Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Premiul Societății Europene de Matematică a fost câștigat în acest an de o româncă: Ana Caraiani, profesor la Imperial College London

Premiul Societății Europene de Matematică a fost câștigat în acest an de o româncă. Este vorba despre matematiciana Ana Caraiani, care este în prezent profesor la Imperial College London.

Potrivit Societății de Științe Matematice din România, Ana Caraiani a fost medialiată cu aur la Olimpiada Internațională de Matematică în anii 2002 și 2003, iar în anul 2001 – cu argint.

Edupedu scrie că Ana Caraiani este singura femeie care câștigat de două ori prestigiosul concurs nord-american Putnam. A absolvit cu Summa cum Laudae Universitatea Princeton, și-a făcut doctoratul la Harvard, iar în prezent este profesor la Imperial College London.

Premiul se atribuie o dată la 4 ani, cu ocazia Congresului European de Matematică pentru rezultate majore în cercetarea matematică, unor cercetători cu origini europene, cu vârsta mai mică de 35 de ani, precizează Societatea de Științe Matematice din România. Organizația amintește că acum 4 ani, premiul a fost obținut de Ciprian Manolescu, actualmente la Universitatea Stanford, singurul olimpic din lume care a obținut trei scoruri perfecte la Olimpiada Internațională. Un alt premiant este un fost olimpic internațional din generație cu Ana, Simion Filip, de la Universitatea din Chicago, originar din Republica Moldova.

I.P.S.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Informaticienii de la AROBS își fac centru de cercetare la Cluj-Napoca

Articolul următor

Deloitte Romania a încheiat parteneriate cu Druid, Future WorkForce și RPAbox

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share