Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investitorii din agricultură și silvicultură, chemați să dezbată Ghidul pentru finanțarea infrastructurii de irigații

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a lansat Ghidul solicitantului pentru finanţarea prin PNDR 2020 a infrastructurii secundare de irigaţii.

Documentul poate fi consultat pe pagina oficială de internet www.afir.info, la secţiunea Transparenţă decizională.

Ghidul solicitantului se referă la submăsura 4.3 “Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice” – componenta infrastructură de irigaţii, din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Potrivit AFIR, beneficiarii eligibili pentru acest tip de finanţare sunt Organizaţiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (OUAI), constituite din proprietari sau utilizatori de terenuri agricole conform legislaţiei în vigoare.

De asemenea, Federaţiile Organizaţiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (FOUAI) pot depune cereri de finanţare numai în măsura în care sunt deţinători de infrastructură secundară de irigaţii preluată prin protocol sau proces verbal de predare-primire ori alte documente.

Fondurile europene disponibile prin submăsura 4.3 pentru componenta infrastructură de irigaţii sunt 100% nerambursabile şi nu pot depăşi valoarea de 1 milion de euro/proiect pentru sistemele de irigaţii aferente staţiilor de pompare de punere sub presiune (SPP).

AFIR menţionează că achiziţia de echipamente de irigat pentru OUAI-uri/FOUAI-uri este limitată la un procent de maximum 30% din valoarea totală eligibilă a proiectului, din care s-a scăzut valoarea aferentă a echipamentelor de irigat.

Perioada de consultare publică este de 10 zile calendaristice de la data publicării pe site a versiunii consultative aferente Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.3 – componenta infrastructură de irigaţii, iar toţi cei interesaţi pot transmite propuneri sau observaţii până la data de 16 mai 2020.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mega Image a deschis un magazin la Oradea, urmează alte două în acest an

Articolul următor

Cinci localități din Transilvania devin stațiuni turistice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share