Cultural Lifestyle/Luxury Ultimele stiri

Artmark propune un refugiu pe timp de criză

Pe timp de criză investitorii, colecționarii, dar și oamenii simpli caută piețe alternative pentru a-și proteja banii, iar recomandările merg, nu în zona investițiilor de randament, care pot să conțină note speculative, ci înspre investițiile care se apropie de zona de tezaurizare.

Casa de Licitații Artmark pune la dispoziție o gamă largă pentru această zonă – artă de patrimoniu, artă sacră, bijuterii, metale prețioase, diamante, argint, aur sau chiar vinuri – un mix echilibrat pentru cei care caută o piață alternativă, dar sigură, pentru a-și depozita banii în vremuri tulburi. Tezaurizarea înseamnă să-ți aperi, să-ți securizezi, să-ți protejezi, să-ți asiguri păstrarea unei valori în timp, ceea ce înseamnă că va fi acolo și peste multă vreme. Asta se întâmplă și valoric și fizic, ne gândim mai puțin la creșteri și mai mult la securizare, pentru că de obicei, dacă securizăm cum trebuie valoarea, urmează ulterior și creșterea. Așadar, tezaurizarea nu înseamnă altceva decât găsirea unor modalități și a unor destinații care ne pot fi de folos pentru a ne păstra valoarea economiilor, a banilor, iar arta reprezintă o formă extrem de stabilă în comparație cu băncile, spre exemplu.

Avem cumpărători inteligenți și educați, care continuă să cumpere artă pentru că văd nu doar valoarea culturală, ci și un recipient de valoare financiară, în care își pot păstra banii într-o perioadă de nesiguranță. Tezaurizând în artă te aștepți ca la finalul unei crize să primești înapoi pentru acea operă de artă cel puțin aceeași valoare cu cea pe care ai transferat-o.

Avem cumpărători care preferă o platformă exclusiv online, unde au acces, nu doar la o gamă largă de piese de colecție pe care le pot vedea în expozițiile și tururile virtuale pe care le punem la dispoziție, dar și licita prin intermediul platformei Artmark LIVE. Acest lucru este dovedit de numărul de participanți de aproximativ 1000 la ultimele licitații online pe care le-am organizat. Cu un cont activ deschis ai posibilitatea să urmărești în regim live desfășurarea oricărei licitații, să plasezi în prealabil oferte sau chiar să licitezi în ziua evenimentului.

Avem cumpărători nobili care se solidarizează cu acțiunile caritabile pe care le lansăm. Ultima pe care o avem în desfășurare este campania de donație a 5% din veniturile casei de licitație aferente licitațiilor din lunile martie, aprilie și mai pentru achiziționarea de aparatură medicală performantă și bonificarea personalului medical aflat în prima linie în lupta împotriva coronavirus. Dacă starea continuă vom prelungi campania și în luna iunie.

Casa de Licititații Artmark propune șase licitații pentru lunile aprilie și mai care cuprind artă de patrimoniu și contemporană, bijuterii de lux sau bunuri de consum. În luna aprilie a fost organizată Licitația unei Colecții de Icoane, dând, astfel ocazia celor pasionați de arta sacră, dar și tuturor celor care voiau să facă un cadou de suflet să aibă acces la piese rare, de colecție, icoane realizate în secolele XVII-XVIII – în Perioada lui Mihai Viteazul sau Matei Basarab sau altele care ilustrează teme si figuri simbol ale credinței ortodoxe. Evenimentul a fost un real succes, având în vedere rata de adjudecare de 95% a obiectelor de cult și valoarea totală a vânzărilor de aproximativ 221 de mii de euro. La o zi diferență a fost organizată Licitația de Vinuri, un eveniment-tradiție pentru Casa de Licitații Artmark, care aduce din cele mai cunoscute crame ale lumii vinuri celebre în România. De această dată rata de adjudecare a Licitației a fost de 89% și vânzări totale de aproximativ 30.000 de euro.

Tot în luna aprilie am desfășurat, pe parcursul a două zile, una dintre cele mai așteptate licitații de către iubitorii de artă. De această dată, am pus dispoziție pentru un preț de pornire de doar 100 de euro peste 500 de lucrări din stocul unei renumite galerii transilvănene. Licitația de lichidare a patrimoniului de artă a unei galerii transilvănene este una cu totul de nerefuzat, toate loturile aflate în licitație pleacă de la un preț unic de pornire de 100 de euro, indiferent cât de celebru și de bine cotat este autorul operei puse în vânzare, fie acesta de patrimoniu ori contemporan consacrat.

Rămânem în zona artei, dar contemporană de această dată și aducem în premieră, în cadrul Licitației de Artă Postbelică și Contemporană, din 19 mai, fragmente din colecția scriitoarei Ileana Vulpescu și din colecția Jean-Philippe Guilbert.

A doua parte a lunii mai va fi completată de o Licitație Exclusivistă de Ceasuri, urmată de Licitația Vechi și Nou care prezintă piese rare de colecție, dar și Licitația de Vinuri de Vară – o ocazie perfectă pentru iubitorii de vin să-și suplimenteze stocul. Câtă vreme Licitația de Vinuri se adresează pieței cu o modalitate simpatică de aprovizionare cu vinuri, prin licitație, plecând în licitație, pentru vinuri românești, franțuzești, italiene ori din Lumea Nouă, de la prețuri de pornire situate la aprox. 40-50% din prețurile de raft din magazine, asta în cazul în care atare vinuri se găsesc în magazine, unele dintre acestea, vechi și rare, fiind strict apanajul colecționarilor atenți.

Sperăm, în continuare, ca activitatea Artmark să nu fie profund periclitată de criza generată de pandemia COVID-19 și să se desfășoare, ca și până acum, în condiții de normalitate, doar că online. Este o normalitate pentru noi participarea online, întrucât înainte de acest context aproximativ 55% din adjudecări, adică majoritatea, veneau din partea participanților online, nu în sală. Ne bucurăm să deschidem noi oportunități iubitorilor de artă, colecționarilor și investitorilor prin noi modalități de acces către o piață alternativă în care își pot păstra sigur banii. Așadar, cu speranța în normalitate, ne așteptăm la câți mai mulți participanți online, având în vedere natura diferită a licitațiilor pe care le punem la dispoziție, precum și timpul avut la dispoziție pentru vizionarea loturilor din expozițiile online. Suntem încrezători că arta și frumusețea va salva lumea.

 

Detalii: www.artmark.ro

Persoană de contact: Alina Panico

+40 749 864 832

alina.panico@artmark.ro

Related posts

CNAIR: 15 oferte pentru construirea secțiunii 3 din Autostrada Sibiu-Pitești. Contract de 5,3 miliarde de lei

Ion Surdu

La fiecare trei minute un proiect este depus pe aplicaţia Start-Up Nation 2018. Tinerii stau treji nopţile numai să-şi facă propria afacere pe banii statului

redactia

Green Residence. O nouă ofertă imobiliară în Tîrgu-Mureș, de la un nou jucător

Ligia Voro

Femeile care gestionează miliarde pe piața românească – povești din real estate

Ionut Oprea

CNAIR va concesiona spațiile de servicii de pe A1 Sibiu-Deva. Stații de încărcare pentru vehicule electrice și alte facilități

Papuc Irina

Element Industrial anunță un pipeline de 300.000 mp de parcuri logistice

Ligia Voro

The 1st quarterly CEE Digital Services Matchmaking Summit

Ionut Oprea

Dorel Goia, cetățean de onoare al județului Bistrița-Năsăud

Stefana Muresan

Terapeutica din Arad cumpără un complex balnear de 3 stele în Moneasa cu 1,5 milioane euro

Stefana Muresan

CJ Sibiu a achiziționat la Bursa Română energia electrică pentru anul 2020 pentru 21 de instituții

Papuc Irina

Fermierii bihoreni comasează terenurile pentru creșterea productivității

Traian Dan

Brandul Banca Transilvania valorează o jumătate de miliard de dolari

Nora Dumitrescu

Zalăul în pandemie: terasele rămân deschise

Nora Dumitrescu

Creștere de 10 ori a numărului de localități deservite de Compania de Apă Someș, compania vizează o finanțare europeană de 350 mil de euro

Stefana Muresan

Compania din domeniul automotive Quin România angajează 100 de muncitori la Brașov

redactia

„Mai mult casă, mai puțin spital”. Un motto real al managementului Spitalului Județean de Urgență Bistrița

Ligia Voro

Diaspora se repatriază la Oradea

Traian Dan

Câștigătorul licitațiilor pentru construcția a încă 33,9 km din autostrada Transilvania – Asocierea Trameco SA – Vahostav-SK, a.s. – Drumuri Bihor SA – Drum Asfalt SRL – East Water Drillings SRL

redactia

Sun Pharma, dispusă să demareze producția de Favipiravir în țară

Nora Dumitrescu

Tehnologia și transformările digitale în centrul atenției la Cluj Business Days 2019

Ligia Voro

Șoselele de mare viteză ale Transilvaniei, subfinanțate în 2020

Nora Dumitrescu

Complex imobiliar, dezvoltat pe vechea locație a Teraplast din Bistrița. Cine va fi dezvoltatorul

Papuc Irina

Consiliul Județean Sibiu cofinanțează soluțiile pentru fluidizarea traficului către Cartierul Arhitecților

redactia

Timișoara caută expertiză în modelul Beijing

Stefana Muresan

Leave a Comment