Antreprenori Ultimele stiri

Fond de solidaritate cu familiile afectate de șomaj, propus din Maramureș

Oamenii de afaceri din județ au solicitat înființarea a unui fond de solidaritate pentru familiile afectate de șomaj, de șomajul tehnic sau de pierderea locului de muncă în urma pandemiei de coronavirus.

Inițiativele publice vor fi promovate la nivelul administrației județene, în parteneriat cu mediul de afaceri și Camera de Comerț și Industrie Maramureș (CCIM). Oamenii de business locali au avut o întrevedere la Palatul Administrativ, propusă de președintele CCIM, Florentin Tuș.

Scopul a constat în audierea publică și consultarea mediului de afaceri cu privire la măsurile care ar trebui luate pentru dinamizarea activității economice din județ, dar și pentru susținerea firmelor grav afectate de pandemie.

În prima etapă, la consultări au fost invitați oameni de afaceri din domeniul industrial, fiind prezenți Pamela Pop – director general al companiei Eaton, Mircea Coza – Cozmircom, Nicolae Dăscălescu – Tehnocad, Gabriel Răducu Pop – AMISA și Angela Buculei – Epurom.

Cei prezenți au discutat o serie de propuneri privitor la măsurile ce se doresc a fi luate în domeniul economic pentru sprijinirea activității agenților economici din județ și protejarea sănătății angajaților la locul de muncă.

CCIM a prezentat celor prezenți și planul de măsuri propuse de reprezentanții Camerei Naționale, un organism de consultare la nivel național, și unde se regăsesc 73 de propuneri de măsuri ce se consideră necesar a fi luate de Guvern, urgent, pentru salvarea economiei românești.

S-au dezbătut inițiative publice menite să sprijine mediul economic local, afectat de pandemie. Printre ele se numără promovarea și sprijin pentru producătorii locali de produse tradiționale, prin încurajarea maramureșenilor să cumpere produse locale, atât alimentare cât și nealimentare.

Alte inițiative vizează deschiderea unei corespondențe oficiale cu Parlamentul și cu Guvernul României, în care să fie prezentate inițiativele propuse pentru susținerea economiei românești și a sistemului de sănătate, deoarece măsurile luate până în prezent sunt insuficiente și ineficiente.

Ei eu spus că, în plan local, este necesară stabilirea, în perioada stării de alertă, de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, a unor noi măsuri pentru protejarea sănătății angajaților din firmele locale.

„Știm că anumite atribuții locale sunt limitate în ceea ce privește modificarea Codului Fiscal, însă am propus întâlnirea pentru a afla direct de la agenții economici care sunt problemele directe cu care se confruntă și ce măsuri complexe și stimulative pentru mediul economic local s-ar putea lua” a spus Florentin Tuș.

“Suntem primii interesați să sprijinim funcționarea firmele din județ cu cei mai mulți angajați. Măsurile economice care s-au luat până acum sunt foarte puține, uneori haotice.

Există două tipuri de măsuri ce se pot lua, unele la nivel guvernamental, pe care noi încercăm să le transmitem dinspre mediul de afaceri și să le influențăm și cu ajutorul CCIM, dar și măsuri locale, pe care le putem lua noi”, a declarat Gabriel Zetea, președintele CJ Maramureș.

Întâlnirile de audiență publică și consultare organizate de CJ și CCIM vor continua pe aceeași temă, săptămâna viitoare, cu reprezentanți din domeniul hoteluri, restaurante, catering.

Related posts

Bugetul Primăriei municipiului Satu Mare, lansat în dezbatere publică

Traian Dan

Un nou produs Continental ce reduce emisiile, fabricat în Brașov

Stefana Muresan

Reabilitarea subsectiunii feroviare Apata – Cata, atribuita unui consortiu de firme turcesti. Contract de 600 milioane de euro

redactia

[Enjoy Transylvania!] Lechința, the Land of Revived Saxon Vineyards

Transilvania Business

Street Food Festival Oradea se amână

Traian Dan

Peste 25.000 de firme s-au înscris în Start-Up Nation 2018

redactia

Camelia Cavadia și Elizabeth Sagan, primele nume anunțate la TEDxZorilorWomen2019

Ligia Voro

Complexul Măgura, creat cu 5 milioane de euro

Nora Dumitrescu

[Enjoy Transylvania!] Povestea vinului (4) Castel Vinum

Transilvania Business

Aktor, mobilizare pe cel mai lung lot al Autostrăzii Sebeş-Turda

Stefana Muresan

HARTMANN se alătură proiectului myhive IRIDE | nineteen al IMMOFINANZ

Papuc Irina

Transelectrica, investiţii de 4,1 miliarde de lei în următorii 10 ani

Stefana Muresan

Cum va afecta OUG 114 programul CSR al ROMGAZ?

redactia

Maravela|Asociații a reprezentat Interparking în achiziția parcării P700 din Timișoara

Ionut Oprea

Patronul Multicom, Gavril Iepure, vres să ridice un complex rezidențial-comercial în Zalău

redactia

Camera de Comerț Sălaj are o nouă conducere. Paul Morar, președinte

Nora Dumitrescu

Comunicat privind demararea proiectului: Realizare platformă multimedia ”ARDEAL24.RO” – Ziar Regional Online

Nicolae Pop

Sebeş-Turda, Lot 3, prima autostradă care se deschide în acest an

Stefana Muresan

Marile tranzacții office ale RE/MAX s-au mutat în zona Bucureștiului

Nora Dumitrescu

Companiile brașovene, despre efectele crizei: măsurile pe care le solicită de la stat

Ion Surdu

Una dintre cele mai moderne Unități de Primiri Urgențe din România, inaugurată la Oradea

Traian Dan

Sorin Radu, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu: „Universitatea trebuie să se adapteze rapid la nevoile pieței”

Ion Surdu

Înotători virtuali la ediția din acest an a proiectului Swimathon Oradea

Traian Dan

Operatorul Wizz Air va relua zborurile Cluj – Tel Aviv

Nora Dumitrescu

Leave a Comment