Mai multe direcții și ocoale silvice din zona Transilvaniei au demarat campanii de împăduriri, a informat Ministerul Mediului.
66 ha afectate de doborâturile masive de vânt din toamna lui 2017 sunt împădurite la Ocolul Silvic Remeți, din cadrul Direcției Silvice Bihor. Aceasta va regenera, în 2020, 550 ha, din care 371 ha regenerări naturale și 173 ha împăduriri, dintre care 122 ha suprafețe afectate de doborâturile de vânt de acum doi ani și jumătate.
La Direcția Silvică Timiș s-au împădurit 33 ha în cursul campaniei de primăvară, s-au efectuat lucrări de completări pe 19 ha și s-au regenerat natural alte 99 ha de păduri, plantându-se 266.000 de puieți forestieri.
Ocolul Silvic Tulgheș va planta în campania de primăvară 133.120 de puieți forestieri de molid, brad, larice sau paltin de munte, urmând să fie împădurite 24 ha fond forestier și să fie efectuate lucrări de completări pe alte 11 ha.
Puieții forestieri necesari campaniilor de împăduriri sunt produși și pregătiți în pepinierele Ocolului Silvic Tulgheș din cadrul Direcției Silvice Harghita.
Ocolul Silvic Toplița, din cadrul Direcției Silvice Harghita, lucrează și în pepinierele silvice, pentru scoaterea și pregătirea puieților forestieri necesari campaniei de împăduriri de primăvară.
Ocolul Toplița va planta în campania de împăduriri de primăvară 194.300 de puieți forestieri de molid, brad, larice sau paltin de munte, fiind împădurite 56 ha de fond forestier.
Direcția Silvică Alba va planta în cursul campaniei de împăduriri de primăvară 482.310 puieți forestieri, regenerând 284 ha fond forestier de stat, din care 189 ha regenerări naturale și 95 ha regenerări artificiale, prin lucrări de împăduriri. În plus, pe 19,56 ha se vor efectua lucrări de completări.
Pe un șantier de împăduriri al Ocolului Silvic Valea Arieșului, din cadrul Direcției Silvice Alba, silvicultorii Romsilva au plantat 10.852 puieți forestieri de molid și larice.