Educatie IT&C Slider Ultimele stiri

Digital Nation lansează programul „Profesor în Online” pentru cadre didactice

În contextul suspendării cursurilor din unitățile de învățământ și continuării parcursului educațional în regim online, Digital Nation a lansat programul național Profesor în Online”. Acesta pregătește cadrele didactice pentru a preda cu succes în mediul virtual și îi sprijină în dezvoltarea de abilități și competențe digitale recunoscute la nivel european, printr-un curs intensiv de 7 zile, oferit în mod gratuit. „Profesor în Online” reprezintă cel mai mare program de dezvoltare de competențe digitale ale profesorilor din România, la care sunt așteptați să participe peste 35.000 de profesori. Înscrierile pentru următorul curs sunt deschise până pe 8 mai, pe site-ul digitalnation.ro.

Profesor în Online” este un curs de educație digitală accelerată, care are loc în mediul online și care este bazat pe o metodologie de predare și formare recunoscută la nivel european. Prin intermediul acesteia, profesorii navighează principalele provocări în predarea online și învață rapid cum să organizeze și să gestioneze o teleconferință, să își digitalizeze materialele de predare, să genereze teme, să dea teste și să pună note în catalogul virtual, dar și să se familiarizeze cu conduita de online, într-un simulator de clasă digitală. Peste 8.500 de profesori au participat cu succes la o sesiune pilot a cursului, în perioada 7-13 aprilie.


„Am dezvoltat programul ‹Profesor în Online› ca un simulator de clasă digitală la scară mare, care încorporează toate valențele pe care un profesor le îndeplinește de obicei la ore – predare, mentorat, asistență, stimulare, motivare – dar care în același timp îi familiarizează pe profesori cu provocările și nevoile unui cursant într-un mediu virtual. În urma rezultatelor obținute până acum, o creștere a competențelor digitale de 67% conform testelor noastre și de 88% conform aprecierilor cursanților noștri, suntem încrezători că acest program va determina parcursul digital viitor al educației în România”, declară Armina Sîrbu, arhitect de învățare digitală la Digital Nation.

Programul vine în întâmpinarea nevoii de pregătire a cadrelor didactice cu competențe de predare online și a eforturilor autorităților de elaborare a unei metodologii de continuare a cursurilor în mediul virtual, în contextul în care nivelurile competențelor digitale de bază și avansate ale românilor sunt cele mai scăzute în rândul statelor membre ale UE, potrivit Indicatorului European DESI 2019.
„Profesor în Online” propune o metodă de educație la distanță adaptată nevoilor și preferințelor tinerilor de azi de predare eficientă, conectare, colaborare și lucru în echipă. Profesorii parcurg un proces de pregătire accelerată de 7 zile, o experiență completă de învățare cu componente de predare, practică asistată, suport tehnic, interacțiune și colaborare între participanți. Cursanții care au testat programul au apreciat utilitatea informațiilor, calitatea formatorilor, suportul individual primit, materialele, formatul intensiv, aplicat și colaborativ de învățare, care a facilitat un progres rapid.

Programul „Profesor în Online” este realizat în cadrul National Continuity Program (NCP), o suită de cursuri și soluții practice de accelerare digitală dezvoltat de Digital Nation pentru sectoarele cheie ale României. Acesta se bucură de sprijin din partea Google, UiPath Foundation, OMV Petrom, Graffiti PR, Oradea TechHub, Eucom, P4Cards și a unei comunități de peste 100 de tineri implicați voluntar în procesul de implementare.
Digital Nation este o organizație românească ce dezvoltă programe disruptive de formare accelerată în competențe digitale recunoscute la nivel european. În cadrul programelor sale de educație digitală, Digital Nation îmbină o arhitectură de învățare proprie cu metodologia RDEM (Remote Digital Education Model) și DigComp (EU Digital Skill Framework) pentru a pregăti noua generație de specialiști calificați digital, recunoscuți pe piața europeană a muncii.

Related posts

Mobila românească – prezență în premieră la târgul internațional Index Dubai

Ligia Voro

[Enjoy Transylvania!] Sovata – a Tourist Resort of Over 140 Years

Transilvania Business

Parking cu acoperiș de vegetație la Cluj-Napoca

Nora Dumitrescu

Asociația OncoHelp va participa la cel mai mare maraton caritabil din Timișoara – Timotion 2019

redactia

Brașovenii de la Sika vor să îi preia pe covăsnenii de la Arcon

Stefana Muresan

Onix Park livreaza primele 600 de locuinte in 2019 in urma unei investitii de 32 mil. euro

redactia

Conferința „Putere prin oameni” 2018: Comunicarea cu echipa, delegarea și încrederea sunt atribute principale ale liderului de succes

redactia

Werner Wolff: Deschiderea rutei Bucureşti – Sibiu – Stuttgart, avantaj consistent pentru întărirea industriei româno-germane din regiune

Stefana Muresan

Lacul Ursu din Sovata, redeschis pentru îmbăiere

Stefana Muresan

Floreștiul a dat undă verde spitalului de 500 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Adrian Grecu (APMGR): ”România este singura țară din UE care penalizează medicamentele generice”

Stefana Muresan

Cele mai profitabile afaceri mureşene: locurile 16-32

Ligia Voro

Romexpo va organiza, în anul 2019, peste 140 de târguri, expoziţii şi festivaluri la care aşteaptă peste 900.000 de vizitatori

redactia

BVB: 'AAGES a trecut testul bursei cu un foarte mare succes'

Stefana Muresan

Facultățile clujene – reduceri la săli fitness, cabinete medicale sau şcoli de şoferi ca să atragă studenţi

Stefana Muresan

Viitoarea sală polivalentă a Timișoarei, la Giroc; investiție de peste 50 milioane euro

Stefana Muresan

Premiera: harta business pentru Iasi

Stefana Muresan

Deloitte România lansează aplicația SmarTax pentru automatizarea raportărilor privind impozitul pe profit

Papuc Irina

CHEP anunţă schimbări în conducerea subsidiarei din România şi la nivel european

Ligia Voro

BVB, a doua în regiune, după listarea AAGES

Stefana Muresan

Universitarii clujeni au scos prima producție de cireșe

Nora Dumitrescu

CTP: peste 150 milioane de euro investitie in CTPark Bucharest West

Ionut Oprea

Silicon Forest, un nou hub de tehnologie în Cluj-Napoca, investiție de 200.000 de euro

Stefana Muresan

388 de bebelusi s-au nascut in primele 6 luni la maternitatea Polisano din Sibiu, in crestere cu 10% fata de anul trecut

Stefana Muresan

Leave a Comment