Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primul autobuz electric la Brașov. În total, au fost procurate 52 de unități cu bani de la Administrația Fondului pentru Mediu

Autoritățile municipale din Brașov au primit joi, 7 mai, primul autobuz electric produs de firma SOR Libchavy s.r.o., din Cehia. Autobuzul este primul dintre cele 52 achiziționate cu finanțare de 80% de la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) și care vor ajunge în două loturi – de 32, respectiv 20 de autobuze.

Potrivit Primăriei Brașov, cele 32 de autobuze din primul lot, din care face parte și autobuzul livrat deja, în cadrul contractului semnat în iulie 2019, au o lungimea de 12 metri, cu câte 3 uși duble, podea joasă integral, rampă acces persoane cu dizabilități, capacitate 102 călători din care 35 pe scaune, suspensie cu înclinare la bordură, aer condiționat, computer de bord pentru managementul rutei, 3 validatoare contactless, panouri electronice pentru afișare destinație.

Primarul George Scripcaru crede că până la sfârșitul anului toate cele 32 de autobuze din primul lot vor ajunge la Brașov. „Dacă ne dorim să avem un oraș mai prietenos cu mediul, trebuie să renunțăm cât mai des la mașina proprie și să alegem soluțiile alternative de transport. Eu cred că soluția cea mai bună de mobilitate în Brașov și în zona metropolitană este transportul în comun, iar utilizarea mijloacelor de transport ecologice este garanția unui aer mai curat pentru noi și copiii noștri”, a explicat primarul.

Acesta a mai spus că municipalitatea intenționează pe viitor să achiziționeze 51 de troleibuze, 40 de autobuze electrice și zece autobuze hibrid. La acestea se adaugă și investiții în sistemul de transport, cum ar fi: benzi dedicate, construire Park&Ride, construire terminal la gară.

Valoarea contractului pentru autobuzele electrice este de 75,5 milioane lei fără TVA.

La sfârșitul săptămânii trecute, Primăria Brașov a atribuit, în urma unei licitații publice, aceleiași firme contractul pentru furnizare a încă 20 de autobuze electrice, finanțate tot de Administrația Fondului de Mediu

Compania cehă SOR a fost înființată în anul 1991 cu un business plan bazat pe dezvoltarea, producerea, vânzarea și furnizarea de autobuze de mici dimensiuni. Managementul companiei a decis să treacă la producerea autobuzelor cu lungime de 7,5 m. Firma s-a trasnformat între timp într-un producător modern de autobuze cu un portofoliu larg.

Sursa foto

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Peste 150 de milioane de lei sprijin pentru apicultori în perioada 2020 – 2022

Articolul următor

Mega Image a deschis un magazin la Oradea, urmează alte două în acest an

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share