Banci Educatie IT&C Robotica Slider Ultimele stiri

Trei proiecte IT românești anti-Covid-19, premiate la Hacakthonul Challenge Accepted

Hacakthonul Challenge Accepted, evenimentul cu tradiție al Școlii informale de IT, organizat în parteneriat cu Acceleratorul de Business BCR – InnovX & Google Atelierul Digital, anunță cele trei proiecte câștigătoare ale maratonului virtual ce s-a desfășurat exclusiv online în perioada 8 – 10 mai. Juriul, format din specialiști cu vastă experiență în IT și reprezentanți ai organizatorilor, a ales cei 3 câștigători ai competiției, care vor beneficia de incubare dintr-un fond de 10.000 de euro pus la dispoziție prin Acceleratorul BCR-InnovX.

Evenimentul a fost dedicat exclusiv soluțiilor ce pot ajuta în lupta împotriva efectelor pandemiei COVID-19. Situația actuală a fost privită de organizatori ca pe o oportunitate de a inova, fără a pierde, însă, din dinamismul și conexiunile ce se formează de obicei într-un hackathon. Mutarea evenimentului în mediul virtual a avut ca efect deschiderea accesului și pentru cetățenii străini, astfel încât această ediție a avut 270 participanți din 8 țări.

Câștigători

Pe primul loc a ieșit proiectul “Visual recognition of people with mask”. Scopul a fost sprijinirea companiilor în momentul reluării activității la birou sau în fabrică, printr-un software ce folosește inteligența artificială pentru a identifica, în timp real, dacă persoanele dintr-o filmare de tip CCTV poartă sau nu mască. Mai mult decât atât, software-ul poate recunoaște dacă masca este purtată corect sau nu, cu foarte mare acuratețe, și poate emite avertismente pentru remedierea situației. Start-up-ul care a propus acest proiect are deja dezvoltate mai multe soluții similare, care urmăresc dacă angajații unei fabrici poartă corect echipamentele de protecție.

Proiectul “Platform for managing workspaces in accordance with the provisions of the law on COVID-19” s-a clasat pe locul doi. Obiectivul pe care și l-au propus a fost ajutarea proprietarilor de birouri (în primă fază) în a-și restructura spațiul conform normelor de siguranță prevăzute de lege, din punct de vedere al distanțării sociale și a creării unui punct de lucru ce oferă siguranță și încredere angajaților. Platforma dezvoltată va fi ușor de utilizat, automatizând în spate tot procesul, printr-un mix de inteligență artificială și input de la persoane avizate, oferind clienților o soluție rapidă dorințelor lor de reorganizare.

Pe locul trei s-a situat proiectul “Online platform for volunteer”, propusă de un reprezentant al Asociației Samariteanul Milostiv din Suceava. Misiunea lor a fost dezvoltarea unei aplicații în care să centralizeze toate oportunitățile de voluntariat din țară, de la orice ONG. Platforma dezvoltată încurajează tinerii să participe activ ca voluntari la diverse acțiuni ale ONG-urilor din România, obținând evidențieri, recenzii, opinii însumate în puncte (nivel erou, supererou și titan), pe care le pot valorifica mai târziu în CV-ul lor.

Experiența Challenge Accepted CODVidHack ne-a demonstrat prin exemple personale autentice că este important să avem încredere în «gândit și codat în România”. Mai departe ne vom ocupa să susținem o nouă etapă de “implementat și vândut în România», acest hackathon fiind o continuare a eforturilor depuse în Acceleratorul BCR-InnovX pentru a susține ecosistemul românesc de start-up-uri. Agilitatea, scopul comun și colaborarea între comunități diverse, între corporații și start-up-uri sunt ingredientele care ne-au apropiat atât de mult în aceste două zile și care s-au dovedit esențiale pentru succesul acestui eveniment. Suntem recunoscători celor peste 270 de oameni din peste 8 țări care ne-au fost alături în cadrul acestui hackathon organizat cu atenție la detalii de partenerii noștri de încredere de la Școala Informală de IT și Google Atelierul Digital”, a declarat Ana Maria Crețu, Manager Programe Start-up BCR

Ne bucurăm să susținem această inițiativă și să contribuim la eforturile pentru reducerea impactului COVID-19. Credem că tehnologia joacă un rol important în găsirea de soluții practice care vor ajuta la depășirea provocărilor cu care ne confruntăm. CODVidHack este un prilej bun pentru inovație, și o dovadă că se întâmplă lucruri frumoase în momentul în care oamenii sunt uniți și comunitățile vin împreună.” spune Dan Oros, Head of Marketing, Google România.

E extraordinar că am putut reuni un număr atât de mare de oameni pasionați de IT, dornici să lupte împreună împotriva COVID-19. Suntem mândri că am reușit să spargem barierele impuse de distanță și am folosit tehnologia la maxim pentru binele comun. S-a creat o atmosferă și o sinergie incredibilă, s-a lucrat intens la proiecte cu componenta de AI, machine learning, IoT și multi-platform.” a declarat Răzvan Voica, Co-fondator al Școlii informale de IT.

 

Related posts

Sondaj IRES: Românii și banii lor. Precepții, comportamente și proiecții financiare

redactia

Marți, 28 aprilie, ora 9:00, se reiau înscrierile pe platforma IMM Invest

Traian Dan

Oradea supravegheată cu 447 de camere video

Traian Dan

Oradea Job Expo dă startul la angajările de toamnă în Bihor

Traian Dan

Zalăul va avea transportul public exclusiv electric

Nora Dumitrescu

Secția de Cardiologie a Spitalului Județean Arad, dotată cu un aparat ultraperformant

redactia

Sibiul, premiat pentru al treilea an consecutiv la Gala Municipiilor din România

Papuc Irina

Cum se lucrează pe viitoarea autostradă Târgu-Mureș – Ungheni

Nora Dumitrescu

Nestle, MHP, Tech Mahindra – noi chiriași în Vox Technology Park

Ligia Voro

Solaris livrează Clujului troleibuze de 30 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Premieră în România: Consiliul Județean Cluj preia un spital privat

Nora Dumitrescu

Parking cu acoperiș de vegetație la Cluj-Napoca

Nora Dumitrescu

Prof. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMF Tîrgu Mureș: ”UMFST va trebui să găsească soluții de interacțiune cu producătorii și cu beneficiarii de tehnologie”

Stefana Muresan

Vox Technology Park, certificare finala, BREEAM – Excellent

redactia

S-a dat startul la vacanță de pe Aeroportul Oradea

Traian Dan

Renault Group prezintă noua sa Misiune

Nicolae Pop

Ford a deschis primul centru CRAF din Europa, la Craiova

redactia

Tronson de 61 km al celui mai circulat drum judetean din Arad, reabilitat cu peste 140 mil. lei

Stefana Muresan

Top 10 cei mai mari cultivatori de porumb din România

redactia

Primăria Oradea vrea 87 mil. lei de la Uniunea Europeană pentru achiziţionarea a 10 tramvaie noi

Stefana Muresan

Trei firme din Transilvania și Banat, în topul celor mai mari beneficiari de subvenții în agricultură

Ion Surdu

Companiile au la dispoziție anunțuri gratuite de angajare pe platforma eJobs

Traian Dan

Claudiu Damian, director SDEE Mureș: Aproape 40 de milioane de lei investiți în județ în 2019

Ligia Voro

Lime România introduce abonamentul de 18 lei pentru un număr nelimitat de închirieri a trotinetelor electrice timp de o săptămână

Papuc Irina

Leave a Comment