Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Direcțiile silvice vor reface pădurile afectate ale Transilvaniei

Mai multe direcții și ocoale silvice din zona Transilvaniei au demarat campanii de împăduriri, a informat Ministerul Mediului.

66 ha afectate de doborâturile masive de vânt din toamna lui 2017 sunt împădurite la Ocolul Silvic Remeți, din cadrul Direcției Silvice Bihor. Aceasta va regenera, în 2020, 550 ha, din care 371 ha regenerări naturale și 173 ha împăduriri, dintre care 122 ha suprafețe afectate de doborâturile de vânt de acum doi ani și jumătate.

La Direcția Silvică Timiș s-au împădurit 33 ha în cursul campaniei de primăvară, s-au efectuat lucrări de completări pe 19 ha și s-au regenerat natural alte 99 ha de păduri, plantându-se 266.000 de puieți forestieri.

Ocolul Silvic Tulgheș va planta în campania de primăvară 133.120 de puieți forestieri de molid, brad, larice sau paltin de munte, urmând să fie împădurite 24 ha fond forestier și să fie efectuate lucrări de completări pe alte 11 ha.

Puieții forestieri necesari campaniilor de împăduriri sunt produși și pregătiți în pepinierele Ocolului Silvic Tulgheș din cadrul Direcției Silvice Harghita.

Ocolul Silvic Toplița, din cadrul Direcției Silvice Harghita, lucrează și în pepinierele silvice, pentru scoaterea și pregătirea puieților forestieri necesari campaniei de împăduriri de primăvară.

Ocolul Toplița va planta în campania de împăduriri de primăvară 194.300 de puieți forestieri de molid, brad, larice sau paltin de munte, fiind împădurite 56 ha de fond forestier.

Direcția Silvică Alba va planta în cursul campaniei de împăduriri de primăvară 482.310 puieți forestieri, regenerând 284 ha fond forestier de stat, din care 189 ha regenerări naturale și 95 ha regenerări artificiale, prin lucrări de împăduriri. În plus, pe 19,56 ha se vor efectua lucrări de completări.

Pe un șantier de împăduriri al Ocolului Silvic Valea Arieșului, din cadrul Direcției Silvice Alba, silvicultorii Romsilva au plantat 10.852 puieți forestieri de molid și larice.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cluj Business Campus: pregătiri pentru întoarcerea companiilor la birou

Articolul următor

Veniturile din vânzări ale Antibiotice Iași au depășit 70 de milioane lei în primele 3 luni: mai mult cu 8 milioane de lei față de T1 din 2019

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share