Real Estate Slider Ultimele stiri

Revenirea la birou: Măsurile luate în clădirea Vox Technology Park din Timișoara

Vox Property Group, proprietarul clădirii de birouri Vox Technology Park din Timișoara, a demarat o amplă campanie de implementare a unor măsuri de prevenție și de sporire a gradului de siguranță la birou, în vederea întoarcerii chiriașilor în clădirile de birouri odată cu expirarea Stării de urgență pe data de 15 mai.

„Spațiul de birouri este o parte componentă a vieții cotidiene și este de datoria noastră să implementăm toate măsurile necesare pentru ca activitatea să se desfășoare în deplină siguranță. Am luat astfel o serie întreagă de decizii pe care le vom implementa în următoarele zile și sperăm că acestea vor deveni normă în clădirile moderne de birouri, în această perioadă dificilă prin care trecem cu toții”, a declarat Vlad Vela, director general Vox Property Group, dezvoltatorul și proprietarul Vox Technology Park.

Astfel, compania va achiziționa în următoarele zile două termoscanere, care vor fi amplasate în zona de recepție de la intrarea în proiect, temperatura angajaților și a vizitatorilor urmând a fi astfel verificată automat și de la distanță, atât la sosirea la birou cât și la ieșirea din clădire. Această măsură de siguranță va duce și la economii pentru companiile chiriașe – atât financiare cât și de timp – care nu vor mai fi astfel nevoie să măsoare individual temperatura angajaților și a vizitatorilor.

Proprietarul Vox Technology Park va realiza și dezinfecția aparaturii HVAC și va instala aparate de curățare și filtrare a aerului (nebulizatoare) în sălile de conferințe. Compania va dezinfecta constant toate suprafețele, va instala carpete antiseptice și folii nanoseptice pentru protecția barelor și a clanțelor și va instala în toată clădirea recipiente cu senzori de dezinfectant. În băi vor fi de asemenea instalate noi aparate cu senzori care vor elibera hârtie, urmând a fi înlocuite vechile suflante.

Circuitele de trafic din cadrul clădirii vor fi regândite complet, angajații urmând să intre în spații și să iasă din acestea și din clădire pe două căi diferite. Măsurile de distanțare vor fi impuse și în ceea ce privește utilizarea lifturilor, accesul fiind limitat la două persoane – față de 10 – 15 cât reprezintă capacitatea normală a unui lift. În plus, toți vizitatorii vor beneficia de măști și mănuși.

Compania va oferi și suport pentru toți chiriașii pentru a își amenaja spațiile într-un mod corespunzător. Astfel, vor fi realizate ghiduri individuale pentru măsuri recomandate, se va oferi suport pentru instalarea de protecții pentru birourile de lucru, inclusiv a barierelor plexiglass unde se dorește acest lucru, și se va consilia orice decizie de sporire a normelor de prevenție.

Compania a implementat de altfel și un serviciu unic, intitulat Vox Assistance, prin care toți angajații din clădire beneficiază gratuit pe perioada Stării de urgență de servicii de asistență la cumpărături (indiferent de bun, comerciant sau distanță), servicii de curierat sau transport la instituții medicale. Acest serviciu poate fi accesat printr-un dispecerat, deplasările fiind efectuate cu cele șase mașini electrice de care dispune clădirea.

„Chiar dacă pot părea complicate în acest moment, trebuie să ne obișnuim cu toții cu aceste măsuri în următoarea perioadă, fără a deveni hiper-protectivi. Sunt cele mai bune măsuri pe care le putem lua pentru siguranța angajaților dar inclusiv a noastră, cu toții având birourile în același spațiu. Am inovat încă de la momentul proiectării clădirii și vom continua să o facem în continuare, totul pentru a concepe biroul viitorului”, a adăugat Virgil Tornoreanu, managing partner Vox Property Group.

Vox Technology Park are o suprafață închiriabilă de 26.600 de metri pătrați și a fost finalizat în Timișoara urma unei investiții de 30 de milioane de euro. Proiectul oferă facilități unice la nivel național, precum posibilitatea identificării biometrice printr-o aplicație care generează o cheie de acces de tip QR code în urma recunoașterii faciale sau a amprentei, dar și avantaje competitive pentru angajați, ca spații și dușuri pentru bicicliști, food court și sală de fitness, spații comerciale și de servicii. Proiectul a obținut și certificarea verde finală BREEAM cu ratingul Excellent și un punctaj total de 86,7%, unul din cele mai mari punctaje obținute de un proiect imobiliar din România.

Vox Property Group are în dezvoltare și proiectului rezidențial Vox Vertical Village, amplasat în imediata apropiere a proiectului de birouri. Vox Vertical Village reprezintă primul concept de ”oraș pe verticală” dezvoltat pe plan local, urmând a fi livrat pe piață la începutul anului 2020 în urma unei investiții de 14 milioane de euro. Peste 1.000 de arbori și arbuști vor fi amplasați atât pe terasele private cât și în spațiul comun interior.

Related posts

Fiscalizarea bacșișului – o nouă încercare

Ligia Voro

Ion Țiriac vrea să organizeze la Cluj cel de-al doilea turneu WTA din România

redactia

Radu- Ştefan Oprea: Consilierii comerciali sunt la post pentru a răspunde solicitărilor antreprenorilor români

Stefana Muresan

Compania Unifarm, un business de succes dublat de activitate cu caracter social-sanitar

Stefana Muresan

Continuă pregătirea pentru cel mai mare eveniment turistic de drumeție european, care se va desfășura în Transilvania

Papuc Irina

Sectoarele de FMGC și retail conduc tranziția României spre economia circulară

Ligia Voro

Industria auto, unul dintre principalii piloni ai economiei românești, conform Euler Hermes

Ligia Voro

Modernizări finalizate la Maternitatea Oradea

Traian Dan

IMAGINI EXCLUSIVE: Proiect grandios la un vechi castel din Mureș

Ligia Voro

Proiecte europene de 7 mil. euro pentru reamenajarea centrului municipiului Satu Mare

Stefana Muresan

Grupul BRD Société Générale a semnat acordul de finanțare pentru proiectul Record Park

Ionut Oprea

POZITIV TB: O companie pregătește IT-ști, le caută job-uri, plata cursurilor, după angajare

Traian Dan

Ministerul Economiei: Proiectul de OUG privind plafonarea preţului la gaze, asumat de Guvern pentru protecţia populaţiei

redactia

Morphoza: Designing the new difference

Ionut Oprea

ANAF atenționează: posibile fraude prin sms

Ligia Voro

Timişul, Aradul și Bihorul, în fruntea producției de grâu din România

redactia

Operatorul Cento și-a restrâns programul de trasee regionale

Nora Dumitrescu

Cooperativa Timlactagro – primul său magazin din Timişoara cu produse lactate, pita de Pecica, salamul de Salonta și slana bănățeană de ciuperci

Stefana Muresan

Bosch inaugurează un centru medical la Blaj

Ion Surdu

Primăria Braşov va susţine şi cel de al cincilea episod al producţiei Wild Carpathia. Documentarele, difuzate în 120 de ţări şi traduse în peste 20 de limbi

redactia

Zece tablete donate de Federația Patronilor Bihor copiilor defavorizați

Traian Dan

Artistul de la Simex: “Transilvania are o bogată tradiție în mobila sculptată”

Nora Dumitrescu

mömax deschide săptămâna viitoare un magazin la Oradea

Traian Dan

Vibe Properties lansează Vibe Forward, un proiect rezidențial de amploare amplasat în principalul pol de business din București

Papuc Irina

Leave a Comment