Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

E.ON donează laptopuri copiilor din familiile sărace pentru „Școala online”. Poveștile acestora sunt așteptate printr-un mesaj privat

Furnizoru lde energie din România E.ON a decis să doneze laptopuri copiilor fără posibilități necesare pentru „Școala online”, prin proiectul #ScoalaAcasa. Sute de mii de copii din familii sărace nu au gadgeturi pe care să le folosească pentru a comunica cu profesorii, colegii, respectiv pentru a participa la cursuri online.

Decizia companiei a fost luată după ce cazul emoționant al Gabrielei, o elevă din localitatea vasluiană Șuletea, s-a viralizat rapid în ultimele zile. Primarul comunei a decis să-l facă public, după ce tânăra i-a scris pentru a-l ruga să o ajute cu un telefon de împrumut sau pe care să îl plătească din alocație, în rate, cu mențiunea că “nu vă voi dezamăgi”. Tot ce își dorea, ”cu toată ființa” ei, era să poată urma ”școala online” alături de colegii de clasă.

Până acum a folosit telefonul mamei, dar Gabriela mai are cinci frați minori și e greu să îl împartă toți, atât cât au nevoie. Astfel, E.ON a ajuns ieri la familia Gabrielei, căreia i-a dăruit un laptop, dar și o tabletă cu acces la Internet pe care să o folosească frații copilei, astfel încât cu toții să poată face #ScoalaAcasa, alături de colegii lor.

Se estimează că în țară ar fi peste 250.000 de elevi și mii de profesori care nu au calculatoare, laptopuri, tablete sau telefoane smart, însă numărul exact nu se cunoaște întrucât nu există o statistică oficială centralizatoare.

Cifrele ar putea fi chiar mai mari de atât, dacă luăm în considerare că, statistic, peste o treime (38,1%) dintre copiii României cresc în familii cu risc de sărăcie sau excluziune socială. Toți acești elevi au fost scoși din procesul educațional odată cu suspendarea cursurilor în data de 11 martie, din cauza pandemiei de coronavirus.

Pentru ei, școala de la distanță nu este posibilă, nu pentru că nu și-ar dori să continue să învețe de acasă, ci pentru că nu au cum să țină legătura cu profesorii. Calculatorul, tableta sau telefonul mobil sunt un lux pe care familiile din care provin nu și-l permit.

“Ne dorim ca aceste laptopuri să ajungă cât mai repede la elevii care au mare nevoie de ele. Desigur că numărul celor care nu au acasă calculatoare, laptopuri sau tablete este foarte mare, dar credem că puțin câte puțin, prin contribuția și implicarea tuturor, putem reuși să aducem cât mai mulți elevi în mediul online”, spune Manfred Paasch, director general al E.ON România.

Astfel, laptopurile dăruite de E.ON vor ajunge la elevii care vor fi subiectul celor mai emoționante povești primite de la familie, de la cei apropiați sau de la profesori, pe pagina de social media a companiei noastre, sub formă de mesaje private: https://www.facebook.com/E.ONRomania/ E.On își propune să ajungă la elevii care au cu adevărat nevoie și să le dăruiască, o dată cu laptopul, o șansă la educație, a transmis compania.

Total
46
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

România, condamnată la plata a 48 de milioane de euro pentru lotul 2 din autostrada Lugoj – Deva. Ministrul Bode reacţionează

Articolul următor

Ministrul Agriculturii, la companiile care fac performanță în industria agro-alimentară din Satu Mare: „Fermierii afectați de secetă vor fi despăgubiți”

Citește si:
Citeste mai mult

Untold își caută 2.000 de voluntari

Organizatorii Untold au declanșat o campanie de recrutare de voluntari, necesarul estimat pentru cele patru zile de festival…
Total
46
Share