Educație Slider Ultimele stiri

Școlile particulare din România își oferă ajutorul pentru implementarea învățământului online în sistemul public

Școlile particulare din România invită Guvernul la dialog deschis și la crearea unui parteneriat constructiv pentru îmbunătățirea imediată a sistemului național de învățământ.

Reprezentanții școlilor particulare au trimis o solicitare primului ministru, Ludovic Orban, cu o invitație de a crea un dialog real între aceste instituții și Guvernul României. Acum, când învățarea online a devenit obligatorie și pentru școlile de stat, semnatarii acestei scrisori, reprezentanți ai școlilor particulare, vin cu soluții. Concret, își pun la dispoziție, în mod gratuit, resursele umane, de know-how și de infrastructură, pentru a furniza training/consiliere în vederea implementării cât mai rapide în sistemul public a învățământului online.

Încă de la închiderea școlilor, multe dintre aceste instituții au continuat predarea online, și-au pregătit profesorii și și-au adaptat resursele ca să răspundă provocărilor învățării la distanță.

„Au trecut 40 de zile de când am fost nevoiți să suspendăm cursurile în unitățile particulare de învățământ. În această perioadă, reprezentanții școlilor împreună cu cadrele didactice au depus toate eforturile pentru a continua activitatea didactică în mediul online. Am greșit, am învățat, am îmbunătățit, ne-am adaptat noului context astfel încât elevii și preșcolarii noștri să beneficieze de continuitate, de interacțiune cu profesorii și cu colegii, să beneficieze de sprijinul nostru. Ne dorim în aceeași măsură ca în această perioadă autoritățile împreună cu reprezentanții școlilor particulare să găsească soluții pentru a asigura continuitate segmentului privat din sistemul național de învățământ preuniversitar”, spune Christian Comșa, Președintele Asociației Școlilor Particulare.

“Este momentul cel mai potrivit pentru a arăta contribuția școlilor particulare la inovarea în educație și la felul în care putem să ne uităm spre viitorul educației din România cu speranță. Există perioade când avem nevoie de sprijin pentru a putea deveni mai puternici împreună. Aceasta este una dintre ele: împreună pentru toți elevii din România”, spune Elena Lotrean, Lider al Grupului de lucru Educație al Coaliției pentru Dezvoltarea României.

„Încă de la începutul crizei generate de Covid-19, noi am pus la dispoziția celorlalte școli toate materialele de comunicare și planificare a învățării de la distanță. Acum oferim ateliere practice profesorilor care vor să învețe concret cum să predea online, cum să își transforme resursele, cum să comunice cu elevii lor, etc. Alături de celelalte școli particulare, ne oferim experiența și cunoașterea pentru a sprijini Ministerul Educației în dezvoltarea programului de pregătire a profesorilor pentru învățarea virtuală”, spune Diana Segărceanu, Avenor College.

Pe 15 mai starea de urgență se încheie, însă școlile din România rămân închise. Reprezentanții școlilor particulare solicită Guvernului să ia în considerare adoptarea de urgență a unor măsuri de sprijin pentru traversarea acestei perioade în care activitatea lor rămâne limitată la mediul online.

Sistemul de învățământ particular din România cuprinde 1.100 unități de învățământ – 15% din unitățile de învățământ din România – în care studiază peste 150.000 de elevi și în care predau peste 19.000 cadre didactice. Școlile particulare din România au o contribuție directă și indirectă în economie de 3 miliarde de lei pe an.

Inițiatorii acestui demers sunt:

Christian Comșa, Președintele Asociației Școlilor Particulare
Elena Lotrean, Lider al Grupului de lucru Educație al Coaliției pentru Dezvoltarea României
Cătălin Viorel Nan, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar (FNAP – IP)
Ruxandra Mercea, Transylvania College Cluj
Diana Segărceanu, Avenor College
Alina Cristiana Cîrjă, Liceul Româno-Finlandez București
Cristina Catană Bucă, Școala Româno-Britanică Craiova
Ionica Paraschiv, Școala Româno-Britanică Suceava
Ornela Anghel, Școala Primară Jules Verne Brașov
Daniela Petre, Director Executiv al PIAROM, Patronatul Investitorilor Autohtoni din România
Oana Albu, Paradis International College

I.P.S.

Related posts

Constructorul Conrep va moderniza o axă rutieră importantă din Maramureș

Nora Dumitrescu

Chipsuri de sfeclă de zahăr și praline imprimate 3D, printre cele 80 de produse prezentate de USAMV Cluj-Napoca, la Salonul ”Pro Invent 2019”

Stefana Muresan

FANUC la EMO 2019 – Sisteme automatizate şi integrate în cel mai mare stand expoziţional

A. I.

Automobile Bavaria Group, creșteri spectaculoase!

Stefana Muresan

Pe aeroporturile Transilvaniei se reiau zborurile regulate spre Vestul Europei

Nora Dumitrescu

Corteva Agriscience™ creează un sistem de finanțare nerambursabilă pentru dezvoltarea agriculturii cu impact pozitiv asupra climei   

Ligia Voro

Un miliard de euro de la UE pentru restartul IMM-urilor din România

Traian Dan

Acționarii Compa Sibiu au aprobat intrarea în sectorul hotelier: va fi creată societatea Compa Hospitality

Papuc Irina

[Enjoy Transylvania!] The Municipality of Blaj – continuity of evolution, from historical importance to economic power

Transilvania Business

COS Romania la 20 de ani

redactia

Laboratoarele de analize medicale, business de succes în România. Profitul a crescut de 6 ori în ultimii 8 ani – analiză Frames

Papuc Irina

Fabrica de prelucrare a lemnului Kastamonu din Reghin merge spre afaceri de 163 mil. euro

redactia

Elite în business. Județul Mureș. MOȘTENITORII. Andrei Oltean, director de dezvoltare IRUM SA: „Pentru a avea produse competitive la nivel mondial, este nevoie de o muncă în zona de cercetare și dezvoltare”

Ligia Voro

Ratingul Transgaz este ‘BBB-‘ cu Perspectivă Stabilă, conform Fitch

Ligia Voro

Forestierii vor să se dezvolte prin investiții asigurate din fonduri europene

Traian Dan

Fermierii campioni la porumb din județele Alba și Sibiu

redactia

Promenada Sibiu, inaugurat oficial de NEPI Rockcastle

Papuc Irina

Reinventarea afacerilor în România: Universum lansează un abonament economic de mâncare livrată acasă

Ion Surdu

Sondaj: Românii se așteaptă să cheltuie mai puțin în acest an pentru sărbătorile de iarnă, iar 32% vor face cumpărăturile online

Ion Surdu

Țăranii din Transilvania au centru de desfacere în mijlocul Clujului

Nora Dumitrescu

Constructorul a reînceput activitatea pe lotul 2 al autostrăzii Ogra – Campia Turzii

redactia

Tenaris își racolează viitorii profesioniști în industrie

Nora Dumitrescu

Herlitz România, Transylvania College și IȘJ Mureș lansează programul “Profesori fericiți pentru România”

Ligia Voro

Producătorul român de medicamente Antibiotice Iași a înregistrat venituri mai mari în 2019. Exporturile au crescut cu 25%

Papuc Irina

Leave a Comment