Asigurări/Burse București POZITIV TB Ultimele stiri

De mâine, obligațiunile Raiffeisen Bank intră la tranzacționare la BVB 

Obligațiunile corporative negarantate subordonate în lei emise de Raiffeisen Bank (RBRO29) vor intra la tranzacționare, joi, la Bursa de Valori București (BVB), a anunțat în această după-amiază Biroul de presă al bursei. 

În premieră pentru piața de capital din România, Raiffeisen Bank a emis printr-un plasament privat în decembrie 2019, primele obligațiuni subordonate în moneda locală având o maturitate de 10 ani, în valoare totală de 480 milioane lei și un cupon de 3,5% peste ROBOR la 3 luni. Investitori unici au fost două instituții financiare internaționale: International Finance Corporation (IFC) și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

“Obligațiunile au primit aprobarea BNR pentru includerea în fondurile proprii ale băncii, întărind și diversificând poziția de capital a acesteia. Astfel, cu aceste fonduri, banca va sprijini clienții săi în perioada dificilă pe care o traversăm și va contribui la finanțarea sustenabilă a economiei românești”, a declarat James Stewart, Vicepreședinte Trezorerie și Piețe de Capital Raiffeisen Bank.

”Această emisiune de obligațiuni este utilă atât pentru Raiffeisen, cât și pentru BVB, fiind o bună dovadă că piața de capital este un canal funcțional și eficient de finanțare a societăților cu perspective de dezvoltare și asigură, indirect, resursele necesare dezvoltării economiei naționale. Sursele de capital sunt diversificate, pornind de la investitorii instituționali străini și locali și continuând cu investitorii individuali, și chiar cu persoane care nu au început să investească, dar  doresc să-și plaseze banii mai avantajos. Fondurile private de pensii au active de circa 14 miliarde euro, iar depozitele la vedere (overnight) ale populației depășesc 23 miliarde euro. Prin urmare,  vedem că  pe plan local sunt suficienți bani disponibili pentru finanțarea proiectelor societăților care caută finanțare pe piața de capital”, a spus Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori București.

”Intrarea în această tranzacție a celor doi investitori instituționali ancoră, IFC și BERD, demonstrează încă odată că activele unor investitori instituționali internaționali, atât cei strategici, cât și cei care urmăresc piețe emergente și de frontieră (>700 mld EUR) pot fi atrase prin bursă dacă sunt create oportunități atractive de investiții. Așadar, avem o nouă dovadă că investitori sunt, bani sunt, și când se întâlnesc cu o oportunitate de investiție într-o societate serioasă rezultă o tranzacție reușită. Pentru ca cele două părți să se întâlnească este nevoie de un canal prin care să se pună în mișcare capitalul, iar bursa este unul dintre canalele prin care capitalul circulă chiar și când alte surse de finanțare se mai restrâng”, a afirmat Radu Hanga, Președintele Consiliului de Administrație al Bursei de Valori București.

Banca a primit aprobarea ASF pentru prospectul de listare a obligațiunilor pe 6 mai 2020. Prospectul de admitere la tranzacționare avizat de ASF îl găsiți atît pe site Bursei de Valori București la acest link și pe site-ul băncii la acest link.

Related posts

Farmaceutica Remedia Distribution & Logistics din Deva și Europharm Holding din Braşov, printre furnizorii de medicamente ai Spitalului Universitar Elias

Stefana Muresan

CBRE: Stocul industrial a depășit pragul de 4 milioane mp

Ligia Voro

Academicianul Ioan Aurel Pop, rectorul UBB, ar putea fi noul președinte al Academiei Române

Stefana Muresan

Continental: Tehnologia AllCharge face mașinile electrice să se potrivească la orice tip de stație de încărcare

Stefana Muresan

McGuireWoods Consulting, nouă conducere a biroului din România

redactia

Marile bulevarde din Sibiu au iluminat nou: cu LED

Ion Surdu

Medicul Marius Căprar vrea să investească 32 mil. lei într-un spital de recuperare neurologică la Felix

redactia

EXPO REAL: Hybrid Summit enables new start for the real estate industry

Papuc Irina

Tehnoconsult va pune în siguranță depozitul ecologic al Maramureșului

Nora Dumitrescu

Diferit și Starcom vor moderniza Piața Blaga cu 5 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Asocierea Aktor SA – Euro Construct Trading 98 SRL, câştigătoarea contractului pentru proiectarea şi execuţia lotului 3 al Autostrăzii de Centură Bucureşti, de peste 850 milioane lei

redactia

[Enjoy Transylvania!] Diary Fragments in Search for a Sense: Via Transilvanica

Transilvania Business

Autostrada din Ungaria, la 26 km de granița cu România. Au fost inaugurate două noi segmente

redactia

Aeroportul Internaţional din Timişoara, plan de investiţii de peste 76 milioane de lei

Stefana Muresan

Biletele la Untold 2020 vor putea fi folosite la următoarele ediții

Nora Dumitrescu

Dezvoltatorul Novis Plaza anunță: Corpul A – închiriat în totalitate!

Ligia Voro

Oradea are o autospecială performantă ce va putea transporta pacienții critici

Traian Dan

Primăriile, obligate prin lege să cumpere mijloace de transport în comun electrice

Stefana Muresan

Orange România anunță rezultatele financiare pentru T2 2019

Ligia Voro

1.800 de români pleacă la muncă în Germania de la Cluj

Nora Dumitrescu

UPU Oradea se mută în 43 de containere modulare dotate corespunzător

Traian Dan

Alfa Software anunță afaceri de 8,5 milioane lei, în creștere cu 50%

Ligia Voro

Interioo a deschis la Oradea cel mai mare showroom de gresie, faianță și obiecte sanitare din România

Traian Dan

Lucrări de modernizare a 80 km de cale ferată, între Simeria şi Arad, cu o valoare de circa 770 mil euro, pentru trenuri cu viteză de până la 160 km/h

Stefana Muresan

Leave a Comment