Investitii Judete Sibiu Ultimele stiri

Situația investițiilor publice din Sibiu: Peste 20 de șantiere deschise

O serie de investiții publice începute în orașul Sibiu continuă în ciuda pandemiei Covid-19. Potrivit reprezentanților autorităților locale, 20 de șantiere sunt deschise în prezent, vizând lucrări în cartiere vechi, reparații capitale a unor străzi sau amenajări de obiective turistice.

„Continuăm investițiile publice mai ales în acest context dificil cauzat de pandemia de coronavirus. În acest fel susținem economia locală și menținem locurile de muncă. Șantierele pentru modernizarea străzilor, a cartierelor vechi de blocuri și a obiectivelor mari de investiții au avansat în această perioadă”, spune primarul Sibiului, Astrid Fodor.

Astfel, printre lucrările care au loc în municipiu se numără cele din cartierele vechi de blocuri, unde este prevăzută reabilitarea rețelelor de apă și canalizare acolo unde este necesar. Acestea mai prevăd modernizarea iluminatului public, reabilitarea asfaltului pe alei și trotuare, reconfigurarea spațiilor de parcare și revigorarea zonelor verzi. Din această listă se numără reparațiile capitale în cartierul Hipodrom I, lucrări începute în 16 martie. „Până în prezent, rețeaua de canalizare a fost finalizată, aleile și spațiile de parcare au fost aduse la nivel de piatră spartă, urmând turnarea asfaltului, iar trotuarele din această zonă sunt betonate în proporție de 80%, următorul pas fiind asfaltarea. Se lucrează și la rețeaua de iluminat public și la tubulatura pentru cablajul metropolitan”, au transmis reprezentanții Primăriei Sibiu. Valoarea acestui proiect este de 26 de milioane de lei.

În paralel, Primăria pregătește alte investiții în cartierele de blocuri, printre care se numără și finalizarea procedurii de achiziție pentru reparații capitale în cel mai mare cartier, Ștrand, în cadrul celui mai mare contract de reparații capitale din ultimii 30 de ani.

De asemenea, o serie de lucrări pentru modernizarea străzilor includ reabilitarea rețelelor de apă și canalizare, a iluminatului public, modernizarea carosabilului și a trotuarelor, crearea de piste pentru biciclete, precum și crearea de locuri de parcare și zone verzi, acolo unde permite spațiul. Altele sunt în procedură de achiziție.

Lucrări la obiectivele de investiții cu larg impact pentru comunitate

Printre aceste obiective se numără reabilitarea Băii Populare. Primăria SIbiu a transmis că lucrările de aici avansează într-un ritm bun, chiar dacă au apărut unele neprevăzute. „Până în prezent lucrările sunt finalizate în proporție de aproximativ 70%. Structura de rezistență a clădirii a fost complet reabilitată, finisajele exterioare sunt aproape finalizate, la fel și instalațiile termice și electrice. În această perioadă se lucrează în interiorul clădirii la finisaje, la instalații și la bazinul de înot”, au precizat reprezentanții instituției.

Amenajarea Lacului lui Binder în scop de agrement și sport este un alt obiectiv important așteptat de sibieni. „Până în prezent s-a curățat lacul, s-a amenajat plaja și gradenele de pe mal care vor fi folosite pentru odihnă. În jurul lacului s-a finalizat aleea pietonală, împrejmuirea zonei și iluminatul public. De asemenea, s-au finalizat spațiile de parcare ce însumează peste 100 de locuri de parcare și punctul de prim ajutor. În această perioadă constructorul lucrează la zidul de sprijin care va proteja pavilionul multifuncțional și la amenajarea acestei clădiri, scheletul metalic fiind deja confecționat. Următorul pas este furnizarea instalației de transport pe cablu pentru activitățile nautice și a locului de joacă gonflabil care va fi amplasat pe lac”, conform Primăriei.

De asemenea, au loc reparații capitale la zidul cetății de pe bulevardul Corneliu Coposu și la turnurile de pe strada Cetății, care sunt aproape finalizate. Următoarea etapă este reabilitarea porții de intrare în cetate din dreptul străzii Gh. Lazăr etc.

Pentru biclicliști – „Amenajarea coridorului pentru biciclete între cartierul Ștrand și parcul Sub Arini” este o altă investiție care va începe de luni, 4 mai, din două puncte: strada Maramureșului și Pasajul Spitalului. Prin acest proiect se vor crea piste sigure pentru biciclete, separate de traficului auto și pietonal.

Primăria Sibiu are în pregătire alte obiective majore, discutate în ultima perioadă: realizarea proiectelor tehnice pentru construcția unei parcări subterane din Piața Gării și a unei parcări supraetajate din cartierul Hipodrom, dar și demararea procedurii de achiziție pentru construcția unui pod peste Cibin din dreptul străzii Rozmarinului.

FOTO: Primarul Sibiului, Astrid Fodor, pe șantierul Băii Populare; 18 octombrie 2019

Related posts

CNAIR, licitaţie de 9,6 milioane de euro pentru achiziţia de panouri fonoabsorbante

redactia

INCESA, hub modern de cercetare la Craiova realizat cu fonduri europene, investiție de 10 mil. euro

Stefana Muresan

Fabricile de mobilă din Ardeal și-au făcut strategia la Colibița

Nora Dumitrescu

Three jaw-dropping superyachts honored at the 2017 Monaco Yacht Show

Ionut Oprea

Romsilva va împăduri suprafețele intens exploatate din Ardeal

Nora Dumitrescu

Ursula von der Leyen anunță limitarea exporturilor UE de măști și echipamente medicale: „Trebuie să rămână în interiorul UE. Acum e Italia, dar și alte state vor avea nevoie”

Papuc Irina

Cecilia Tudor devine, de la 1 martie 2020, noul director de comunicare și responsabilitate socială aI Groupe Renault România

Nicolae Pop

Rezultatele campaniei Best European Destinations: Sibiul, pe locul 6

Papuc Irina

19.700 de angajati Continental din Romania lucreaza pentru viitorul industriei auto

Stefana Muresan

Socar va prelua șase benzinării Aral din zona Transilvaniei

Nora Dumitrescu

Univers T a deschis Casa Călățele în Apuseni

Stefana Muresan

Companii din grupul E-Infra donează jumătate de milion sistemului sanitar

Nora Dumitrescu

Peste 10.000 de proiecte, înscrise în programul Start-Up Nation 2018 în prima săptămână de la deschidere

redactia

Grupul bihorean Selina îi cheamă acasă pe lucrătorii români din străinătate

Traian Dan

Premieră națională: Cercetători de la Timișoara au realizat prototipul unui dispozitiv care sterilizează aerul expirat de pacienții bolnavi. Se testează la OncoGen

Ion Surdu

Cum a fost anul 2019 pentru afacerile românești: cel mai mic număr de insolvențe din istorie – Analiză KeysFin

Papuc Irina

AROBS Pannonia cumpără Skyshield și își întărește poziția în top 10 firme de monitorizare flotă din Ungaria

redactia

Asociația Producătorilor de Carne de Porc: Creșterea porcilor în gospodăriile populației nu este interzisă

Papuc Irina

Furgoane de marfă, transformate în autospeciale pentru situații de urgență într-o fabrică din Cluj. Deltamed țintește să devină cel mai apreciat carosier din Europa de Est

redactia

Electrolux Satu Mare își va relua activitatea cu condiții sporite de securitate

Traian Dan

IMM Invest poate fi o oportunitate pentru bănci de a câștiga noi clienți

Traian Dan

S IMMO successfully sells large office buildings in Vienna

Ionut Oprea

Top 10 cei mai mari cultivatori de porumb din România

redactia

Sibiul va prelua oficial titlul de Regiune Gastronomică Europeană

redactia

Leave a Comment