Cluj Real Estate Slider Ultimele stiri

Cluj Business Campus: pregătiri pentru întoarcerea companiilor la birou

Vlad Buzoianu, CEO Cluj Business Campus: “Ne vom adapta constant strategiile pentru a răspunde cât mai bine problemelor complexe care pot apărea pe parcurs și vom acorda tot suportul nostru chiriașilor pentru că, doar sprijinindu-ne reciproc, vom putea prospera în noua realitate și în cele ce vor urma”.

Ce măsuri ați fost nevoiți să luați în această perioadă? Ce lecții ați învățat în urma pandemiei?

Încă dinainte ca virusul să devină o reală amenințare în țara noastră, la Cluj Business Campus am implementat acțiuni preventive precum intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție în toate spațiile comune și instalarea de dispensere cu dezinfectanți pe bază de alcool la recepțiile clădirilor noastre.

În momentul în care au apărut și primele cazuri de îmbolnăviri, înainte de a fi instaurate starea de urgență și carantina, am luat decizia de a închide sala de fitness CBC Fitness Corner și CBC Bistro din dorința de a ne proteja angajații și clienții. Lucrurile au evoluat apoi foarte rapid, însă noi am făcut tot posibilul pentru a rămâne aproape de comunitatea noastră, chiar și în contextul distanțării sociale. Spre exemplu, colegii noștri de la CBC Fitness Corner au fost printre primii antrenori din Cluj-Napoca care s-au mobilizat și au oferit antrenamente online gratuite tuturor membrilor comunității CBC care începuseră deja să lucreze de acasă, dar doreau să își mențină rutina de mișcare. Pentru noi, cei din echipa de management a CBC, grija față de comunitate – nu doar comunitatea CBC, dar și comunitatea locală – reprezintă, așa cum am spus-o mereu, una dintre priorități. De aceea, am hotărât să ne alăturăm campaniei celor de la Beard Brothers și să donăm 10.000 euro către spitalele și secțiile de terapie intensivă din Cluj, din dorința de a-i ajuta să facă față provocărilor generate de pandemie. Această contribuție a fost menită să încurajeze și alte companii din comunitatea noastră să acțiuneze pentru interesul nostru comun și să sprijine unitățile medicale în aceste momente dificile.

Ce măsuri ați luat pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19 după ieșirea din starea de urgență și relaxarea restricțiilor?

Am început să lucrăm la măsurile menite să asigure întoarcerea chiriașilor noștri la birou în siguranță încă de la începutul stării de urgență. Chiar dacă această întoarcere se va face, desigur, treptat, suntem conștienți că este un subiect delicat atât pentru companiile care își au sediul în clădirile noastre, cât și pentru angajații lor. De aceea, am ales să fim proactivi și să-i sprijinim nu doar prin a le asigura un mediu de lucru sigur la care să revină, dar și prin recomandările pe care le-am făcut și care, sperăm noi, îi ajută să-și planifice întoarcerea la birou, protocoalele de siguranță și chiar regulile de comportament în spațiu.

Am încercat să înțelegem care sunt aspectele cele mai importante la care ne gândim cu toții atunci când ne raportăm la lumea post-COVID, să identificăm așteptările pe care membrii comunității CBC le au de la noi în acest context și, bineînțeles, să adaptăm clădirile la noua realitate. Dincolo de a intensifica măsurile de curățenie și igienizare, ne-am concentrat foarte mult pe calitatea aerului din clădirile noastre. Astfel, am regândit sistemele de filtrare a aerului pentru a asigura aer 100% proaspăt în clădirile noastre, am adăugat lămpi UV pentru purificarea aerului și am crescut frecvența lucrărilor de întreținere și curățare a sistemelor HVAC. Pentru a împiedica răspândirea virusului în clădirile noastre, am investit în achiziția de camere cu termoviziune care măsoară temperatura, pe care le vom amplasa la întrările în clădirile noastre. Avantajul amplasării acestor camere este că asigură și un acces disciplinat în clădiri, oamenii fiind obligați să păstreze distanța obligatorie față de cei din jurul lor. O altă măsură importantă ține de o colaborare pe care o pregătim împreună cu cei de la Telios pentru a oferi membrilor comunității noastre servicii de telemedicină. Această măsură va fi implementată pe parcursul acestui an. De asemenea, protocolul nostru de siguranță interzice accesul persoanelor care nu poartă echipament de protecție (mască) în clădirile CBC, dar sperăm ca aceasta să fi devenit deja o măsură de bun-simț pe care oricare dintre noi o ia pentru siguranța proprie.

Am venit în sprijinul chiriașilor noștri cu o serie de recomandări care să-i ajute să asigure un loc de muncă sigur angajaților lor în spațiile pe care le au închiriate. Ideile pe care le-am expus pot fi implementate atât acum, înainte de primul val de angajați care se întorc la birou, cât și în etapele următoare de revenire. Avem încredere că toate aceste inițiative vor întări încrederea comunității noastre că facem tot ce ne stă în putință pentru a le asigura, acum mai mult ca niciodată, un mediu de lucru sigur și o stare de bine atât din punct de vedere fizic, cât și psihic și emoțional pe toată durata desfășurării activității în clădirile noastre.

Care este statusul proiectelor și investițiilor planificate pentru perioada 2020 – 2021?

Din fericire, chiar dacă ne aflăm într-o perioadă marcată de incertitudini, sunt bucuros să anunț că data de finalizare a campusului CBC rămâne cea anunțată inițial – 1 septembrie 2020. Cea de-a treia clădire este deja finalizată, chiriașii noștri și-au preluat deja spațiile și au început lucrările de amenajare. Până la 1 septembrie, ne-am propus să finalizăm toate detaliile, inclusiv lucrările de amenajare a spațiilor exterioare. Cluj Business Campus este un proiect mixt, dezvoltat pe parcursul a 7 ani, care include 3 clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă totală de 30 000 mp, o componentă rezidențială cu 180 de apartamente și spații comerciale, bistro, sală de fitness boutique, teren de fotbal, zone amenajate pentru sport în aer liber, unități de învățământ (școală internațională, gradiniță și scoală informală de IT), stații de încărcare pentru mașini electrice și un rooftop panoramic. Investiția totală în acest proict a fost de 25 milioane de Euro.

În ceea ce privește investițiile viitoare, vă pot confirma că planurile noastre de dezvoltare au rămas, și ele, neschimbate, deși aș dori să nu le divulg pentru moment, în lipsa unui anunț oficial în acest sens. Ca să vă faceți totuși o idee, pot să vă spun că ne-am propus să ducem ideea de comunitate la un cu totul alt nivel, prin intermediul unui campus pe care-l vom dezvolta, în apropierea Clujului, în mijlocul naturii și care va avea un lac cu instalații de wake-boarding, dar și alte facilități pentru rezidenți. Această proiecție a viitorului ne-a motivat să facem tot posibilul pentru a trece cu bine peste această perioadă dificilă. Acum, mai mult ca niciodată, suntem convinși că modul nostru de a face lucrurile în real estate și viitorul nostru proiect vor fi modele pentru ceea ce înseamnă spațiile de birouri ale viitorului.

Pe fondul pandemiei, sunt slabe șansele să putem organiza anul acesta inaugurarea CBC așa cum ne-am imaginat-o inițial, dar și evenimentul de lansare a noului proiect, dar sunt încrezător că, după toate încercările, vom reveni mai puternici. Și vă promit că vom recupera și la capitolul distracție.

Care este mesajul pentru clienții și partenerii CBC?

Așa cum am afirmat întotdeauna, bunăstarea rezidenților CBC este prioritatea noastră. Mai ales acum, când am construit în jurul nostru o comunitate care împărtășește același spirit antreprenorial și aceleași valori. De aceea, promisiunea noastră este că vom continua să acordăm o atenție deosebită nevoilor pe care companiile și angajații care lucrează în clădirile CBC le au sau le vor avea odată cu întoarcerea la birou. Ne vom adapta constant strategiile pentru a răspunde cât mai bine problemelor complexe care pot apărea pe parcurs și vom acorda tot suportul nostru chiriașilor pentru că, doar sprijinindu-ne reciproc, vom putea prospera în noua realitate și în cele ce vor urma.

Related posts

SuperTeach, un program care vrea să schimbe sistemul educațional

Traian Dan

Herlitz România, Transylvania College și IȘJ Mureș lansează programul “Profesori fericiți pentru România”

Ligia Voro

Griffin Premium RE.. attracts Globalworth as a new strategic investor and buys three office properties

Ionut Oprea

Certificatele de urgenţă nu mai sunt necesare pentru obţinerea şomajului tehnic

Traian Dan

Aplicația care te ajută să iei Bacalaureatul cu nota 10, creată de un elev olimpic

redactia

Autoritățile din Brașov au anunțat când încep lucrările la terminalul viitorului aeroport

Papuc Irina

Congresul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie, 22-26 mai, Cluj-Napoca si Turda

Stefana Muresan

Asocierea RailWorks va moderniza 22,3 km. de cale ferată între Ilteu și Gurasada, contract în valoare de 1,5 miliarde de lei

Stefana Muresan

Se deschide cea mai frumoasă autostradă din România

redactia

Transavia, investiție într-o sală de conferințe pentru Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Stefana Muresan

Noul Consiliu Director pentru Camera franceza de comert si industrie din Romania (CCIFER)

Stefana Muresan

Optim PM desemnata sa livreze primul hotel Autograph Collection din Romania

redactia

Cea mai modernă Sală Polivalentă din țară va purta numele celei mai puternice bănci românești

Stefana Muresan

Planurile Paralela 45: Creştere a afacerilor de 20%, deschiderea a cinci agenţii și pachete pe zbor charter spre Antalya din Târgu Mureş

Stefana Muresan

REMS in “casa noua”

Transilvania Business

Afacerile Adeplast s-au majorat cu 20% anul trecut

Stefana Muresan

Rebranding Creativity 2019 se mută în Cluj-Napoca

Ligia Voro

Biserica fortificată din Daia va fi reparată cu banii Ambasadei SUA

redactia

TAZ CYBERSEC, serviciu integrat de securitate IT, lansat la “GDPR Made Easy”

Stefana Muresan

Academia Română din Cluj se primenește cu fonduri norvegiene

Nora Dumitrescu

O nouă companie în industria auto: joint venture între Elba Timişoara şi americanii de la Varroc Lighting Systems

redactia

Autonet Import, cel mai mare furnizor de piese auto din România, cifră de afaceri de peste 277 mil. euro

Stefana Muresan

Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca, tranzitat de un milion de pasageri de la începutul anului

Stefana Muresan

#IamWIZZcrew – Cea mai mare campanie de recrutări

Ionut Oprea

Leave a Comment