Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Informații în plicuri verzi despre pensiile private – Pilonul II și Pilonul III

Peste 8 milioane de plicuri, conținând scrisoarea anuală de informare, ajung în aceste zile în cutiile poștale ale tuturor celor care contribuie la fondurile de pensii private (Pilonul II obligatoriu și Pilonul III facultativ).

Potrivit legii, toți administratorii fondurilor de pensii trimit în fiecare an, până cel târziu la data de 15 mai, către toți participanții la fonduri, scrisoarea anuală de informare, la ultima adresă poștală comunicată administratorului. Scrisoarea de informare conține detalii despre evoluția contului personal de pensie privată în anul precedent și despre situația financiară a administratorului”, a declarat Mihai Bobocea, purtătorul de cuvânt al Asociației pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR).

În premieră, în 2020 toți administratorii trimit această informare într-un plic de culoare verde, demers dublat de o campanie online de conștientizare a faptului că #plicul verde conține informațiile despre pensia privată. Astfel, pe toată durata lunii mai 2020, participanții vor primi online îndemnul de a căuta plicul verde în căsuța poștala, de a citi scrisoarea de informare anuală și de a intra în contact cu fondul de pensii prin crearea unui cont online și actualizarea datelor personale și a adresei postale.

Culoarea verde a fost aleasă pentru ca informarea anuală să fie ușor de reperat în corespondența pe care o primesc participanții, miza industriei fiind creșterea gradului de informare a acestora. Verdele a fost ales întrucât nu se regăsește în paleta cromatică de brand a niciunui administrator”, explică Mihai Bobocea.

Suplimentar scrisorii anuale de informare în forma tipărită, toți administratorii oferă participanților posibilitatea de a se informa online, pe baza unui cont accesibil cu user și parolă, cu privire la contul personal de pensie privată. De asemenea, administratorii sunt obligați de lege să furnizeze, la cererea participanților, orice detalii suplimentare despre tot ce înseamnă participarea la fondul de pensii sau despre datele cuprinse în scrisoarea anuală.

Campania de informare „Plicul Verde” este derulată de către Asociația pentru Pensiile Administrate Privat din România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Situația investițiilor publice din Sibiu: Peste 20 de șantiere deschise

Articolul următor

Dacia a reluat activitatea de producție

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share