Mediu Ultimele stiri

Direcțiile silvice vor reface pădurile afectate ale Transilvaniei

Mai multe direcții și ocoale silvice din zona Transilvaniei au demarat campanii de împăduriri, a informat Ministerul Mediului.

66 ha afectate de doborâturile masive de vânt din toamna lui 2017 sunt împădurite la Ocolul Silvic Remeți, din cadrul Direcției Silvice Bihor. Aceasta va regenera, în 2020, 550 ha, din care 371 ha regenerări naturale și 173 ha împăduriri, dintre care 122 ha suprafețe afectate de doborâturile de vânt de acum doi ani și jumătate.

La Direcția Silvică Timiș s-au împădurit 33 ha în cursul campaniei de primăvară, s-au efectuat lucrări de completări pe 19 ha și s-au regenerat natural alte 99 ha de păduri, plantându-se 266.000 de puieți forestieri.

Ocolul Silvic Tulgheș va planta în campania de primăvară 133.120 de puieți forestieri de molid, brad, larice sau paltin de munte, urmând să fie împădurite 24 ha fond forestier și să fie efectuate lucrări de completări pe alte 11 ha.

Puieții forestieri necesari campaniilor de împăduriri sunt produși și pregătiți în pepinierele Ocolului Silvic Tulgheș din cadrul Direcției Silvice Harghita.

Ocolul Silvic Toplița, din cadrul Direcției Silvice Harghita, lucrează și în pepinierele silvice, pentru scoaterea și pregătirea puieților forestieri necesari campaniei de împăduriri de primăvară.

Ocolul Toplița va planta în campania de împăduriri de primăvară 194.300 de puieți forestieri de molid, brad, larice sau paltin de munte, fiind împădurite 56 ha de fond forestier.

Direcția Silvică Alba va planta în cursul campaniei de împăduriri de primăvară 482.310 puieți forestieri, regenerând 284 ha fond forestier de stat, din care 189 ha regenerări naturale și 95 ha regenerări artificiale, prin lucrări de împăduriri. În plus, pe 19,56 ha se vor efectua lucrări de completări.

Pe un șantier de împăduriri al Ocolului Silvic Valea Arieșului, din cadrul Direcției Silvice Alba, silvicultorii Romsilva au plantat 10.852 puieți forestieri de molid și larice.

 

Related posts

Liber la Baia Mare Shopping Park

Nora Dumitrescu

Școala duală, peste universități, în Timișoara

redactia

Apel la respect pentru libertatea de presă și independența jurnalistică în Europa

Ligia Voro

Motivele care au dus la deficitul de Euthyrox pe piața din România: în luna aprilie s-au cerut cantități duble, față de luna martie

Papuc Irina

Lidl va deschide un nou magazin în Sibiu. Proiectul prevede prelungirea și amenajarea unei străzi de-a lungul râului Cibin

Papuc Irina

Ioan Alin Nistor, decanul Facultății de Business din Cluj-Napoca: “Orientarea studenților spre afaceri este o profesiune de viitor”

Stefana Muresan

Arhitecţii-dezvoltatori REDESIGN, proiect imobiliar exclusivist de 15 mil. euro în Brașov

Stefana Muresan

CFR a demarat procedurile de recepţie pe categorii de lucrări între Simeria şi Sighişoara

redactia

Un vis devenit realitate. Stiloul Regelui Mihai I al României made by Herlitz – Pelikan

Ligia Voro

Recaş a ajuns la afaceri de 50 mil. euro şi continuă să crească

redactia

Elvețienii de la CICOR, cu peste 700 de angajați, relocare în Zona Industrială Arad Vest

redactia

Informaticienii de la AROBS își fac centru de cercetare la Cluj-Napoca

Nora Dumitrescu

Afacerile Arctic vor merge spre 1 mld. euro după ce turcii încep în 2019 producţia de maşini de spălat

redactia

Noua companie aeriană, lansată de proprietarul Christian Tour, va efectua zboruri de pe Aeroportul Sibiu

Papuc Irina

Companii de top la Târgul de Cariere Oradea

Traian Dan

Stuful, cea mai ieftină soluție pentru acoperișuri durabile și ecologice. 90% din producția de stuf din Deltă, la export

redactia

BVB și OPCOM prezintă proiectul de colaborare dintre piața de capital și piața de energie în perspectiva înființării contrapărții centrale

redactia

Cunoscuta companie italiană RINA lansează certificarea de încredere în biosecuritate, o schemă de certificare inovatoare pentru prevenirea și controlul răspândirii infecțiilor.

Nicolae Pop

Creștere importantă pentru divizia Business Solutions din BRINEL

Ligia Voro

Galeriile comerciale Auchan din Transilvania și-au redus programul

Nora Dumitrescu

P3 announces top speaker line-up for its 2017 Conference

Ionut Oprea

Renault, parteneriat cu învățământul clujean

Stefana Muresan

Transgaz investește 152 milioane de euro în dezvoltarea rețelei în zona Moldovei

redactia

Festivalul Internațional de Film Transilvania va fi amânat

Nora Dumitrescu

Leave a Comment