Asigurări/Burse București POZITIV TB Ultimele stiri

De mâine, obligațiunile Raiffeisen Bank intră la tranzacționare la BVB 

Obligațiunile corporative negarantate subordonate în lei emise de Raiffeisen Bank (RBRO29) vor intra la tranzacționare, joi, la Bursa de Valori București (BVB), a anunțat în această după-amiază Biroul de presă al bursei. 

În premieră pentru piața de capital din România, Raiffeisen Bank a emis printr-un plasament privat în decembrie 2019, primele obligațiuni subordonate în moneda locală având o maturitate de 10 ani, în valoare totală de 480 milioane lei și un cupon de 3,5% peste ROBOR la 3 luni. Investitori unici au fost două instituții financiare internaționale: International Finance Corporation (IFC) și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

“Obligațiunile au primit aprobarea BNR pentru includerea în fondurile proprii ale băncii, întărind și diversificând poziția de capital a acesteia. Astfel, cu aceste fonduri, banca va sprijini clienții săi în perioada dificilă pe care o traversăm și va contribui la finanțarea sustenabilă a economiei românești”, a declarat James Stewart, Vicepreședinte Trezorerie și Piețe de Capital Raiffeisen Bank.

”Această emisiune de obligațiuni este utilă atât pentru Raiffeisen, cât și pentru BVB, fiind o bună dovadă că piața de capital este un canal funcțional și eficient de finanțare a societăților cu perspective de dezvoltare și asigură, indirect, resursele necesare dezvoltării economiei naționale. Sursele de capital sunt diversificate, pornind de la investitorii instituționali străini și locali și continuând cu investitorii individuali, și chiar cu persoane care nu au început să investească, dar  doresc să-și plaseze banii mai avantajos. Fondurile private de pensii au active de circa 14 miliarde euro, iar depozitele la vedere (overnight) ale populației depășesc 23 miliarde euro. Prin urmare,  vedem că  pe plan local sunt suficienți bani disponibili pentru finanțarea proiectelor societăților care caută finanțare pe piața de capital”, a spus Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori București.

”Intrarea în această tranzacție a celor doi investitori instituționali ancoră, IFC și BERD, demonstrează încă odată că activele unor investitori instituționali internaționali, atât cei strategici, cât și cei care urmăresc piețe emergente și de frontieră (>700 mld EUR) pot fi atrase prin bursă dacă sunt create oportunități atractive de investiții. Așadar, avem o nouă dovadă că investitori sunt, bani sunt, și când se întâlnesc cu o oportunitate de investiție într-o societate serioasă rezultă o tranzacție reușită. Pentru ca cele două părți să se întâlnească este nevoie de un canal prin care să se pună în mișcare capitalul, iar bursa este unul dintre canalele prin care capitalul circulă chiar și când alte surse de finanțare se mai restrâng”, a afirmat Radu Hanga, Președintele Consiliului de Administrație al Bursei de Valori București.

Banca a primit aprobarea ASF pentru prospectul de listare a obligațiunilor pe 6 mai 2020. Prospectul de admitere la tranzacționare avizat de ASF îl găsiți atît pe site Bursei de Valori București la acest link și pe site-ul băncii la acest link.

Related posts

Brittany Kaiser, fost director Cambridge Analytica, la GoTech World 2020

Ligia Voro

Sapte ani de la primul targ Produs de Cluj, marcati la Dej

Stefana Muresan

15 firme bistrițene și-au luat licență să producă energie electrică

Stefana Muresan

Cel mai mare producător de mobilă din Italia, care deține Italsofa Baia Mare, mută parte din producție în România 

Stefana Muresan

Crăciun în România, afacere de 18 milioane de euro

redactia

Real estate & construction forum

Ionut Oprea

O antreprenoare de 25 de ani din Bistrița a investit într-o grădiniță altfel: Academia Ștrumfilor

redactia

Programul de cursuri AMCOR in 2018

Ionut Oprea

Vinul de coacăze “made in Sălaj”, trimis în Cluj și Bihor

Nora Dumitrescu

Inteligență artificială, automatizare, flexibilitate. Aflați cum va arăta viitorul forței de muncă la Tomorrow@Work 2020

Papuc Irina

MIPIM 2017: The New Deal

Ionut Oprea

Aeroportul Sibiu, pe poziția 3 în Europa, într-un raport ACI EUROPE

redactia

Valoarea AFI Cotroceni a depășit jumătate de miliard de euro

Ionut Oprea

Grupul maramureşean Taparo vrea să trimită peste 13.000 de tiruri încărcate cu mobilă în Europa, Orientul Mijlociu şi SUA în 2018

redactia

Lucrările la sectorul 2 al DN 76 Oradea – Deva, executate în proporție de 55%

Traian Dan

Subvenție de 5.000 euro/ha pentru fermierii care cultivă legume în sere sau solarii – dublu față de plafonul aprobat anterior

Ion Surdu

A 25-a Conferință și Adunare Generală a Asociației Aeroporturilor din România

Stefana Muresan

Unicarm Satu Mare și Ardealul Carei ajută sistemul medical cu donații

Traian Dan

Ness Digital Engineering – noul sediu in Openville

Ionut Oprea

David Ciceo, în urma investiției de 3 mil. euro în Aeroportul Cluj: ”Suntem pregătiți pentru intrarea în Schengen”

redactia

United, primul studiu de acoperire mediatica – proiecte de birouri

Ionut Oprea

Investiţiile străine directe au crescut, în ianuarie, cu 88,5%, la 362 mil. euro

Stefana Muresan

Încă un pas spre un centru de transport intermodal la Oradea

Ligia Voro

Travel Smart HUB: Destinații inedite pentru vacanța de iarnă pentru iubitorii de călătorii

redactia

Leave a Comment