Investitii Judete Sibiu Ultimele stiri

Situația investițiilor publice din Sibiu: Peste 20 de șantiere deschise

O serie de investiții publice începute în orașul Sibiu continuă în ciuda pandemiei Covid-19. Potrivit reprezentanților autorităților locale, 20 de șantiere sunt deschise în prezent, vizând lucrări în cartiere vechi, reparații capitale a unor străzi sau amenajări de obiective turistice.

„Continuăm investițiile publice mai ales în acest context dificil cauzat de pandemia de coronavirus. În acest fel susținem economia locală și menținem locurile de muncă. Șantierele pentru modernizarea străzilor, a cartierelor vechi de blocuri și a obiectivelor mari de investiții au avansat în această perioadă”, spune primarul Sibiului, Astrid Fodor.

Astfel, printre lucrările care au loc în municipiu se numără cele din cartierele vechi de blocuri, unde este prevăzută reabilitarea rețelelor de apă și canalizare acolo unde este necesar. Acestea mai prevăd modernizarea iluminatului public, reabilitarea asfaltului pe alei și trotuare, reconfigurarea spațiilor de parcare și revigorarea zonelor verzi. Din această listă se numără reparațiile capitale în cartierul Hipodrom I, lucrări începute în 16 martie. „Până în prezent, rețeaua de canalizare a fost finalizată, aleile și spațiile de parcare au fost aduse la nivel de piatră spartă, urmând turnarea asfaltului, iar trotuarele din această zonă sunt betonate în proporție de 80%, următorul pas fiind asfaltarea. Se lucrează și la rețeaua de iluminat public și la tubulatura pentru cablajul metropolitan”, au transmis reprezentanții Primăriei Sibiu. Valoarea acestui proiect este de 26 de milioane de lei.

În paralel, Primăria pregătește alte investiții în cartierele de blocuri, printre care se numără și finalizarea procedurii de achiziție pentru reparații capitale în cel mai mare cartier, Ștrand, în cadrul celui mai mare contract de reparații capitale din ultimii 30 de ani.

De asemenea, o serie de lucrări pentru modernizarea străzilor includ reabilitarea rețelelor de apă și canalizare, a iluminatului public, modernizarea carosabilului și a trotuarelor, crearea de piste pentru biciclete, precum și crearea de locuri de parcare și zone verzi, acolo unde permite spațiul. Altele sunt în procedură de achiziție.

Lucrări la obiectivele de investiții cu larg impact pentru comunitate

Printre aceste obiective se numără reabilitarea Băii Populare. Primăria SIbiu a transmis că lucrările de aici avansează într-un ritm bun, chiar dacă au apărut unele neprevăzute. „Până în prezent lucrările sunt finalizate în proporție de aproximativ 70%. Structura de rezistență a clădirii a fost complet reabilitată, finisajele exterioare sunt aproape finalizate, la fel și instalațiile termice și electrice. În această perioadă se lucrează în interiorul clădirii la finisaje, la instalații și la bazinul de înot”, au precizat reprezentanții instituției.

Amenajarea Lacului lui Binder în scop de agrement și sport este un alt obiectiv important așteptat de sibieni. „Până în prezent s-a curățat lacul, s-a amenajat plaja și gradenele de pe mal care vor fi folosite pentru odihnă. În jurul lacului s-a finalizat aleea pietonală, împrejmuirea zonei și iluminatul public. De asemenea, s-au finalizat spațiile de parcare ce însumează peste 100 de locuri de parcare și punctul de prim ajutor. În această perioadă constructorul lucrează la zidul de sprijin care va proteja pavilionul multifuncțional și la amenajarea acestei clădiri, scheletul metalic fiind deja confecționat. Următorul pas este furnizarea instalației de transport pe cablu pentru activitățile nautice și a locului de joacă gonflabil care va fi amplasat pe lac”, conform Primăriei.

De asemenea, au loc reparații capitale la zidul cetății de pe bulevardul Corneliu Coposu și la turnurile de pe strada Cetății, care sunt aproape finalizate. Următoarea etapă este reabilitarea porții de intrare în cetate din dreptul străzii Gh. Lazăr etc.

Pentru biclicliști – „Amenajarea coridorului pentru biciclete între cartierul Ștrand și parcul Sub Arini” este o altă investiție care va începe de luni, 4 mai, din două puncte: strada Maramureșului și Pasajul Spitalului. Prin acest proiect se vor crea piste sigure pentru biciclete, separate de traficului auto și pietonal.

Primăria Sibiu are în pregătire alte obiective majore, discutate în ultima perioadă: realizarea proiectelor tehnice pentru construcția unei parcări subterane din Piața Gării și a unei parcări supraetajate din cartierul Hipodrom, dar și demararea procedurii de achiziție pentru construcția unui pod peste Cibin din dreptul străzii Rozmarinului.

FOTO: Primarul Sibiului, Astrid Fodor, pe șantierul Băii Populare; 18 octombrie 2019

Related posts

„Stradale” se deschide in Oregon Park

Transilvania Business

Poșta Română a lansat Programul „Poșta Verde”

Traian Dan

Cel de al 6-lea Forum de Afaceri al Parteneriatului Estic, la București

Ligia Voro

SIBIU: O linie de producție a medicamentelor oncologice este scoasă la vânzare, cu prețul de pornire de peste 10 milioane de euro

Papuc Irina

[Enjoy Transylvania!] The Salt Road

Transilvania Business

Apulum Alba Iulia – de la cadouri pentru Castro, Gaddafi și Kim Ir Sen, la afaceri de zeci de milioane de euro pe piața liberă

redactia

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu are un nou rector: Sorin Radu

Papuc Irina

BCR, BRD și Raiffeisen devin acționari cu cote egale în una dintre cele mai importante companii de servicii integrate de transport

Ion Surdu

ClusteRO solicită o intervenție a statului în economie de aproximativ 15% din PIB

Ligia Voro

Epstein reveals more about the large multi-phased mixed-use development in Bacau for Dedeman

Ionut Oprea

Compania belgiană Sonaca începe anul viitor producţia unei aeronave de 175.000 euro la Cluj

Stefana Muresan

Antreprenorul Adrian Elecfi din Alba a făcut 1 milion de euro cu o carmangerie şi trei magazine alimentare

redactia

Frisbo oferă transport gratuit al stocului în depozite sigure pentru magazinele fizice afectate de măsurile împotriva răspândirii noului coronavirus

Nicolae Pop

UMF Iași câştigă anual 12,5 milioane de euro din taxele studenților străini

redactia

Bucureștenii de la Supercom vor salubriza Turda

Nora Dumitrescu

Fabrică de mobilă pe 5 hectare la Câmpia Turzii

Nora Dumitrescu

Ziua Națională a Contabilului Român, la cea de-a XV-a ediție 

Ligia Voro

Franța, în top 5 țări care au investit cei mai mulți bani în ultimii 10 ani

Ligia Voro

Cum a ajuns o companie românească la un nivel de invidiat în business-ul feroviar

Stefana Muresan

Romsilva confecționează și vinde trăsura tip fast-food, unică în România

Ligia Voro

Peste 10.000 de oameni au vibrat la We Love Retro pe muzica anilor ‘80 – ‘90, “Cause WE are young”

redactia

Ministrul Agriculturii, despre suspendarea exportului de cereale. „Avem stocuri până la noua recoltă, care va fi mai mai săracă din cauza secetei”

Ion Surdu

Adoptă transformarea digitală strategică la cea de-a 8a ediție GoTech World

Ligia Voro

Bucharest – skyline transformation 2025: One option? Or more united temptations?

Ionut Oprea

Leave a Comment