Donații Ultimele stiri

E.ON donează laptopuri copiilor din familiile sărace pentru „Școala online”. Poveștile acestora sunt așteptate printr-un mesaj privat

Furnizoru lde energie din România E.ON a decis să doneze laptopuri copiilor fără posibilități necesare pentru „Școala online”, prin proiectul #ScoalaAcasa. Sute de mii de copii din familii sărace nu au gadgeturi pe care să le folosească pentru a comunica cu profesorii, colegii, respectiv pentru a participa la cursuri online.

Decizia companiei a fost luată după ce cazul emoționant al Gabrielei, o elevă din localitatea vasluiană Șuletea, s-a viralizat rapid în ultimele zile. Primarul comunei a decis să-l facă public, după ce tânăra i-a scris pentru a-l ruga să o ajute cu un telefon de împrumut sau pe care să îl plătească din alocație, în rate, cu mențiunea că “nu vă voi dezamăgi”. Tot ce își dorea, ”cu toată ființa” ei, era să poată urma ”școala online” alături de colegii de clasă.

Până acum a folosit telefonul mamei, dar Gabriela mai are cinci frați minori și e greu să îl împartă toți, atât cât au nevoie. Astfel, E.ON a ajuns ieri la familia Gabrielei, căreia i-a dăruit un laptop, dar și o tabletă cu acces la Internet pe care să o folosească frații copilei, astfel încât cu toții să poată face #ScoalaAcasa, alături de colegii lor.

Se estimează că în țară ar fi peste 250.000 de elevi și mii de profesori care nu au calculatoare, laptopuri, tablete sau telefoane smart, însă numărul exact nu se cunoaște întrucât nu există o statistică oficială centralizatoare.

Cifrele ar putea fi chiar mai mari de atât, dacă luăm în considerare că, statistic, peste o treime (38,1%) dintre copiii României cresc în familii cu risc de sărăcie sau excluziune socială. Toți acești elevi au fost scoși din procesul educațional odată cu suspendarea cursurilor în data de 11 martie, din cauza pandemiei de coronavirus.

Pentru ei, școala de la distanță nu este posibilă, nu pentru că nu și-ar dori să continue să învețe de acasă, ci pentru că nu au cum să țină legătura cu profesorii. Calculatorul, tableta sau telefonul mobil sunt un lux pe care familiile din care provin nu și-l permit.

“Ne dorim ca aceste laptopuri să ajungă cât mai repede la elevii care au mare nevoie de ele. Desigur că numărul celor care nu au acasă calculatoare, laptopuri sau tablete este foarte mare, dar credem că puțin câte puțin, prin contribuția și implicarea tuturor, putem reuși să aducem cât mai mulți elevi în mediul online”, spune Manfred Paasch, director general al E.ON România.

Astfel, laptopurile dăruite de E.ON vor ajunge la elevii care vor fi subiectul celor mai emoționante povești primite de la familie, de la cei apropiați sau de la profesori, pe pagina de social media a companiei noastre, sub formă de mesaje private: https://www.facebook.com/E.ONRomania/ E.On își propune să ajungă la elevii care au cu adevărat nevoie și să le dăruiască, o dată cu laptopul, o șansă la educație, a transmis compania.

Related posts

Laserul de la Măgurele, a zecea parte din întreaga putere a Soarelui pe Pământ concentrată într-o rază de lumină

Stefana Muresan

Un vis devenit realitate. Stiloul Regelui Mihai I al României made by Herlitz – Pelikan

Ligia Voro

Dezinfectant de mâini produs la Facultatea de Medicină din Sibiu la inițiativa a cinci instituții publice și private

Ion Surdu

Fiscul virtual, sfidat de primăriile din Sălaj

Nora Dumitrescu

UNIQUE SMILE – “We make it visible”  

Ligia Voro

Educație financiară pentru elevi, derulată de JA România și Raiffeisen Bank

Traian Dan

Centrul de cercetare OncoGen Timișoara începe de astăzi testarea unui vaccin împotriva Covid-19

Papuc Irina

Google susține mediul întreprinzător românesc. Proiect educaţional gratuit în Cluj-Napoca şi Timişoara

Stefana Muresan

Creștere a numărului de pasageri de 130% pentru Aeroportul Transilvania

Ligia Voro

Gările din Regionala Cluj, păzite de 1,3 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Rețeaua REGINA MARIA, achiziție finalizată la Baia Mare

Ligia Voro

Grupul BRD Société Générale a semnat acordul de finanțare pentru proiectul Record Park

Ionut Oprea

Peste 100 de startup-uri câștigătoare la Startarium PitchDay 2018. Trofeul competiției pentru startup-uri a fost revendicat de iTux

redactia

Oferta TAROM pentru sărbătorile de iarnă: bilete de la 119 euro dus-întors pentru destinații externe

Papuc Irina

Enjoy, Transylvania! A jewel of Romania in the heart of Europe

redactia

Producătorul de vopsele Köber deschide depozite în Sibiu, Timişoara, Cluj şi Mureş

redactia

Traficul de internet mobil s-a dublat in prima jumatate a acestui an fata de aceeasi perioada din 2016

Stefana Muresan

Sibiul, ocupat 94% de Summit

redactia

Familiile bogate din Germania cumpără terenuri în România. Descendenţii producătorului de avioane Claude Dornier, printre investitori

Stefana Muresan

Producătorul orădean de volane pentru Porsche a angajat muncitori din Sri Lanka

Traian Dan

Noi pachete de senzori Philips Internet of Things, lansate de Signify: 82% din profituri, generate din vânzarea de produse eficiente energetic

Papuc Irina

Investitorii din agricultură și silvicultură, chemați să dezbată Ghidul pentru finanțarea infrastructurii de irigații

Ion Surdu

ECFS2019: Oportunități și amenințări emergente în domeniul serviciilor financiare

Ligia Voro

Timișoara: Gala de Binefacere a antreprenorilor italieni dedicată copiilor din medii defavorizate

redactia

Leave a Comment