Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitatea de Științe Agricole Cluj și-a cumpărat podgorie în Sibiu

Universitatea clujeană anunțat că a achiziționat o fermă vitivinicolă în sudul Transilvaniei la care va produce vin comercializat sub marca proprie.

Este vorba de o podgorie situată în Apoldu de Sus, județul Sibiu, cu o suprafață de 65 de hectare, plantate cu soiuri nobile albe, conform Via TV.

Această podgorie va fi folosită pentru cercetare științifică, pentru practica studenților, precum și pentru a produce vin pentru piață și pentru a finanța, astfel, activitatea științifică și didactică al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj.

Pe lângă vin, podgoria producea vinuri spumante și vinars de o calitate foarte bună. Achiziția podgoriei a costat 550.000 de euro, a adăugat rectorul Cornel Cătoi. În acest preț intră plantația, clădiri, precum și utilaje.

USAMV este continuatoarea prestigioasei şcoli superioare de agricultură clujene, fondată în 1869, sub numele de Institut de Învăţământ Agronomic Cluj-Mănăştur. Aceasta are cinci facultăți: agricultură, horticultură, zootehnie şi biotehnologii, medicină veterinară, știinţa şi tehnologia alimentelor.

Total
10
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Lucrările la Sala Polivalentă din Oradea, executatate în proporție de 40%

Articolul următor

Hotelul Hilton DoubleTree, sediu de campanie anticonoravirus

Citește și:
Citeste mai mult

Clujul găzduiește Aviation-Event 2023

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAC) a oferit un preambul al conferinţei internaţionale de aviaţie. Au fost prezenți…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
10
Share