Turism Ultimele stiri

Cinci localități din Transilvania devin stațiuni turistice

Ministerul Economiei a atestat localitatea clujeană Jucu ca stațiune de interes local, având în vedere potenţialul turistic, dar şi resursele naturale şi antropice.

În aceeași categorie au fost grupate localităţile Tăuţii Măgherăuş (județul Maramureş), Vama (Satu Mare), Ocnele Mari (Vâlcea) și Peştişani (Gorj). Tăşnad (Satu Mare), Lacu Sărat (Brăila), Zona Turistică Centrul Istoric – Coridorul Crişul Repede (Oradea, Bihor) şi Zona Turistică Borlova – Muntele Mic (Turnu Ruieni, Caraş-Severin) au fost atestate ca staţiuni de interes naţional.

Guvernul României, la iniţiativa Ministerului Economiei, a adoptat hotărârea pentru aprobarea atestării unor localităţi sau părţi din localităţi, ca staţiuni turistice de interes naţional, respectiv local şi pentru modificarea unor anexe pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice.

Atestarea va crea un impact socio-economic pozitiv, confom oficialilor ministerului. “Acestea vor putea fi promovate cu noul statut şi astfel vor avea şanse mai mari în atragerea de finanţări nerambursabile. Investitorii ar putea accesa finanţări structurale europene pentru construirea de structuri de primire turistice, fapt ce va contribui la creşterea numărului turiştilor de pe piaţa internă şi externă”.

Ministerul consideră că realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului în localităţile atestate staţiuni turistice vor genera efecte benefice pentru dezvoltarea economică şi creşterea calităţii vieţii a rezidenţilor acestor zone, având în vedere efectul multiplicator al turismului în sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcţiile, agricultura, artizanatul şi comerţul cu amănuntul.

Pentru a sprijini dezvoltarea localităţilor care au potenţial turistic ridicat şi dispun de resurse turistice, dar sunt situate în zone montane cu relief neuniform sau cuprind arii protejate în care nu se poate interveni, au fost completate criteriile de atestare a staţiunilor turistice în sensul permiterii sistemelor individuale de colectare şi epurare, ce asigură acelaşi nivel de protecţie ca şi sistemele centralizate de canalizare şi epurare. În România sunt atestate 51 de staţiuni turistice de interes naţional şi 77 de interes local.

Related posts

ASA Cons și-a modernizat fabrica de prefabricate din Turda

Nora Dumitrescu

Ziua Porților Deschise la Școala Finlandeză din Sibiu

Papuc Irina

Nouă orașe din Ardeal primesc bani pentru stații de mașini electrice

Nora Dumitrescu

Compania Națională de Investiții, peste 550 de obiective în lucru

redactia

Symbiosy by HB Reavis deploys smart workspaces for bp in Agora Budapest

Papuc Irina

Brexit: Parlamentul European a ratificat acordul de retragere a Regatului Unit din UE

Papuc Irina

Roboții colaborativi, demonstraţii practice la Oradea

Traian Dan

Planurile urbanistice generale ale Maramureșului vor fi digitalizate

Nora Dumitrescu

Cele mai profitabile afaceri mureşene

Ligia Voro

CONAF și Federația de Petrol și Gaze aduc conferința Pactul de Muncă la Cluj-Napoca

Ligia Voro

BOTEZ: Avocatul mureșean Vasile Costea și a sa “Gură de rai” de la Sântu (FOTO)

Ligia Voro

Concluziile ,,CEO Conference – Shaping the future’’

Ionut Oprea

Un start-up clujean primește finanțare din Canada. Ideea indianului care „în viața trecută a fost transilvănean” valorează peste 15 mil. $

redactia

Investițiile europene din ultimii 2 ani în Blaj reprezintă 600 de euro per locuitor

Ion Surdu

Fiscal disputes: sensitive issues regarding tax audits

Transilvania Business

Vânzări în creștere pentru Villa Vinèa

Ligia Voro

Sistemul automat de încărcare wireless de la Continental: convenabil și eficient

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Via Transilvanica a noastră, ca o mare lecție deschisă. Interviu cu Alin Uhlmann-Ușeriu

Transilvania Business

Dupa rezultate remarcabile inregistrate de Banca Transilvania, Horia Ciorcila a primit al cincilea mandat pentru functia de presedinte al CA

Stefana Muresan

Cristian Popescu, Partener, Popovici Nițu Stoica & Asociații participă LIVE la conferința PRIA Agriculture, despre exportul de cereale

Papuc Irina

Pita de Sântimbru, vinul de Jidvei și dulcețurile din Apuseni, atracții la un târg de turism din China

Stefana Muresan

Six concepts of Solidarity Transport Hub Poland

Ligia Voro

Sorin Lazăr, președintele Comisiei de Buget din Camera Deputaților: „Antreprenorii au nevoie să nu fie încurcați de statul român”

Papuc Irina

Ziua Studentului la fabrica Bosch din Blaj

Ligia Voro

Leave a Comment