Voro

Castel construit în 1680 în Transilvania, una dintre cele mai bune afaceri familiale din Europa

Stefana Muresan

Dumitru Blaga: “Din mobilă putem câștiga 6.000 euro/mc”

Nora Dumitrescu

Primul Kaufland din Dej, înzestrat cu automat de reciclare

Nora Dumitrescu

„Trenul solidarității românești”, proiect al Grupului GRAMPET pentru a facilita transportul echipamentelor medicale din China

Papuc Irina

Patronul Multicom, Gavril Iepure, vres să ridice un complex rezidențial-comercial în Zalău

redactia

Leave a Comment