Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

IMM Invest poate fi o oportunitate pentru bănci de a câștiga noi clienți

A spus-o Cristian Păun, președintele CA al FNGCIMM în cadrul conferinței online organizată de CNIPMMR, joi, 7 mai, de la ora 11:00. La evenimentul moderat de expertul contabil Valentina Saygo au mai participat: Florin Jianu – președinte CNIPMMR, Dumitru Nancu – director general FNGCIMM, Sergiu Manea – CEO BCR, Sven Marinus – CEO Sodexo, Omer Tetik – CEO BT, precum și o serie de specialiști din cadrul BCR și BT. Aceștia au venit în ajutorul antreprenorilor prin oferirea de răspunsuri în ceea ce privește funcționalitatea programului „IMM Invest România” și altor probleme întâmpinate de în realizarea și depunerea dosarului.

Florin Jianu a declarat că: „Banii trebuie să ajungă acolo unde este nevoie, la IMM-urile care au nevoie de ei. Mă bucur că nivelul solicitărilor pentru investiții este dublu față de cel pentru capital de lucru. Este o surpriză plăcută”.

Avem 22 de bănci partenere, dintre care două de stat. Este important că avem toate trei componentele necesare unei finanțări: băncile, garanția statului și antreprenorii. Ne-am propus să asigurăm garanții pentru 40.000 de IMM-uri. În prezent avem mai mult de 46.000 de solicitări. Numărul locurilor de muncă asigurate prin program este de peste 550.000. Ne bucurăm că am putut elimina criteriul toxic «primul venit, primul servit»”, a precizat Cristian Păun.

Acesta a subliniat IMM Invest este un test pentru toată lumea, atât pentru bănci, cât și pentru antreprenori.

Antreprenorii care au urmărit evenimentul au cerut explicații despre bancabilitate.

Băncile atenționate

Este îngrijorător faptul că doar două din zece solicitări sunt bancabile”, a observat Valentina Saygo.

 

La rândul său, Cristian Păun a sugerat băncilor „să fie mai active și mai implicatei.

Alte solicitări din partea antreprenorilor s-au referit numărul de angajați, despre ce se întâmplă dacă un angajat pleacă sau dacă se angajează altul, pe alt post. „Este vorba despre numărul mediu de angajați la sfârșitul anului. Un angajat se poate înlocui cu altul, chiar dacă acesta are altă specializare sau lucrează pe alt post”, a declarat Dumitru Nancă.

Antreprenorii au sesizat faptul că multe dintre băncile partenere în program nu sunt destul de deschise.

Într-adevăr, sunt bănci cu care avem dificultăți. Acestea trebuie să știe că există o foame de credite. Acele bănci care au fost mai leneșe vor mai pierde din plafoane. IMM Invest este o bună metodă de a atrage clienți noi, dar și de a pierde clienți. Băncile trebuie să vină cu adevărat alături de oameni, să-i ajute pe cei mai buni și să dea drumul creditelor”, a specificat Cristian Păun.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Librăriile revin în spațiul real. Diverta redeschide la Cluj și Sibiu

Articolul următor

Traseu rutier modernizat în zona turistică montană a Clujului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share