Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Situația investițiilor publice din Sibiu: Peste 20 de șantiere deschise

FOTO: Primarul Sibiului, Astrid Fodor, pe șantierul Băii Populare; 18 octombrie 2019

O serie de investiții publice începute în orașul Sibiu continuă în ciuda pandemiei Covid-19. Potrivit reprezentanților autorităților locale, 20 de șantiere sunt deschise în prezent, vizând lucrări în cartiere vechi, reparații capitale a unor străzi sau amenajări de obiective turistice.

„Continuăm investițiile publice mai ales în acest context dificil cauzat de pandemia de coronavirus. În acest fel susținem economia locală și menținem locurile de muncă. Șantierele pentru modernizarea străzilor, a cartierelor vechi de blocuri și a obiectivelor mari de investiții au avansat în această perioadă”, spune primarul Sibiului, Astrid Fodor.

Astfel, printre lucrările care au loc în municipiu se numără cele din cartierele vechi de blocuri, unde este prevăzută reabilitarea rețelelor de apă și canalizare acolo unde este necesar. Acestea mai prevăd modernizarea iluminatului public, reabilitarea asfaltului pe alei și trotuare, reconfigurarea spațiilor de parcare și revigorarea zonelor verzi. Din această listă se numără reparațiile capitale în cartierul Hipodrom I, lucrări începute în 16 martie. „Până în prezent, rețeaua de canalizare a fost finalizată, aleile și spațiile de parcare au fost aduse la nivel de piatră spartă, urmând turnarea asfaltului, iar trotuarele din această zonă sunt betonate în proporție de 80%, următorul pas fiind asfaltarea. Se lucrează și la rețeaua de iluminat public și la tubulatura pentru cablajul metropolitan”, au transmis reprezentanții Primăriei Sibiu. Valoarea acestui proiect este de 26 de milioane de lei.

În paralel, Primăria pregătește alte investiții în cartierele de blocuri, printre care se numără și finalizarea procedurii de achiziție pentru reparații capitale în cel mai mare cartier, Ștrand, în cadrul celui mai mare contract de reparații capitale din ultimii 30 de ani.

De asemenea, o serie de lucrări pentru modernizarea străzilor includ reabilitarea rețelelor de apă și canalizare, a iluminatului public, modernizarea carosabilului și a trotuarelor, crearea de piste pentru biciclete, precum și crearea de locuri de parcare și zone verzi, acolo unde permite spațiul. Altele sunt în procedură de achiziție.

Lucrări la obiectivele de investiții cu larg impact pentru comunitate

Printre aceste obiective se numără reabilitarea Băii Populare. Primăria SIbiu a transmis că lucrările de aici avansează într-un ritm bun, chiar dacă au apărut unele neprevăzute. „Până în prezent lucrările sunt finalizate în proporție de aproximativ 70%. Structura de rezistență a clădirii a fost complet reabilitată, finisajele exterioare sunt aproape finalizate, la fel și instalațiile termice și electrice. În această perioadă se lucrează în interiorul clădirii la finisaje, la instalații și la bazinul de înot”, au precizat reprezentanții instituției.

Amenajarea Lacului lui Binder în scop de agrement și sport este un alt obiectiv important așteptat de sibieni. „Până în prezent s-a curățat lacul, s-a amenajat plaja și gradenele de pe mal care vor fi folosite pentru odihnă. În jurul lacului s-a finalizat aleea pietonală, împrejmuirea zonei și iluminatul public. De asemenea, s-au finalizat spațiile de parcare ce însumează peste 100 de locuri de parcare și punctul de prim ajutor. În această perioadă constructorul lucrează la zidul de sprijin care va proteja pavilionul multifuncțional și la amenajarea acestei clădiri, scheletul metalic fiind deja confecționat. Următorul pas este furnizarea instalației de transport pe cablu pentru activitățile nautice și a locului de joacă gonflabil care va fi amplasat pe lac”, conform Primăriei.

De asemenea, au loc reparații capitale la zidul cetății de pe bulevardul Corneliu Coposu și la turnurile de pe strada Cetății, care sunt aproape finalizate. Următoarea etapă este reabilitarea porții de intrare în cetate din dreptul străzii Gh. Lazăr etc.

Pentru biclicliști – „Amenajarea coridorului pentru biciclete între cartierul Ștrand și parcul Sub Arini” este o altă investiție care va începe de luni, 4 mai, din două puncte: strada Maramureșului și Pasajul Spitalului. Prin acest proiect se vor crea piste sigure pentru biciclete, separate de traficului auto și pietonal.

Primăria Sibiu are în pregătire alte obiective majore, discutate în ultima perioadă: realizarea proiectelor tehnice pentru construcția unei parcări subterane din Piața Gării și a unei parcări supraetajate din cartierul Hipodrom, dar și demararea procedurii de achiziție pentru construcția unui pod peste Cibin din dreptul străzii Rozmarinului.

FOTO: Primarul Sibiului, Astrid Fodor, pe șantierul Băii Populare; 18 octombrie 2019

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Traderul de cereale East Grain își face silozuri la Sânpaul

Articolul următor

Informații în plicuri verzi despre pensiile private – Pilonul II și Pilonul III

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share