Comert Ultimele stiri

Florarii din Cluj se grupează pe internet

Un magazin virtual complet digitalizat reunește acum micii producători care au luat parte în trecut la crearea evenimentului Strada Potaissa – Piața de Flori Altfel.

Închiderea târgurilor, a expozițiilor și a evenimentelor dedicate sectorului de plante și flori a avut urmări asupra micilor producători din Cluj-Napoca și din împrejurimi, mulți asigurându-și surse de venit constante de pe urma participării la astfel de evenimente.

În lipsa lor, ei și-au exprimat în această primăvară temerile vizavi de desfacerea produselor lor, care sunt extrem de perisabile. Chiar dacă la nivelul municipiului au apărut platforme care reunesc micii producători în funcție de domeniul de activitate și grupuri de Facebook specializate pe comerțul local, Asociația Daisler a identificat problemele din perspectiva micilor producători pe care acestea le reprezintă.

“În majoritatea cazurilor, platformele online presupun ca micii producători să fie familiarizați cu încărcarea pozelor (la o anumită calitate – lucru imposibil de cele mai multe ori), crearea unui profil de prezentare a produselor lor și procesarea plăților. Or, micii producători au de multe ori probleme cu conexiunea la internet sau nu sunt familiarizați cu tehnologiile moderne, nu pot accepta plățile cu cardul.

În acest sens, procesul este o premieră întrucât plățile pe platforma Strada Potaissa sunt digitalizate prin intermediul unei aplicații specializate și sigure de plăți cu cardul, toate tranzacțiile sunt monitorizate și coordonate de reprezentanții asociației, cei care au creat de altfel întregul conținut, descrierile și pachetele speciale de produse, și le-au încărcat în numele producătorilor pe site.

Printre de pe platformă se numără lavandă la ghiveci, plante agățătoare și curgătoare, aromatice și plante și aranjamente decorative. Site-ul reunește producători ca Iubar, Sempervivum, Traian și Livia Morar, Edit și Zsolt Daradics, Ioana Moldovan și Lucian Chiorean, Flower House Aiud, Magia Cactușilor Aleșd, Vivaflor, Lavanda Ticu, BioImpact, chiar Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară.

Platforma este destinată doar clienților din Cluj-Napoca și comunele limitrofe, iar comenzile vor fi livrate prin intermediul companiilor locale de taximetrie, care duc o lipsă acută de comenzi, o dată cu instaurarea regimului special de circulație. Strada Potaissa a fost lansat în 2017, ajungând un eveniment consacrat inspirat de seria Street Delivery la nivel local.

Related posts

VGP expected to post substancial higher net profit for full year 2019

Papuc Irina

Șase localități din Transilvania și Banat vor avea legături cu autostrăzile A1 și A3. Lucrările, planificate pentru 2021

Ion Surdu

Femeile care lucrează în UE câștigă în medie cu 16% mai puțin decât bărbații. România are cea mai mică diferență

Papuc Irina

Puteți depune propuneri pentru noul Start-up Nation

Ligia Voro

E publică lista celor 10.000 de beneficiari finanțați prin Start-up Nation  

Ligia Voro

ZF: Cel mai mare pariu al Kaufland pentru piața din România – investiții de 300 de milioane de euro în 2020

Papuc Irina

ADR Centru: Colegiul Național Traian Lalescu din Reșița, fonduri nerambursabile pentru reabilitare energetică

Stefana Muresan

Municipalitatea băimăreană vrea să preia platforma Cuprom

Nora Dumitrescu

Maurer Imobiliare, nou proiect rezidențial cu 36 de imobile în Brașov

Stefana Muresan

Jumătate de miliard de euro pentru afaceri în mediul rural

redactia

Premieră națională: Cercetători de la Timișoara au realizat prototipul unui dispozitiv care sterilizează aerul expirat de pacienții bolnavi. Se testează la OncoGen

Ion Surdu

Centru de excelență a mobilei în Transilvania

Nora Dumitrescu

Primul sat românesc din America, creat de un director din cadrul Cupru Min Abrud

redactia

Casă nouă de Moș Nicolae pentru 13 medici de la Spitalul din Satu Mare

Traian Dan

Tibi Uşeriu, scos din cursa extremă Yukon Arctic Ultra din cauza unor degerături

redactia

Sennheiser: inovații în industria audio, produse la Brașov

Papuc Irina

DENT ESTET Sibiu la 6 luni de activitate: medicii gestionează tot mai multe cazuri de implantologie și estetică dentară cu nivel de complexitate ridicat

Stefana Muresan

Ministerul Dezvoltării Regionale vrea să cumpere 17 tramvaie cu peste 36 milioane de euro

redactia

Tarom crește frecvența zborurilor spre Baia Mare şi Satu Mare

redactia

Mezina omului de afaceri clujean Gicu Gânscă, afaceri de milioane de dolari la New York. Lucrează cu Calvin Klein, Ford și Morgan Chase

redactia

SONDAJ: 86% dintre români nu s-ar putea susține dacă și-ar pierde job-ul

Ligia Voro

Aplicația MyAccount Telekom, utilizată de un număr dublu de clienți în T2

Traian Dan

60 de crame din Transilvania-Banat, pe harta digitală viticolă a României

Nora Dumitrescu

Harghita: Cea mai mare productie de cartofi de dupa Revolutie, in unele zone – 35 de tone/hectar

Stefana Muresan

Leave a Comment