Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Maramureșul va avea fond de solidaritate cu famiile afectate economic

Camera de Comerț și Industrie Maramureș (CCIM) a propus constituirea unui fond de solidaritate la nivel județean pentru familiile afectate economic de pandemia de coronavirus.

Acesta se referă la persoanele din aceste familii afectate de șomaj, de șomajul tehnic sau chiar de pierderea locului de muncă în urma pandemiei și este una  dintre inițiativele publice dezbătute în întânirea restrânsă cu oamenii de afaceri din județ.

Prin această inițiativă va fi oferit necesarul de alimente sau produse de protecție pentru ca maramureșenii cu o situație economică mai critică să depășească această încercare. Fondul de solidaritate urmează să fie asigurat de către administrația județeană și de către autoritățile locale.

„Interesul autorităților județene și al administrațiilor locale este ca maramureșenii să poată să se întoarcă la muncă, în cel mai scurt timp, pentru a reporni motoarele economiei locale și județene. Am discutat despre ce putem face pentru a veni în sprijinul maramureșenilor care sunt cei mai afectați de criza sanitară care, astăzi, s-a transformat într-o criză economică”, a arătat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

În cadrul unui parteneriat care va fi încheiat între Consiliul Județean Maramureș, Instituția Prefectului și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Maramureș vor fi identificate acele familii care trec cel mai greu prin criza economică.

Se dorește ajutarea familiilor unde ambii parteneri au avut de suferit, respectiv unul a fost trimis în șomaj tehnic și altul în șomaj sau, chiar mai grav, unuia dintre ei i s-a desfăcut contractul de muncă, iar celălalt este în șomaj sau șomaj tehnic.

Se vor avea în vedere și familiile monoparentale care trec prin situații dificile. Instituția Prefectului și autoritățile locale vor identifica familiile cel mai greu încercate de criza economică, AJOFM va prezenta situația înregistrată la nivelul instituției, iar administrația județeană și primăriile vor identifica măsurile menite să vină în ajutorul acestora.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

POZITIV TB: Cătălin Briciu, cofondator Linnify - „Industria IT din România va trece treptat înspre dezvoltarea de produse proprii”

Articolul următor

Informaticienii de la AROBS își fac centru de cercetare la Cluj-Napoca

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share