Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Asociația Zona Metropolitană a instalat două unități mobile sanitare

Prin proiectul UIA – Cluj Future of Work (CFW) au fost achiziționate, în contextul crizei sanitare, două unități sanitare mobile destinate comunității sărace de la Pata Rât.

Fiecare dintre aceasta este echipată cu trei toalete, trei dușuri, patru lavoare, un boiler electric de 300L și un radiator electric. Ele au fost montate pe stra. Dezmirului din Cluj-Napoca, fostă Cantonului, pe un teren aflat în proprietatea municipalității.

Investiția a fost în valoare de 70.000 de lei. Pentru supravegherea, asigurarea igienei și întreținerea celor două unități sanitare a fost angajată cu normă întreagă o persoană din această comunitate.

La o lună de la instalare, zeci de persoane utilizează zilnic cele două unități mobile sanitare pentru comunitatea de la Pata-Rât, accesul la dușuri și toalete fiind considerat ca o prioritate de către majoritatea celor care locuiesc în această zonă, conform Asociației Zona Metropolitană Cluj.

Persoanele din comunitate au fost consultate în perioada ianuarie-februarie, în cadrul procesului de bugetare participativă din componenta „Muncă informală” a proiectului CFW, componentă implementată de ZMC.

În urma acestui proces, a rezultat că lipsa unor dotări sanitare minimale, cum ar fi dușurile, are un impact major asupra localnicilor. Rezolvarea acestui neajuns a fost evidențiată ca o necesitate imediată în toate cele patru subzone ale comunității și a drept cea mai importantă în subzonele Dezmirului și Rampă.

În zona Dezmirului, exista o singură unitate sanitară, iar pentru cei din Rampă, cea mai apropiată instalație se afla la 800 m distanță. În acest context, a survenit pandemia de coronavirus, care a creat și o urgență de sănătate publică.  Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că accesul la apă este esențial pentru protejarea populației de pandemie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cinci localități din Transilvania devin stațiuni turistice

Articolul următor

Brașov: proiecte de finanțare de peste 5,3 milioane de Euro, din fonduri europene. Cum vor fi utilizați banii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share