Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Dentons Europe SPARL, consultantul juridic selectat pentru IPO Hidroelectrica

Hidroelectrica a semnat, în 6 mai, contractul având ca obiect achiziția de ”servicii avocațiale de consultanță și asistență juridică ale unui consultant juridic internațional care să întreprindă toate măsurile necesare în scopul îndeplinirii cerințelor impuse de piețele de capital în legatură cu procedura de ofertare publică prevăzută în HG nr. 1066/2013, cu modificările și completările ulterioare”, a anunțat Biroul de presă al producătorului de energie electrică. Dentons Europe SPARL a adjudecat contractul cu un preț de 429.000 euro, față de 700.000 de euro, valoarea estimată a achiziției.

 

”Hidroelectrica este tot mai aproape de stadiul în care să fie pregătită 100% pentru procedura de IPO. Avem opinia fără rezeve a auditorului, obținută încă de anul trecut – ulterior rezolvării problemei investițiilor istorice, acum avem și consultantul juridic care să ne fie alături în acest proces pe care îl dorim unul de succes. Urmează să luăm foarte curând o decizie în ceea ce privește selectarea Equity Advisor.

Hidroelectrica dorește să fie un pilon al tranziției energetice asumate la nivel european prin Green Deal, iar capitalul atras prin listare urmează a fi folosit pentru a dezvolta și consolida compania. Sperăm ca România să intre foarte curând într-o etapă de stabilitate, coerență și predictibilitate legislativă astfel încât să poată fi recâștigată încrederea investitorilor” – a declarat Bogdan Badea, președintele Directoratului Hidroelectrica, cum a fost citat în comunicatul de presă.

La procedura de selecție a consultantului juridic pentru IPO-ul societății Hidroelectrica s-au prezentat 11 firme de avocatură. Listarea a 10% din acțiunile societății Hidroelectrica a fost decisă în anul 2013 prin HG 1066, pentru aprobarea strategiei de privatizare.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Produsele de Cluj vor fi livrate în toată România

Articolul următor

Responsabilitate socială: Grupul GRAMPET donează 10 aparate şi 10.000 de kituri pentru depistarea SARS-CoV-2

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Startup Europe Week Brașov 2024

Startup Europe Week este o inițiativă a Comisiei Europene de animare a afacerilor prin organizarea simultană a unor…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share