Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Este gata cel mai mare centru pentru deșeuri din România

Cel mai mare și mai modern centru pentru deșeuri din țara noastră este pregătit pentru a fi dat în folosință, a anunțat Consiliul Județean (CJ) Cluj. Acesta va rezolva problema în județ pentru următorii 20 de ani.

“După opt ani de muncă, cea mai mare investiție din istoria județului și unul dintre cele mai grele dosare de mediu pot fi considerate a fi încheiate cu succes. Raportat la situația actuală de mediu, tot ce a depins de CJ s-a realizat: celula este funcțională; se finalizează procedura care va asigura operarea noului centru; a avut loc dezbaterea publică în vederea obținerii autorizației integrate de mediu”, a transmis conducerea forului județean.

“Astăzi este o zi istorică! Noul Centru pentru Managementul Integrat al Deșeurilor (CMID) este o misiune îndeplinită cu succes. Livrăm ceea ce am promis clujenilor: un nou centru pentru deșeuri, cel mai mare din țară și cel mai performant, gata pentru a fi pus în funcțiune și pregătit pentru a încheia definitiv problemele de mediu”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

După atingerea capacitații maxime de 75% la rampa temporară a Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj-Napoca urmează ca depozitarea să fie sistată pe actuala locație, iar deșeurile – după procesare și sortare – să fie stocate la noua celulă a CMID. În perioada imediat următoare se stabilesc procedurile prin care deșeurile din județ vor fi preluate de operatori și aduse pentru sortare și ecologizare la CMID.

“CJ a creat cadrul necesar pentru ca de mâine să se poată depozita deșeuri în condiții conforme, din municipiul Cluj-Napoca, dar și din întregul județ. Acest nou CMID va rezolva problema depozitării deșeurilor din întregul județ pentru următorii 20 de ani”, a precizat executivul CJ.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ștefan-Mihai Liviu, șeful APIA Sibiu: „Îi asigurăm pe toți fermierii că toate cererile vor fi actualizate și închise la timp”

Articolul următor

Artmark propune un refugiu pe timp de criză

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share