Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Peste 150 de milioane de lei sprijin pentru apicultori în perioada 2020 – 2022

Nu mai puțin de 150.628 de mii de lei vor primi apicultorii români prin Programul Naţional Apicol pentru perioada 2020 – 2022. Din această sumă ,75.314 mii lei reprezintă contribuţia Uniunii Europene la programele apicole naţionale. Aceste sume au fost prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 339 din 30 aprilie 2020 privind Programul Naţional Apicol pentru perioada 2020-2022, publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 362 din 06 mai 2020.

Distribuția sumelor este următoarea: pentru anul 2020 – 50.210 mii lei; pentru anul 2021 – 50.232 mii lei; pentru anul 2022 – 50.186 mii lei.

Solicitanții forme asociative apicole legal constituite care solicită sprijin pentru măsurile A1-A5, precum și apicultorii care solicită sprijin pentru măsura C.4 vor transmite, prin intermediul mijloacelor electronice, la Centrele judeţene APIA, cererile de intenție însoțite de documentele justificative până la data de 26 mai 2020.

Formularul cererii de intenţie împreună cu alte informaţii detaliate privind accesarea Programului Naţional Apicol se regăsesc postate pe site-ul APIA.

Numai solicitanţii care vor depune cererea de intenție pentru măsurile menţionate mai sus au dreptul să depună cererea de plată prin care se va solicită sprijin pentru acelaşi produs/produse din cererea de intenţie.

Cererile de plată pentru toate măsurile prevăzute în actul normativ se vor depune până la termenul limită de 1 august 2020.

Față de programele anterioare au fost introduse următoarele reglementări:

  • finanţarea măsurilor de asistenţă tehnică şi consultanţă de specialitate, măsurilor de promovare a apiculturii şi a produselor apicole şi cele privind achiziţia echipamentelor de procesare a cerii şi ambalare a mierii;

  • pentru acţiunea raționalizarea transhumanței, stupăritului pastoral – achiziţionarea de accesorii apicole a fost aprobată achiziţia uneltelor apicole şi echipamentelor de protecţie precum şi mijloacelor de transport apicol fără autopropulsie şi de încărcare – descărcare a stupilor necesare pentru deplasarea în pastoral;

  • decontarea analizelor fizico-chimice/reziduuri în vederea atestării calităţii mierii în scopul îmbunătăţirii calităţii produselor apicole şi unei mai bune valorificări a acestora pe piaţă.

De asemenea, pe lângă acţiunile nou introduse au fost reglementate: beneficiarii, solicitanţii şi condiţiile de eligibilitate pentru fiecare acţiune în parte precum şi modalitatea de accesare şi de decontare a sprijinului financiar în cadrul Programului Naţional Apicol.

Program Naţional Apicol pentru perioada 2020 – 2022 are drept scop îmbunătățirea producției și comercializării produselor apicole prin acordarea apicultorilor de sprijin financiar.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Institutul Inimii din Cluj-Napoca își relocă arhiva de documente pentru reorganizarea activității în contextul pandemiei COVID-19

Articolul următor

Primul autobuz electric la Brașov. În total, au fost procurate 52 de unități cu bani de la Administrația Fondului pentru Mediu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share